Există, pe lângă Olimpiada mare, şi Olimpiada cealaltă. Olimpiada mută a celor care nu vor ajunge la jurnalele de sport înaintea ştirilor despre fobalişti şi maşinile lor. Olimpiada celor care nu vor fi premiaţi de preşedinţi, nici aclamaţi de mulţimi de oameni şi glorificaţi ca eroi naţionali pe primele pagini ale ziarelor.

Este Olimpiada paralimpică. Olimpiada celor care luptă cu cea mai mare parte a problemelor cu care luptăm şi noi, şi pe lângă asta mai luptă şi cu propriul lor trup. Sunt cei care nu renunţă, cei care au o voinţă de fier şi îşi ghidează viaţa după cuvintele lui Arthur Conan Doyle: “Un record sportiv, tinere, e sarea vieţii!”

Primii români care vor reprezenta ţara noastră în competiţia paralimpică de înot sunt doi clujeni: Naomi și Samuel Ciorap.

 

Ambii cu deficienţe de vedere, provin dintr-o familie numeroasă dar nu s-au lăsat învinşi, au perseverat şi acum se pregătesc pentru confruntarea cu cei mai buni 600 de sportivi de categoria lor din lume. Nu ar fi putut reuşi dacă nu ar fi găsit sprijin din partea unui sponsor inimos: Olympus Dairy Industry.

Olympus Dairy Industry este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa românească de lactate şi a lansat campania națională “Hai România! Împreună putem invinge!”, prin care prima echipă românească paralimpică de înot este susţinută pe drumul către Jocurile Paralimpice de la Londra.

Producătorul de lactate se ocupă de achiziționarea de echipament, asigurarea accesului la antrenamente și a prezenței echipei la Jocurile Paralimpice de la Londra în perioada 29 august – 9 septembrie. Pentru fiecare sticlă de lapte Oly vândută, Olympus va dona câte 10 bani echipei paralimpice de înot.

Naomi s-a calificat pentru competiția paralimpică în 2011, ca urmare a rezultatelor obținute la Campionatul European de Înot (IPC): locul 4 la 200 m individual mixt, locul 5 la 100 m bras și locul 5 la 50 m liber. Fratele ei Samuel s-a calificat în urma rezultatelor obținute la competiția de 50 m liber a aceluiași campionat, unde s-a clasat și pe locul 6 la 100 m bras.

În acest an, în clasamentul european, Naomi se află pe locul 5 la individual mixt și pe 6 la 50 m şi 100 m liber, precum şi la 100 m bras. Samuel a obținut locul 4 la 100 m spate. În topul mondial, Samuel ocupă locul 7 la 100 m bras și locul 9 la 100 m spate, în timp ce la 200 m mixt individual este clasat pe locul 15. Vara asta voi merge să îi văd cum se antrenează împreună cu femeia care le-a schimbat viaţa definitiv: doamna Emese Maniu.

In acest timp, daca eu dau de patru ori din brate în bazin descopăr stiluri noi de înot: bolovan, piatră, bară de fier şi – preferatul meu – stilul stâncă.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

 1. omu' muncii Reply

  O sa cumpar lapte de ala tocmai pentru ca stiu ce inseamna sa ai o deficienta, in cazul meu locomotorie, asa ca….HAI ROMANIA!!!

 2. Groparu Reply

  @ omu’ muncii: nu-s sigur daca am imbatranit sau m-am mai inmuiat de cand sunt tatic, dar multumesc pentru comentariu. M-ai impresionat.

 3. ady Reply

  imi plac lactatele olympus. asta e un motiv in plus. multumesc.

 4. Maniu Emese Reply

  Multumim de sustinere.
  Foarte frumoase pozele cu cei doi cu gura pana la urechi :mrgreen: . Sa dea Dumnezeu sa fie asa si in septembrie cand venim acasa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *