Tragi adânc aer în piept și încerci să-ți calmezi pulsul, care turuie ca o mitralieră: ești în fața halei de lactate de la piața Cibin din Sibiu, locul în care cel mai versat vânzător din bazarul turcesc își face harakiri la numai 40 de secunde după ce a încercat să negocieze cu precupețele prețul la brânză.

Hala este împărțită demografic: vânzătoarele din Sadu s-au pus strategic la intrare, unde formează o barieră impenetrabilă. Dacă sunt ocupate cu mușterii, mai ai o șansă să ajungi teafăr dincolo de ele, la standurile ciobănițelor din satul Nou. Dincolo de ele nu știe nimeni cine vinde brânză: Orfeu și Hercule au revenit din Infern, dar dacă ar fi intrat în hala de lactate a piaței Cibin din Sibiu nu ar mai fi auzit nimeni despre ei.

Nimic nu le poate stăvili pe băcițe: dacă te ascunzi în hală, moartea nu va cuteza niciodată să te caute. Cele care nu mânuiesc bine brișca au niște cange lungi folosite de balenenierele norvegiene cu care crucifică orice cutezător care îndrăznește să negocieze prețul la brânză sau, mai rău, refuză să cumpere de la ele. Când prind câte un rătăcit pierdut, scot un țipăt de luptă de walkirie și îl împietresc, pur și simplu, cu privirea lor de meduză, apoi îl sparg în bucățele și se hrănesc cu sufletul lui. Dumnezeu însuși nu are nici o legătură cu construcția halei de lactate, pentru că Dumnezeu însuși nu umblă în iad.

Așadar, ajuns în hala de lactate de la piața Cibin din Sibiu, Groparu a cumpărat brânză veche de la prima tanti care avea icoana cu Arsenie Boca lipită de faianță. Nu cutez să vă spun dacă a fost bună sau rea, pentru că femeile astea imediat știu când ai vorbit de ele, și mă tem pentru integritatea mea și a familiei mele.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 10 comments

 1. dede cati Reply

  Fricosule …ti_e frica tie de niste tanti care vand branza ??? Pai ia umbla si tu cu icoana lui Boca sa vezi ce minuni face si cum se imblanzesc “branzoaicele”.

 2. Belle dImagination Reply

  Ştii cine nu umblă prin hala de lactate din Sibiu?
  Bucureştencele. (Nu bucureştenii, că îs bărbaţi şi-s slabi de înjer ca toţi purtătorii de cromozom y)
  Că dacă bucureşteanca vrea să vază ce e după băciţele din Satul Nou, atunci nu s-a inventat anatemă suficient de aprigă să o oprească. Parol.

 3. mutareainplic Reply

  Asa, ca reclama nemascata, cea mai branza buna din Sibiu o gasesc la zece minute distanta cu masina, la Rasinari, pe drumul spre Paltinis. Oricare din cele doua drumuri de la intrarea in localitate te lasa intr-un fel de piata cu podet pe dreapta si magazin alimentar pe stanga. Aici branza doamnei Mariana se cumpara fara a te uita la bani si, pana inapoi la Sibiu, se consuma trei sferturi.

 4. d.orin Reply

  sa fim seriosi. toata lumea stie ca toti branzarii sibieni s-or mutat in pietele din bucuresti. toti cei 10.000 din cei 5.000 de producatori/vanzatori branzari.

 5. Stefan Reply

  Mai e in piata aia un batranel si sotia lui cred, pe partea opusa, cum ai intra din afara pietei. mie imi place mai mult branza lor. si unde mai pui ca asta iarna avea ascunse niste bucati de slana (sunca cum le zic eu 😛 ) printre branzeturi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *