Postu’, nu postarea.

Deci, ca în fiecare an, Groparu s-o apucat să ţină Postul Paştelui – ştiţi voi, cel mai post din an, ăla cu o singură dezlegare la peşte. De ce? Fincă are coaeh, de-aia. Şi fincă-i masochist.

Am stins ultima ţigare duminică noaptea şi am dosit bine pălinca de la socru-meu, aperitivul la cina mea favorită de iarnă – zacuscă de la mama cu slană de la maică-sa şi ceapă şi lapte şi telemea grasă, că-mi aplauda ficatul de disperare ca un călugăr budist în plină meditaţie la minus 18 grade la bustul gol, uite-aşa îmi face: brrurruruum! şi brrrurumrumrumrm!!

Cârnaţii i-am înghesuit bine în frigider, departe de ochi pofticioşi; măcar să dea aromă de afumătură tuturor legumelor din frigider, din care-mi voi găti eu – oh, barbarism! – chiftele, şniţele şi tocăniţe (din cartofi, soia, cartofi). Am învăţat să trec mai departe când ajung la raionul de bere din hipermarşeu; deci 7 săptămâni licoarea din malţ nu mai există pentru mine decât dacă scrie pe ea 0% alcool. Şi la raionul de peşte mă uit detaşat, nu-l mai visez împopoţonat de roşii cherry, bolborosind îmbrăcat în ulei de măsline şi schinduf la mine-n cuptor.

Ciocolată, lapte, brânză, smântână, untură, ouă, jumeri, caltaboşi, grătare, pulpe de pui, piept de curcan, unt, somoni, beef steak – gata, le-am debifat. Voi ronţăi în schimb vesel pateu de soia, crenvurşti de soia, lapte de soia, brânză tofu; maioneze vegetale, voi mesteca la zămuri de legume, fasole, linte, rădăcini de tot felul. Cartofii, c’est moi. Posibil chiar să încep nişte postări, în perioada imediat următoare, cu “într-o zi, îmi găteam nişte pâine prăjită cu margarină 100% vegetală, când un OZN…”

Aşa că dacă în următoarele 6 săptămâni şi 4 zile veţi avea senzaţia că citiţi blogul unui frustrat, ei bine, vă recomand să aveţi încredere în senzaţiile voastre. Şi nu mă întrebaţi dacă o să ţin post şi de la sex, pentru că imediat vă răspund cu “post din ăla să ţineţi voi, da?”

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 43 comments

 1. Emi Reply

  parca esti nevasta-mea exceptand partea cu palinca si tigara. daca ai fi mai frumusel te-as lua asa ca ma faci sa rad :mrgreen:

 2. Trombon.ro Reply

  Daca nu tii post,
  Esti un pacatos.
  Renunta la carne
  Pentru Doamne-Doamne!

  Mancarurile bune
  Sunt doar cu legume.
  Tuica e o fiara
  Care te doboara

  Branza-i interzisa
  N-ai voie nici clisa.
  Dar ai dezlegare
  La putina … sare.

  Un post cat mai delicios de la Trombon.ro 🙂

 3. omu' muncii Reply

  io si nievasta am cazut de acord , ca si in post legumele cele mai cautate sunt tot cele de porc cu adaos de ierburi langa

 4. Nea Reply

  Detalii tehnice privind postul:
  1- Ţuica e de post, e din plante, cu excepţia celei de pufoaică.
  2- A mânca parizer de soia în post e ca şi cum ai fi homosexual din ură faţă de femei şi ai avea o relaţie cu un travestit cu perucă şi buze date cu ruj.
  3- Mersul cu maşina, autobuzul, e de dulce, benzina e din carne de dinozaur. Doar cu troleibuz, tramvai sau locomotivă cu abur.

 5. ion ion-romanul care nu face politica Reply

  Da poftitul la femeie?Da carcotitul?Cum le previi?

 6. handocad Reply

  GROPARE, stii poezeaua “6 sapatamani de post/decand la mandra n-am fost” ?

 7. pepe Reply

  Bafta multa Gropare. Ar fi si pacat sa nu-ti mearga toate snur dupa un post din asta.

 8. mosubibe Reply

  sfat [nu sfăt!]: poti sa bifezi linistiti la interzise [otravite mai bine zis] berea fara alcool si mezelurile cu soia, nu de alta dar is lovite rău de artificiale… succes si Doamne ajuta!

 9. Bogdan Reply

  ai salivat putin cand ai scris randu asta ? “ciocolată, lapte, brânză, smântână, untură, ouă, jumeri, caltaboşi, grătare, pulpe de pui, piept de curcan, unt, somoni, beef steak”

 10. un om Reply

  pai, daca e cu sex, aia e dieta, nu e post…
  si inca una paguboasa dat fiind pretul ridicat al unor substabte dubioase (margarina nu face bine ba chiar e cancerigena, soia este de obicei genetic modificata si e un mic pachet de proteine nu neaparat benefice, si lista poate fi extinsa…)

 11. Ramses3 Reply

  bah chestia nu-i in ce ne da vaca noua (adica carne, branza, lapte, oua) ci in cumpatare, pai frate am doi colegi care tin post, respectiv. pai fratele meu, isi iau de aperitiv cate o salata de vinete cu ceapa, asezonata cu fasole batuta, dupa aia va rog niste snitele de soia cu tocanita de vinete, si la felul doi va rog, chiftele de cartofi cu garnitura de varza si cu salata bulgareasca da scoateti alea doua felii de ou, parizeru si branza va rog, respectiv!

 12. Groparu Reply

  @ mosubibe: amu cica mezelurile facute de Inedit is fara soia modificata genetic, ca asa se lauda pe eticheta. Si… plm, sunca, vita, carnea, kaizerul, telemeaua – toate sunt pline de sulfuri si nervuri si mai stiu eu ce!

 13. Groparu Reply

  @ un om: citeste mai sus ;)) daca nu tii porcul in batatura, nu mai ai nici o siguranta ca ce bagi in gura e chiar carne.

 14. tahemet Reply

  Gropare, dacă faci sex, dăjaba te nevoieşti atât de aspru alimentar.

  Părerea mea personală, că decât mayo de post şi margarină, mai bine slană preparată din porc tăiat în vinerea mare. că îţi faci mai rău cu aşa porcării chimice decât cu mâncarea de dulce.

  mai e şi o vorbă, că ce iese din gură / minte îi mai mare păcat decât ce intră.

  se zice că păcatul cu gândul e egal în rang cu cel cu fapta. (culmea e că s-au descoperitără şi nişte dovezi materiale că aşa e, dar asta într-o postare viitoare, la cerere) aşa că dacă ai fantezii în care îi fuţi premierului una peste bot, geaba tai mâncarea

  PS: îs 3 dezlegări la peşte postul ista: bună vestirea, floriile şi sf gheorghe. iar post înseamnă şi fără ulei. dej cam 2/3 din ce zâsăşi tu mai sus intră sub incidenţă

 15. Rares Cojocaru Reply

  Ati bifat toate placerile alimentare cu “remind me later” :)). Eu o sa tin post negru. La mai mult nu ma incumet-momentan.

 16. Groparu Reply

  @ tahemet: mo, deci tu tii cu ei?
  La partea cu fara untdelemn si ce scot pe gura inca lucru din greu. Uneori uit, da’ o reiau de la capat. No… io inca-s mandru ca-s suficient de capos incat sa nu ma dau dus de la drumul asta semidrept pe care calc.
  @ Greuceanu: as fuma si sosete…

 17. nina Reply

  Am tinut maxim o zi de post inviata mea. Asa amo ciuda pe astia care pot s-o faca, de numa-numa. Auzi, unii se lasa si de la tigari si eu care nu fumez, nu beau, nu ma pot lasa de fragezimea de carne si albitura de lactate. Ruisine sa-mi fie! Tu sa fii sanatos, Gropare!

 18. moody Reply

  io stiu una si buna….e pacat ce ti iese pe gura nu ce ti intra ,asa ca pas la posturi ,soia si cartoafe.

 19. Dan Ciulea Reply

  Bej, de postu’ Craciunului am scris si io un rand … ma citez No’ ce vreau sa va spun draji crestini practicanti de detoxifiere o data, de doua ori pe an, e sa luati in considerare ca daca va indopati cu soia tata ziua, nu o sa mai aveti parte de detoxifiere … ci o sa fie asa … o chestie de ochii lumii! [cu permisiunea ta ampus pe numele meu linku’ catre postarea respectiva 😳 ]

 20. iulia Reply

  Brava Gropare, te felicitez si admirez! Da stii, ca daca tii post, nu tre sa stii decat tu si Doamne Doamne? Asa mere treaba, postu se tine in taina si nu e motiv de dat paun. No, acu eu zic ca la tine mere un “pas”, sa mai ia si altii aminte si sa dea copy paste. Deci brava!

 21. Groparu Reply

  @ iulia: stiu, tu iulia, no, amu nu zi si tu ca nievasta-mea si maica-mea si soru-mea: “nimic nu faci bine!”

 22. andrei Reply

  Da si eu m-am apucat de tinut post…spre exemplu, dimineata am mancat niste pateu de porc, cu niste lapte dala de la vaca…si acum juma de ora am bagat la matz niste ficatei cu sos mama mama
  Oricum brava la tine daca te-ai decis sa ti post….masochistuleeee

 23. Isaia cap. 48 Reply

  Lăsaţi detoxifierea, şi citiţi captiolul acesta, dacă vreţi să postiţi… tot anul, nu 100 de zile în două rate.

  1. Strigă din toate puterile şi nu te opri, dă drumul glasului să sune ca o trâmbiţă, vesteşte poporului Meu păcatele sale şi casei lui Iacov fărădelegile sale.
  2. În fiecare zi Mă caută, pentru că ei voiesc să ştie căile Mele ca un popor care făptuieşte dreptatea şi de la legea Dumnezeului său nu se abate. Ei Mă întreabă despre legile dreptăţii şi doresc să se apropie de Dumnezeu.
  3. Pentru ce să postim, dacă Tu nu vezi? La ce să ne smerim sufletul nostru, dacă Tu nu iei aminte? Da, în zi de post, voi vă vedeţi de treburile voastre şi asupriţi pe toţi lucrătorii voştri.
  4. Voi postiţi ca să vă certaţi şi să vă sfădiţi şi să bateţi furioşi cu pumnul; nu postiţi cum se cuvine zilei aceleia, ca glasul vostru să se audă sus.
  5. Este oare acesta un post care Îmi place, o zi în care omul îşi smereşte sufletul său? Să-şi plece capul ca o trestie, să se culce pe sac şi în cenuşă, oare acesta se cheamă post, zi plăcută Domnului?
  6. Nu ştiţi voi postul care Îmi place? – zice Domnul. Rupeţi lanţurile nedreptăţii, dezlegaţi legăturile jugului, daţi drumul celor asupriţi şi sfărâmaţi jugul lor.
  7. Împarte pâinea ta cu cel flămând, adăposteşte în casă pe cel sărman, pe cel gol îmbracă-l şi nu te ascunde de cel de un neam cu tine.
  8. Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi tămăduirea ta se va grăbi. Dreptatea ta va merge înaintea ta, iar în urma ta slava lui Dumnezeu.
  9. Atunci vei striga şi Domnul te va auzi; la strigătul tău El va zice: Iată-mă! Dacă tu îndepărtezi din mijlocul tău asuprirea, ameninţarea cu mâna şi cuvântul de cârtire,
  10. Dacă dai pâinea ta celui flămând şi tu saturi sufletul amărât, lumina ta va răsări în întuneric şi bezna ta va fi ca miezul zilei.
  11. Domnul te va călăuzi necontenit şi în pustiu va sătura sufletul tău. El va da tărie oaselor tale şi vei fi ca o grădină adăpată, ca un izvor de apă vie, care nu seacă niciodată.
  12. Pe vechile tale ruine se vor înălţa clădiri noi, vei ridica din nou temeliile străbune şi vei fi numit dregător de spărturi şi înnoitor de drumuri, ca ţara să poată fi locuită.
  13. Dacă îţi vei opri piciorul tău în ziua de odihnă şi nu-ţi vei mai vedea de treburile tale în ziua Mea cea sfântă, ci vei socoti ziua de odihnă ca desfătare şi vrednică de cinste, ca sfinţită de Domnul, şi vei cinsti-o, fără să mai umbli, fără să te mai îndeletniceşti cu treburile tale şi fără să mai vorbeşti deşertăciuni,
  14. Atunci vei afla desfătarea ta în Domnul. Eu te voi purta în car de biruinţă pe culmile cele mai înalte ale ţării şi te voi bucura de moştenirea tatălui tău Iacov, căci gura Domnului a grăit acestea.

 24. tahemet Reply

  @Groparu

  Nu ţiu mă cu ursu, doară te avertizez ce să papi. Eu măcar nici nu pretind că aş fi în stare să îl ţin. Cu carnea îi ok, nu îs mare carnivoră, dar fără lactate şi ouă, îs mort în cort.

  nici eu nu poci a mă nevoi fără ulei.

  iară dinspre partea nesexuirii, Doamne să mă ierţi. şi sper eu să nu mă cerţi.

 25. iulia Reply

  Nu Gropare, Doamne feri, am zis acolosha ca brava ca dai iegzemplu bun la tate lumile. Am zis, am zis!

 26. Sorinelu' Reply

  Gropare, daca tot te abtii de la cele lumestsi si firesti, pe cand prima postare, ahem, duhovniceasca?

 27. Horatiu Reply

  Mai, cu ,,postul sexului” las-o pe mai tarziu, nu de alta da’ am auzat ca dupe ce intri in el nu mai poti iesi.Vrasta, dom’le, vrasta…

 28. iza Reply

  bravos! cu ocazia asta va asteptam pe la noi la frigarui de ciuperci, ceapa, ardei, vinete si garnitura de cartofi! 😉

 29. CID Reply

  Majoritatea doctorilor,considera postul ca fiind nesanatos.De altfel bolnavii,batranii si copiii nu trebuie sa tina post-asta spune ceva,nu ?

 30. Lepka Reply

  dom`le, totul e in moderatie..postul pana la urma, ce inseamneaza el?…inseamna sa faci un sacrificiu, sa te abtii de la placerile lumesti..de exemplu, io vreu sa manc cinci sarmale..da e post..ma abtin si mananc numai doua. Nu e bine?

 31. Sorina Reply

  Daca bei nu e pacat, daca te imbeti e pacat 😉 si e dezlegare la peste de 2 ori 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *