Gânduri ușor pizmașe la final de Untold 2022

Era duminica de final de Untold. Anul ăsta n-am participat pentru că nu m-a invitat nimeni să cânt de pe stick, plus că m-aș fi gândit tot festivalul numai la ROBOR, sincer vă zic.

Pe la vreo 7 seara, acasă fiind (proaspăt întors de la Sibiu, unde am sărbătorit-o pe mama, proaspăt posesoare de 79 de anișori!) îmi dau seama că am rămas fără bere iaurt. Cum eu nu pot exista pe căldură fără bere iaurt, m-am dus direct la magazin ca să-mi cumpăr bere iaurt.

Când vin înapoi, pe strada mea tocmai parca cu maaaare grijă o mașinuță de (ați ghicit!) Dolj (se vede treaba că nu le mai ajunge Sibiul!!!).

Acum: de vreo două săptămâni, la mine pe stradă se sparge de zor, e o harababură de nedescris între orele 8 și 14, când pleacă muncitorii exact ca niște bugetari, rupând asfaltul. Dar zilnic, între 7 și 7 și 20 ne sună negreșit să ne mutăm mașinile, că ei au treabă! Apoi încep direct cu o pauză de cafea cu cola.

Și mă apropii de pasagerii doljeni-olteni care tocmai ieșeau din mașina albă cu număr doljenesc-oltenesc și le zic direct:
– Ăăă… scuze, poate ar fi bine să lăsați numărul în parbriz?
– ?
– Da, lăsați numărul în parbriz, că luni dimineață se apucă ăștia iară de spart, și să nu vă ridice mașina; gen.

Pentru că tocmai parcaseră după un drum lung din inima ținutului lui Iancu (Dol)Jianu, n-au procesat din prima ce le-am zis; așa că mi-au replicat:
– Știți, noi am venit la Untold!
– Bravo! zic. Distracție faină! Dar să lăsați un număr de telefon în parbriz, ca dacă muncitorii au mâine dimineață de lucru să vă anunțe să mutați mașina! Altfel vi-o ridică!
– Aaaaaaa! încep ei să se dumirească. Dar nu e problemă, că stăm până la 6 dimineața, apoi plecăm înapoi acasă direct, nu mai stăm!
– No, atunci e foarte bine! Distracție faină! le-am repetat.

Și m-am dus mai departe, așa cum îmi era ursita.

Și-apoi m-a pălit: băi, frate, copiii ăștia chefuiesc de la 7 seara până la 6 dimineața. APOI SE IAU, SE URCĂ ÎN MAȘINĂ ȘI CONDUC NAIBA ȘTIE CÂTE SUTE DE KILOMETRI.

Și m-am întrebat: oare când am făcut eu așa ceva ultima dată, ce mileniu era? Acum oare câte săptămâni bolesc dacă rup condurii până la 6 dimineața? Câte SMURD-uri și ambulanțe vin în trombă să-mi facă perfuzii până de Crăciun după o noapte din asta? La ce televiziuni ajung? Ce dureri de spate și unghii m-ar fi apucat, în ce depresii aș fi picat…! Ce secții de renimare aș fi vizitat eu după o noapte nedormită?! Și numai când făceam și eu din astea! NU-I AȘA CĂ E TAAARE NEDREAPTĂ VIAȚA?!?!?!

Și imediat m-am lăsat cuprins de o pizmă sănătoasă care nu m-a părăsit deloc toată seara, sincer vă zic, mutați naibii festivalul afară din oraș, închideți-l și puneți participanții ăștia la tăiat de stuf, sau ceva, închideți tot, anulați, cancel Untold, e chiar fffff brutal pentru mulți dintre noi, mulțumesc frumos.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

 1. alunelu Reply

  Oribil, stiu exact cum te simti, n-am mai facut o noapte alba de cand n-aveam fire albe in cap.

 2. sorin Reply

  M-am gândit și eu la asta. Am tot auzit ca se plâng unii de gălăgie, trafic, aglomerația cauzata de festival, dar la cei care cel puțin 12 ore sar , dansează sau stau cu mainile ridicate, aleargă între scene, pleacă la 7 dimineata acasă, dorm 3-4 ore, unii mai merg la munca și seara sunt din nou în priza, la ei se gândește cineva?😁
  .

 3. Laur Reply

  pizmașule!!! boșorogule!!! comunistule!!! inadaptatule!!! neantherthalule!!!! omul scorburii!!! cum ai putut să-ți permiți așa ceva!!! blasfemie!!! satano!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *