Dacă mă uit pe hartă, îmi scrie aşa: “Aţi parcurs 1044 km. Dacă sunteţi Groparu, vă veţi simţi ca după ce aţi pedalat 4000 de km!”

Foarte, foarte pe scurt:
– austriecii par un popor calumea. Cel puţin când îţi spargi banii la ei
– Austria e demenţială, iar zona în care am fost noi cazaţi este ultra. Chiar îmi pare rău că din toată sărăcia nu am râcâit nişte euro de pe fundul puşculiţei porc să merg acolo cu familionul, dar sper să se rezolve într-un viitor nu foarte îndepărtat Până acuma nu văzusem decât Salzburgul, acum o mie de ani, când eram ficior
– o gaşcă de turişti nemţi au venit în timp ce noi eram în plin sejur, şi în seara aceea vreo 40 de oameni şi femei au băut 200 l de bere şi au halit toată carnea de la bufet
– m-a enervat un neamţ aşa de tare, că am vrut să chem poliţia austriacă să-l aresteze: cum adică nu vrea el să-mi dea interviu pentru blog? Ce dacă e şi poliţai? Ce dacă e în concediu?
– Cristi Şuţu şi Radu Bădoiu sunt nişte fotografi excelenţi şi au un zen în ei că ar putea da meditaţii de calm unor roci sedimentare din Permian de pe fundul mării Pangee
– musai să mă apuc de schi (apropos, Toma Nicolau, instructorul meu personal din Austria, face, de marţi încolo, tabără de schi pentru bloggeri) (am un film cu mine cum schiez după numai două ore de training, o să apară azi pe blog)
Update: iaca film! Senzaţional, Groparu pică pe pârtie şi se ridică de jos în numai 4 minute! Gropare, cum comentezi? (purtam cagulă să nu mă fotografieze paparaţii)

– musai să învăţ ceva maghiară, rusă, mai multă germană, limbi latine, etruscă, plus limba dacă şi cea iugoslaviană
– Opel-urile astea de generaţie nouă sunt nişte maşini foarte faine, eu am condus un Astra de 1.7 de 125 CP cu care m-aş fi dus până la Polul Nord cu cauciucuri de vară. E echilibrată, nervoasă şi demnă ca o Claudie Schiffer la vârsta a doua (Claudiţa, dacă citeşti: te pup, tu)
– dacă nu aveam staţiile radio cu noi, am fi avut nişte facturi la mobil că am fi fost nevoiţi să ne vindem corneea pe bursa neagră a cornelilor
– este foarte greu să scriu articole pe blog de pe iPad 2, drept pentru care îmi dă târcoale un gând să îl vând anul ăsta (dacă aveţi nevoie de târcoale, spuneţi-mi, că vă dau io)
– când vroiam să mă dau mare cu ce germană ştiu eu, număram până la zece şi făceam să sune ca o frază cu subiect şi predicat, şi-mi primeam aplauze
– am halit la Hotel Kehlbachwirt carne de vită gătită 16 ore la 53 de grade. Cu hrean, fireşte, ce credeaţi?
– austriecii ştiu să gătească vită. Am mâncat de 4 ori în două zile, fără regrete, şi e mai fragedă ca telemeaua
– aici aveţi power play-ul ediţiei, care a rulat în heavy rotation în ultimele zile, când eram super emoţionali

Echipa de răsfăţaţi:

1. Naşul Costin Cocioabă
2. Adrian Ciubotaru aka Herr Schuhmeister
3. Victor Kapra aka Herr Ziege
4. Cristian Dorombach aka AHAHAHAHAAAAAAAA (pentru cei care nu-l ştiţi pe Piticu, da, aşa râde el)
5. Miruna Sfia aka Die Fraulein
6. Toma Nicolau aka Herr Thomas Nicholas
7. Alexandra Roșu aka Frau Alexandra
8. Cosmin Tudoran aka Der Humoristiche Herr
9. Alissum aka Die Frau
10. Cristian Șuțu – aka Herr Jupân Meister (danke fuer alles, mein Herr)
11. Radu Bădoiu – aka Herr Meister Jupân (ich danke sie auch, mein Herr)
12. Denisa Bârgău (winner)
13. Sebastian Bârgău (winner)
14. Gabriel Oana (winner)
15. Alexandru Damian (winner)
şi, cu voia nievestei sale dragi,
16. Radu Băzăvan (zis şi Groparu, acest Octavian Belu al blogosferei româneşti; sau cimitirul Belu, aşa cum va decide posterioritatea)

La final, s-a făcut puţin concurs, iar Groparu a primit “Premiul de Încurajare pentru Nu-Prea-Tinere-Anti-Talente” din partea juriului, o cameră foto Canon G9 pe care să o folosesc maximum un an şi pe care apoi să o dăruiesc unui alt blogger cu chef de învăţat fotografia; aşa că fiţi pe faza scurtă, dragi cititori, că am impresia că se lasă cu concurs în cazul în care nu mă lovesc de o tânără speranţă blogosferică fotografică până la anu’.

Voi face cumva să aleg din cele circa 1200 de poze batâr vreo 40 pe care să le sui pe Facebook, să vedeţi şi voi ce fotografii face Anticristul Fotografiei!

Tabara de Fotografie pentru Bloggeri, ediția a treia, este un eveniment organizat de Foto Union, cu sprijinul Neola, Hotel Kehlbachwirt (un hotel de 4 stele mai meseriaş decât toate hotelurile de 4 stele meseriaşe la care am stat prin Spania, Germania, Iugoslavia şi încă câteva ţări), Domeniile Vînju Mare, care exportă vin în China (!), Hotel Continental Forum Oradea, cu cea mai faină piscină hotelieră termală la care am fost vreodată în România, Opel (acelaşi brand de maşină care-mi poartă mie oasele tinere şi carnea obosită pe şosele) și Anagrama, iar staţiile radio la care am vorbit despre Hegel şi Kirkegaard între maşini, pe drum, au fost oferite de falcon.ro.

Acestea fiind zise, iaca: aşa apune soarele la noi în Austria.

Apus de Austria (640x356)

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. Groparu Nemernic Reply

  @ Un Neuron: Doamne-ajuta, sărumâna, părinte! De-abia aştept să clincănim nişte pahare, că se pare că voi cam veni prin Bucureşti anu’ ăsta;)
  @ Vi-king: sunt însurat, nievastă-mea mănâncă Claudii Schiffer ca desert la micul dejun;) le bagă-n ceai ca pe pliculeţe.
  @ Andreia: Dap! Dap.
  @ Costin: Nununu, EU vreau inapoi!

 2. Haotik Reply

  Asa eram si eu la inceput. Dar sti cum e, ca in viata, cazi, te ridici, cazi din nou, te ridici iara, si la un moment dat o sa ajungi la succes… sau la baza partiei 🙂

 3. Mona Reply

  Impresionanata demonstratia de ski…inveti repede 😉 . Eu dupa 2 zile de incercari abia am scapat de tremuratul picioarelor.

 4. Irina Reply

  Bravo, se pare ca a fost o excursie pe cinste!
  O mentiune numa’: Pangea nu a fost mare, ci continent.
  Cheers!

 5. raudemusca Reply

  Pe Cosmin der Humoristische Herr l-am vast pe partie in 2 zile diferite. Pe tine cum mama lu’ proces verbal te-am ratat? Ca pe Bargau se esplica ca nu l’am vast ca nu ma uit dupa paltonari, da’ marele schiuor sa-l ratez io?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *