Vinerea trecută, emisiunea lui Moise Guran. Întrebarea: mergeți la vot?

Sună Măriuci și Ioni, apoi sună și un Ghiță:
– Salut, Moise, te sun din Liverpool, cmf.
– Salut. Mergi la vot?
– NU! Nu merg la vot.

Liniște, pauză.
– De ce? întreabă Moise.
– Dom’ne… ăștia nu-s candidați serioși nici unul. Pe mine nici unul nu m-a convins.
– Aha! zice Moise. Dar auzi… cum e-n Liverpool, îți place? Ce lucrezi acolo?
– Eh! Așa și așa, cum să fie; dar facem treabă bună aici, țara e faină, iar eu sunt un manager de restaurant de succes.

Chiar așa o zis: manager de restaurant de succes. Ca femeile alea care spun despre ele că sunt, citez din memorie, ”puternice și independente”, mai ales dacă nu trebuie să deschidă singure borcane de zacuscă acasă.
– Bun! zice Moise. Dar știi că țara aia… Anglia… e prosperă pentru că lumea crede-n democrație, nu? Că de sute de ani au instituții democratice și lumea merge la vot, că nu poți avea prosperitate fără democrație, fără vot. Ori dacă tu nu mergi la vot… cum te aștepți ca România să meargă în direcția cea mai bună?

Peste undele aeriene se lasă o liniște încurcată, la radio miroase a sinapse arse. Interlocutorul își reia glasul după câteva secunde:
– Dom’ne… nu trebuia ca Iohannis să dea jos guvernul. Trebuia să-l lase în pace… guvernare… statul paralel.

Deci cam asta era tentativa de mică manipulare: stați acasă, toți sunt la fel. MAI ALES IOHANNIS E LA FEL, DOM’LE, DE CE A DAT JOS GUVERNUL? Stați acasă, nu votați, că votăm noi și iar are PSD-ul 90% după 2 milioane de voturi dacă stați acasă.


TOATE televiziunile sunt ale lor. TOATE. Ciutaci, Ciuvici, Gâzi și Bazi și alte naționalități.

În zilele astea ultime de pseudo-campanie electorală veți citi o sumedenie de comentarii nu pentru un candidat anume, ci fie împotriva altor candidați, fie împotriva tuturor candidaților. Comentarii de ură, de silă, de plictis, de sictir, de ce vreți voi. Se vorbește deja cu pasiune despre furturi din fonduri europene, despre furturi de case, de prostie pesedistă, de actori de mâna a doua, de marionetării și păpușari, securiști, stat paralel, ce vreți voi. Indiferent cum o fi, mergeți la vot. Nu se poate ca absolut nici unul din candidați să nu vă trezească măcar o brumă  de simpatie, nu se poate ca măcar pe unul să-l detestați mai puțin decât pe ceilalți, oricare or fi ei, Diaconi, Paleolologi, Barne, Veorici, Iohaniși, Ninei.

Mergeți la vot, pentru că următorii 5 ani vor fi cruciali pentru cât de bine ne va merge în următoarele 60 de luni.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

 1. Andu YY Reply

  aia se uita la A-3.
  parca s hipnotizati cu statul paralel.
  si eu cunosc oameni din Irlanda care mi-au zis cand le-am zis ca am fost pe 10 Aug in Piata Victoriei : Da de ce ati vrut ma sa dati lovitura de stat???
  mergem sa votam ca astia cu statul parale se vor duce sigur ca zombii si trebuie sa-i contracaram

 2. Olivia Reply

  Intr-un timp consideram ca cel mai bine ar fi ca atunci cand nu ai cu cine sa votezi sa mergi la vot ca sa il anulezi macar, sa nu ti-l poata “fura”. Acum cu siguranta sunt de acord cu tine, s-o gasi cineva mai putin “detestat” care sa poata fi votat. Cum s-ar spune un “lesser evil”.

 3. Shoric Reply

  Era ăla manager la restaurant pă Anglea cum sunt io manager la oi. Şi da, toate televiziunile sunt ale lor mai puţin alea independente, prostv, gigi şi irelitatea.. îhîm

  • Groparu Nemernic Reply

   ProTV tocmai a fost cumpărat de un magnat ceh cu legături cu Putin. Realitatea aparține celui mai proaspăt membru PSD, Cozmin Gușă. La Gigi tocmai a fost invitată Firea la un Prelipceanu extrem, extrem de prietenos.
   TOATE televiziunile sunt ale lor.

   • Zev

    Tii minte bancul ala cu Bula, care spunea in clasa traiasca partidul comunist roman, iar dupa ce a fost dat afara din clasa, spunea fmm PCR? Explicatia fiind una e politica interna, alta e politica externa. Cam asa e si cu oligarhii astia. Nu spun ca e bine ca nu s-au gasit in Romania oameni cu bani sa cumpere ProTV, bun rau sau indiferent cum o fi. Ce spun este ca in afara Rusiei Gigel cehul, cu legaturi cu Putin sau fara, cred ca o sa aleaga calea cea mai rentabila pentru biznisul lui. Asta nu a ajuns bogat propagand putinolozofia. Din asta nu faci bani, decat daca esti finantat de la bugetul Federatiei, nu cred ca e cazul. El a facut bani pe piata libera. Ipso facto, intr-o tara calata pe rusi, Rusia, Putin, matriosci, ar fi lipsa acuta de business sense sa propagi rus-modelul. Sau orice cu rus in fata. Ori, cu riscul sa ma repet, cehul nu a ajuns bogat lipsindu-i business sense-ul. Nu cred ca e tampit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *