Iunie e cea mai faină lună din an. Treci de la izmene la pantaloni scurți, ridici din umeri când ți se spune că NU SE POARTĂ CĂMĂȘI CU MÂNECĂ SCURTĂ!!!! și NICI SANDALE, PENTRU CĂ O FEMEIE NU ARE VOIE SĂ-ȚI VADĂ VREODATĂ DEGETELE DE LA PICIOARE!!!! (sunt un barbar, știu!), afară e cald toată ziua, chiar și când plouă, se termină prohibiția la pescuit, scade prețul la cireșe și la căpșunii de Satu Mare Σαμοθρᾴκη și… apar gajicile.

Alea faine.

Astea-s alea de duminică. Niște Boletus, Amanita rubescens și – de curiozitate – un pic de Laetiporus sulphureus.

Și astea-s alea de azi. Tot Boletus, tot Amanita rubescens și tura asta am luat și niște Russula, cred că virescens.

Pe alea mai babaroase și mai hribe le-am băgat în saună, în deshidratator, toată casa miroase ca-n șampinionărie. Poate vă pun o poză și la cum arată după ce se bronzează.

PS: Sper că nu are rost să vă repet că ciupercile din pădure vă pot trimite direct în camere cu oameni în halat alb, unde nu e ca-n filmele alea, asistentele medicale nu sunt deloc naughty, ci îți fac clisme direct, deci nu riscați dacă nu sunteți siguri.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

 1. Skyler Reply

  Poti sa mori sau mai rau, s-ajungi la spital. Din cauza asta de Amanite nu ma apropii, si nici Rusulele nu le cunosc. Dar m-am imprietenit recent cu Macrolepiotele si sunt extrem de fericit. Laetiporus nu gasesc nici batut, am umblat in lung si-n lat prin toate padurile, nici urma de el.

  • Groparu Nemernic Reply

   Grijă, Macrolepiota cristata nu e foarte prietenoasă cu burțile.
   Laetiporus este rarissim, și eu îl caut de doi ani și tot tăiat îl găsesc ;))) am găsit și-n Parcul Mare din Cluj, dar cineva a fost mai rapid, a lăsat doar urmele.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *