Prima proiecție publică din 2015 a filmului Usturoi, cel mai complet altfel film românesc din ultimii ani, va avea loc marți la Târgu Mureș, în deschiderea Nomad Film Festival. Pentru cei care nu știți, “Usturoi” (Transylvanian Garlic):  Trailer  |  Website  |  Facebook  |  Twitter

Proiecția va avea loc la Teatrul de Vară, și ne dorim să umplem cât mai multe din cele 1800 de locuri ale amfiteatrului cu oameni veniți să vadă aventura a doi prieteni de etnii diferite care se hotărăsc să fugă la oraș pentru a-și urma visul de a deveni actori.
IMG_0800
Ieremia și Nicușor, aka Darius Stoica și Sebastian Topan, aici în culise la Look TV

Domnul Usturoi (Tibi Covaci) la casting, alături de tovarășul său, la recomandarea maestrului Mircea Groza

Din cele vreo 10 proiecții de anul trecut, mai mult de jumătate au fost cu casa plină:
– cel mai disputat film de la TIFF-ul de la Cluj
– aproape cel mai disputat film la TIFF Sibiu (filmul Selfie este oricu in alta ligă…)
– cel mai vizionat film de la Tenaris CineLatino Zalău – de două ori
– de două ori sold out la Comedy Cluj
– casa plină de două ori în aceeași zi la KINOdiseea, București
Pentru un film cu buget de promovare zero (chiar nu știu pe ce bani o să-l bag în cinema, că procesul ăsta mai costă cât 4 rinichi), eu zic că ne-am descurcat foarte bine (firește, dacă nu erați voi și echipa, am fi fost cel mai fain film de care n-a auzit nimeni, deci you got the powah!).

IMG_0596
Elena Ivanca, doamna Ceapă, cu câteva minute înainte de a fi aproape linșați pentru că nu am vrut să cumpărăm fuste țigănești la numai 2000 lei/bucata.

După Târgu Mureș, sperăm să-l plimbăm prin cinematografe prin toată țara în toamnă, când vine lumea din concedii, apoi să-l vindem pe DVD și apoi pe online, la pay per view, la timp pentru Crăciun. Ca să aibă și prietenii noștri din diaspora ce film să arate cunoscuților lor din țările în care se află: o comedie vioaie, la care nu ai cum să adormi, cu imagine perfectă, sunet bun, muzică excelentă, dar fără înjurături și depresii tipic românești, ba chiar și cu câteva bancuri și faze cu potențial de a intra în folclor.

Așadar: mureșeni, vă aduc cel mai ardelenesc film din cimematografie din ultimii 4 ani – asta vă zic cu mâna pe inimă! Adresați o rugăciune zeului ploilor, să nu ne facă ciuciulete mâine, luați cu voi pelerine de ploaie și umbrele și haideți să ne vedem marți seară – eu voi fi acolo singur, pentru că suntem pe buget redus și dorm la prieteni, eventual și cu regizorul Lucian Alexandrescu prin telefon. Dar, pentru vă îmi place de voi, vin fără oamenii mei de bază – Spaima și Groaza!

IMG_0919
Și apropos – La Mulți Ani prietenului nostru Istvan, cel care joacă rolul Manelistului, și care fix astăzi face 21 de ani! Sau 19 – nu sunt foarte sigur – dar căruia îi dedic proiecția de mâine, pentru că e un adevărat (Istvan e cel cu privirea blândă, din dreapta).

Ne vedem maaaaarți…!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 7 comments

 1. lucian sima Reply

  Buna,cum am putea sa al promovam si in Barcelona? Eu cam demulta vreme al caut….multa bafta maine!

 2. lucian sima Reply

  Ma gandeam la restaurantul lui Doru( care e craiovean cu nevasta din Cluj)

 3. Carmen Reply

  Succes maine!
  Ioai ce incet va miscati cu aparitia pe DVD/net a filmului …tipic ardelenesc 🙂 😛 (jk)
  …da’ asteptam ca n-avem ce face 🙂

 4. Maria Reply

  ooo nuu! de ce citesc doar acum anunțul? e prea tarziu. si n-a plouat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *