Is fazani aia de are conturi la rai-fazan – inclusiv io.

De ce, va veti intreba? (opservati ca am scris corect “veti”)

Ei bine, va zic. Numa sa ma gandesc cum.

M-am gandit.

Deci asara, am fost la un chef cu firma, sh m-am cam makit. Nu mult. Suficient cat sa le bat pe chelneritze la cap sa imi viziteze saitu’, suficient cat ma imprietenesc la toarta cu doi mosnegei care tot vroiau sa imi cumpere bere la bar, si io le ziceam sa voteze www.groparu.ro la sectiunea cel mai prost blog dinCluj, si suficient cat sa il innebunesc pe taximetrist sa intre pe acelasi site si sa ma voteze la aceeasi rubrica. Dar seara – cum aveam sa aflu mai incolo, urma sa ia o intorsura cel putin la fel de  neasteptata precum Intorsura Buzaului.

Ajung acasa, si imi desfac plicu’ de la Raiffeisen. Stimate client, lalala, oferta de M-banking – adeca sa faci viramente de lei de pe mobil. Nu ma dau io in vant dupa gadgeturi, nij macar mp3 player nu am, da’ pe foicica scria un nr. verde apelabil fara taxa de pe Orinj sh Vodafon. Atata mi-o trebuit! Cum aveam chef de vorba la ora aia, tzushti – pun mana pe telefon, formez si sun. Stau, si raspunde o gajica cu un vaier d-ala de iepure domestic prins de outze:

– Raiffaizan, lalala, bine ati venit.
– Buna diminiatza, zic io, cu chef de vorba, sunt Groparu, vreau sa aflu mai multe, ca am primit un plic in posta cu oferta.
– Da, zice, si se apuca si imi explica ca unui om beat despre fizica cuantica a intregii promotii.
– Bun, zic io dupa vo 2 minute, dar care e adresa de WAP? Ca io n-am 3G pe telefonu’ mobil, si vreau sa raman asa, cu prekina si telefon cu un singur G.
– O secunda, zice.

Si stau pret de o secunda, si o aud cum ii zice unei colege “Auzi, tu ce tupeu pe asta!”

– Domnisoara! Ii zic.

Nimic. Se aud taste, si cum se foieshte pe scaun.

Bai frate, o pereche de muci aveam in nas, si in secunda aia mi-or sarit pe pereti!!! ‘Tuz ranitii revolutiei azi si mane, d-aia am bagat capitalismu?

– DOMNISOARAAAA!!!!
– Spuneti, zice domnisoara.
– Am retinut bine, va numiti Luca? O-ntreb.

(tot timpu’ e bine sa retii numele persoanelor, asa or zis doftorii – mai ales cand suni la call center si te flituiesc astia, adauga Groparu)

– Da…
– Domnisoara, cum adica “ce tupeu are asta?” HAAA???
– …
– Domnisoara, CUM ADICA “CE TUPEU ARE ASTA”???
– …mergeti la banca, si acolo va vor da ei simul… incearca sa dreaga d-ra Luca busuiocu’, numa’ ca nu prea-i iesea!
– Domnisoara, zic, domnisoara, va stiu numele, si apelul asta e inregistrat, ma gandesc. In primul rand va cheama Luca, si pun pariu ca la scoala colegii faceau misto de dvs, spunandu-va “Luca si Matei”, desi acest fapt nu are nici o relevanta pentru discutia noastra. Ce are relevanta e faptul ca va permiteti sa vorbiti asa cu mine, eu, care sunt client! D-ra, si eu am mica mea afacere (deja luasem un ton grav, napoleonian), si daca ma suna clientii in miez de noapte nu imi permit sa le dau cu flit. Daca nu va convine jobul, sunt o gramada mai bine platite si mai domnesti. Eu, spre exemplu, intr-o vreme am fost chiar profesor, dar nu mi-am permis sa imi bat joc prea tare de copkii, kiar daca castigam 2 milioane pe luna, si chiar daca unii dintre ei aveau creieru’ cat un pixel si ma loveau intentionat la fluier cand jucam folbal cu ei.
– …
– NU MI-AM PERMIS!
(nu-mi mai amintesc exact, parca o baiguit ceva scuze de-a lela, de-a toata lela)
– Dumneavoastra va dati pe Internet?
-???
– Internet, d-ra, Internet. Va dati pe Internet?
– Da…
– Ei bine, www.groparu.ro, ii zic. WWW.GROPARU.RO. Asta sunt eu. Daca mai aveti vreodata nefericirea de a vorbi la fel cu mine, va jur ca va fac plangere la sefii dumneavoastra, si va vor beli de vie si va vor pune sa ingrijiti batrani in Spania, de aia care fac caca pe ei. Si mai e ceva, domnisoara Luca.
– …
– Da, zic eu, mai e ceva. Intrati pe www.clujblogfest.ro, si acolo sa ma votati la sectiunea “cel mai prost blog”. Asta o veti face acum, da’ acum-acum! Si vedeti ca monitorizez voturile, daca va pune Zaratustra sa nu vad IP de Bucuresti in 5 minute pe lista de votanti veti mai auzi de mine. Ne-am inteles?
– … da…
– Va doresc o noapte frumoasa, zic eu, eu ma pun sa dorm (tu nu!). Si sper sa ne re-auzim in conditii mai placute.

Stiu ca ar fi trebuit sa o mai fut la icre pe domnisoara Luca, finca daca pot ierta orice la o femeie, nu pot ierta o chestie: O FEMEIE TREBUIE SA STIE SA REFUZE FARA SA SE COMPORTE CA OANA ZAVORANU. Dar ca m-am multumit sa ii tag o tzapa de zile mari: la ora aia, procesul de votare se inchisese. Nu mai avea cum sa ma voteze, hihihi!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

 1. Denisa Reply

  Beton! Biata fătucă… da’ bine i-ai făcut! 😀
  Pân’ la urmă, în loc să-şi facă ei reclamă, ţi-ai făcut tu. Pe banii lor.
  Baftă la RoBlogFest, io te-am votat! 🙂

 2. Groparu Reply

  @ Denisa: M-o sunat Andrei Crivat, sa imi zica ca musai sa ajung… oare are de gand sa ma demaste public ca fiind ala care lasa chinezoaice gravide?

  @Razvan: Ye, mah… gajica-mea mi-o tinut o teorie foarte alambicata in dimineata aia despre etica trezirii din somn a unei call center operator din Bucuresti, de m-am si simtit exact asa cum sunt: un betiv trist si plin de frustrari legate de transportul in comun. I-am zis ca nu se va mai repeta pana data viitoare.

 3. Bogi Reply

  pfff saraca….defapt cred k e obijnuita la ora aia…
  da cum se face k defiecare data cand sun la orinj in miezu noptzii knd is rupt d bat nu’i nime acol sa raspunda…si tu suni la o banca, sau la call centeru lor, si ii cineva acol si ai p cin sa iei la mishto 🙁

 4. admin Reply

  …sa fie din cauza ca is etichetat acolo in baza de date cu “client problema” din cauza ca le-am amentintat ca il aduc pe Fidel Castro in locu’ lu Vacaroiu din cauza ca l-or demis pe prezident din cauza ca nu-l plac din cauza ca numa da din gura din cauza ca el asa se gandeshte ca se face treaba? Probabil…

 5. katmai Reply

  totusi .. ai primit vot ? 😀 de la ea? anyway faina povestea si e bine rau de tot de retinut. avem inspiratie next time 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.