La începutul lunii, vă rugam să-mi scrieți despre oameni nevoiași pe care i-am putea ajuta, pentru că tura asta beneficiem de sprijin mai calificat de la firma Betfair prin programul lor pentru persoane și comunități dezavantajate.

Acum, după ultima numărătoare, avem așa:
– o comunitate de romi tot din Câmpia Turzii despre care Zolty ne spune că stau mai rău chiar și decât prima comunitate pe care am ajutat-o, în iarnă;

– o familie de doi prunci crescuți de o bunicuță – despre care ne scrie cititorul Gabi aici;
o familie nevoiașă din satul Band, jud Mureș;
+
– o familie nevoiașă din satul Moldovenești, jud. Cluj (recent fetita ei a murit de cancer, mama este singură, locuiește într-o fostă școală, fără curent și apă).

(sper că nu am uitat pe cineva din cei care mi-au scris)

Pentru acțiuni cu bătaie lungă, domnul Sami îmi scrie în privat că are în grijă un adăpost pentru batrânii străzii în comuna Cermei, jud. Arad și comuna Batăr, jud. Bihor, în care găzduiește 60 de bătrâni luați de pe stradă și le oferă cazare, hrană și ingrijire gratuită, permanent. De asemenea, domnul mai cunoaște multe familii sarace în zona de vest și în zona județului Olt; dacă aveți posibilitatea și sunteți din zonă, puteți face ce face și Groparu – trageți o vizită la fața locului să vedeți nevoile oamenilor, anunțați prietenii și colegii pe rețele sociale sau prin viu grai, adunați ce au oamenii de donat și faceți o vizită acolo într-o sâmbătă. Lesne. Pentru mai multe detalii, trimiteți un mail la groparu punct ro la gmail punct com și vă dau telefonul domnului Sami de la echipa SPRO.

Dacă vă mai vin idei, mai scrieți-mi până mâine. Eu încerc să vizitez cât de repede pot cazurile astea, sau măcar o parte din ele, apoi mai demarăm o acțiune de adunat ajutoare.

Știu că n-are rost să anunț asta, dar tot o fac: acțiunile astea nu au substrat religios, politic sau de altă natură decât în măsura în care suplinesc ceea ce ar fi trebuit să fac actorii din plan religios și/sau politic.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 10 comments

 1. Remus Reply

  Saptamana trecuta cand au venit baietii de la campia turzii la mine la lucru, s-au plans ca un domn Zoli-ish? si-a cam batut joc de ei. mancare praf, apa clocita, lasati in mijlocul/marginea clujului sa ajuna la gara. Nu s-au descurcat. si ii cred pe cuvant.Nu stiu cine e tipul asta, dar nu se procedeaza asa cu niste sarmani, dar harnici cetateni. Rusinica.

 2. Ada Reply

  Familii de ajutat din zona Sighiului nu faci? E unul mutălău care vrea să mă întrebe nici el nu știe ce. Poate dacă-i bine sa agresam in mod neonazist oameni pe strada, și să le luăm gatii! Deci hai cu întrebarea că m-am excitat în labii mai rău ca Karenina in fața trenului!

 3. Puiu Reply

  Foarte buna ideea si initativele de a ajuta sarmani dar, din poze, vad ca la vizitele anterioare i-ati cam umplut de faina si malai. Eu va recomand sa cumparati conserve de pate si de carne, fasole uscata, ceapa, cartofi, ulei, si alte ingrediente de prima necesitate, ca sa-si poata face mancare.

  • Groparu Nemernic Reply

   Dacă citești postarea cu ce papa am cumpărat, o să vezi că fiecare familie a primit un sac de 5 kile de cartofi, un bax de ulei, conserve de carne etc.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *