– Gropare! Hai că e Eu când vreau sa fluier, fluier la tevereu!
– Tu muiere! Hai că vin.

Io nu mă mai uit la TVR de când au emisiunea aia cu’ Dan Bitman. Pur şi simplu îi boicotez.

Ne punem toată familia la TV: soacră-mea cu nasu’ în formula AS, nievastă-mea cu ochelarii în magazinul pentru mămici adolescente Mămica adolescentă, şi eu – scobindu-mă în nas, cu pupilele-n TV.

Începe filmu. Io-s mai fudul de urechi:

– Tu muiere! Da’ dă mai tare sonoru’!
– Nu pot, că doarme ăla micu!
– Dacă se trezeşte, io-l culc la loc, scot eu minciuna care de fiecare dată o fraiereşte pe nievastă.

Încep dialogurile între personaje: pulă, pizdă, coaie, cur, lins, muie, beleşti, futu-ţi, bulangiu, labă. Cuvântul “fut” apare de vreo 4 ori în 3 secunde.

– Ce-i asta, zice soacra, după ce şi-o tot supt obrajii, săraca, să nu intervină.

Tocmai citea un articol despre moaştele săptămânii, pe pagina de vizavi de divorţul lui Oana de Pepe; şi cuvintele astea ne-ecumenice îi perturbau concentrarea.

– Artă, mamă soacră, zic. Artă!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 39 comments

 1. V-Man Reply

  – Când aud numai “pulă”, “pizdă”, “coaie”, văd numai lins în cur şi atâta muie de-ţi vine să-ţi beleşti ochii, tu… futu-ţi mecla de bulangiu cu labă tristă…, tu crezi că mă prosteşti că asta-i arta?! Apăi să nu te fut de 4 ori în 3 secunde? Gata! Plec la mama!, glăsuieşte mama soacră, cu năduf indignat.

 2. dangostin Reply

  Io o iubesc pe soacra gropareasca, numai pentru inspiratia pe care i-o insufla lu’ nenea Groparu, zau!

 3. ion ion-romanul care nu face politica Reply

  Vrei sa spui ca ti ai luat nevasta adolescenta? Nu ti-e frica ca intri la puscarie pentru corupere de minore?

 4. dragosmone Reply

  Te-ai legat de mine ca ti-am adus soacra pe cap. Poate is, poate nu-s de vina. Da ce subiecte faine iti da pentru blog…

 5. Dan Ciulea Reply

  plm, mie mi’o placut filmu… asa de tare mi’o placut, incat mi’am cumparat si DVD cu el … asa ca sa imi arat aprecierea fata de el … sa castige si el un ban de la mine.

 6. Ady Reply

  Si mie mi-a placut filmu’, dar mai mult m-o marcat melodia. Cand am ajuns de la cinema, direct pe iutub am fo’ de-am gasit-o: Azur – La o masa mai retrasa 😆

 7. Dominic Reply

  Mie mi se pare overrated. Nici acum nu imi pot explica de ce am ramas in sala pana la sfarsit anul trecut cand am fost la cinema sa il vad… Tot datorita publicitatii agresive. Insa mi-a ramas adanc intiparita pe timpane melodia celor de la Azur! :mrgreen:

 8. cime Reply

  da, arta, ce mai arta… m-am uitat intr-o noapte la filmul asta, cred ca era 12, nu am rezistat mai mult de 40 de min si m-am culcat -cu toate ca dormisem dupa-amiaza-, si l-am numit “Un film de adormit adulti”, deci fara vlaga!

 9. Zamfir Reply

  Fără cuvintele cu succes la pulic (fără “b”!), nu ar avea succes filmul! Nu degeaba suntem un popor din doi bărbaţi!

 10. costin comba Reply

  ca majoritatea filmelor romanesti din ultimii 10-15 ani, de prost gust, prost filmate, prost gandite. Ma aflam intr-o zi la munca si invitata vine o doamna care ne-a incantat urechile multi ani. O intreb de catva filme romanaesti si imi da raspuns: mediocru, jalnic, o prostie de film. Si o inteb atunci de ce prind in afara? Imi raspunde, pentru ca afara temele astea sociale abordate de tinerii regizori romani nu se concep.La ei nu exista asemenea probleme si atunci mai mult din compasiune pentru romani, apreciaza filmul, imi raspunde doamna.
  la multe dintre filmele romanesti, nu am putut rezista mai mult de 20-30 de minute. Dar daca vrei injuraturi si cacaturi e ok, ne putem creste copii cu asemenea filme, ba chiar le putem pune pe videoproiector la scoala sau le putem transforma in cantece de leagan. Probabil sunt si asemenea oameni. Eu unul nu concep asa ceva, iar arta este arta pana la un anumit moment, iar acest film, cu siguranta nu este arta ci doar o mizerie sociala. Parerea mea de amator.

 11. tonya Reply

  mai terminati-va voi astia care au numai cuvinte urate despre film. este foarte bun. reflecta exact viata din Romania. nu mai faceti pe domnisoarele fandosite care au crescut numai in palate si cu puf pe sub fund (sau la fund)….. Vai cate injuraturi….vai cate pornosaguri….eu nu cred ca exista un singur roman in viata care sa nu fi injurat macar o data. (Mai ales cand a dat cu degetul mic in piciorul de la pat…)

 12. Roxa Reply

  😆 Pe min’ m-o plictisit inca de cand o-nceput glumele cu titlu’. Deci nici nu l-am mai vast.

 13. MadMike Reply

  Penala faza, dar totusi ai grija ca e “soacra”, incearca sa nu ti-o pui in cap, ca e “soacra”. Oricum, sa stii, ca daca te puiin locul ei cam asta e treaba, se minuneaza cand vede cate mascari sunt la TV ori ziare, dar “asta cerem, asta ni se da”.

 14. FaraNume Reply

  da! eu cand vreau sa fluier ….scuip. treaba este ca nu ma dereanjeaza deloc injuraturile din filme…atat timp cat contextual sunt mnecesare,au o legatura…insa de aici la tampenia aceea de film de ajunse a fi catalogat drept..arta…sa fim seriosi…inseamna ca in ficare roman zace un geniu artistic ba…la drept vorbind as fi fost in stare sa demonstrez cu mulut mai multa ingeniozitate in injuraturi.
  per total…reprezentativ romani in majoritatea noastra. o ceata de hoti inculti descreierati al caror vocabular este in proportie de 50 % compus din puli,morti,pzde si futai.

 15. Marius Reply

  Eu tot nu înţeleg cum un film poate fi filmat în halul ăsta, în 2010!

  Mie nu mi-a prea plăcut…se gată prea, aşa, dintr-o dată. Parcă n-are final, ceva lipseşte!

 16. Mystique Reply

  Filmul este numai bun de difuzat in ghetto-uri, satre, puscarii pentru ca acolo e locul cel mai potrivit si spectatorii s-ar identifica cu personajele.
  Promovarea mizeriei de fata ca “film de arta” ar trebui sa fie considerata infractiune si penalizata corespunzator.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *