Mă duc la Iulius Mol să mai iau una-alta – cum ar fi o păreche de păpuci, să nu mă prindă iară luna iunie în bocanci. De ce dreq costă mai mult păpucii de prin mall-uri decât păpucii din târg? Ştie cineva? De  păpucii ăia cumpăraţi zic, nu de ăia furaţi.

Şi trece ilustra mea gropărime pe lângă cinema-ul multiplex din zonă. Şi zic: mă! oare aici se difuzează ultimul hype cinematografic al momentului? Şi mă duc la domnişoruca aia de la ghişeu.

– Săr’na, zic, nu la dumneavoastră rulează “Eu cand vreau să fluier, fluier?”
– Nu, zice domnişoruca. Nu la noi.

Lom o pauză, io nu vreau să mă car până nu aflu, ea nu are voie să-mi zică. Dar eu sunt mai căpos decât pietrile însele! Aşa că tac şi mă uit la ea întrebător şi zâmbăreţ, şi mă scarpin pe nas până îi cedează nervii capului.

Domnişoruca se uită primprejur, să nu o vază duşmanii.

La Polus, şopteşte, şi degrabă se îmbujorează de emoţie, toată-toată.
– Aha, zic. No,… mulţumesc, la veredere! şi purced în treaba mea.

În mall e ca şi în viaţă: unica menire a colegilor de muncă e aceea de a trage cu urechea, de a te săpa şi a te înjunghia pe la spate; şi de a-ţi distruge cu bocancul dantura cadavrului tău arzând pe care ţi-l îngroapă în pădure la miez de noapte, să nu te mai poată identifica nici mumă-ta, nici eprubeta care te-a născut. Şi aşa cum şade bine unei muieri care mai degrabă moare decât să se abţină, colega domnişorucii o auzit discuţia, “din greşeală”. Şi cu coada ochiului o văd cum se apleacă către domnişorucă, şi cu coada urechii o aud cum o-ntreabă şoptit:

– Tu,… care-i faza cu “Eu cand vreau să fluier, fluier” ăsta?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 16 comments

 1. Grim_Cris Reply

  Domnisoruca asta de la multiplex a fost prea amabila. Sa fie Sarbatorile Pascale de vina? De cele mai multe ori nici nu vor sa discute cand e vorba de concurenta

 2. Machiaveliq Reply

  Pe unde îţi bagi cazmaua faci probleme.. poate îi “îngropi” fetei serviciu’.. 😀
  Tre’ să merg şi eu la “fluiereala” asta de film.. că pe torrent refuză să apară 😀

 3. iYli Reply

  Colega clar a crezut ca nu ea va iesi cu tine la un suc, iar fluier , etc a fost doar un pretext de a nu o agata pe ea ::))
  Sau asa ar fi gandit o domnisorica de Bucuresti ::))

 4. Dan Ciulea Reply

  ba cunosc eu pe unu care se duce si cumpara ptr tine papucii la juma de pret din ce magazin vrei tu … numa trebe sa meri cu el, sa ii arati, ii spui marimea si in juma de ora rezolva problema.

 5. Fane Brutalu Reply

  Nea Groparule, eu am văzut respectiva producţie, inclusiv versiunea subtitrată în franceză, şi doresc clar să spun că asemenea amatorism grav nu am mai văzut de când rula serialul Racheta albă. Curios mai sunt cine dreacu a dat banii să se facă acel film? Prezic un dezastru financiar la cinema-uri.

 6. TVdece Reply

  “Tu, ii un film facut la noi. O luat si premii. Io nu-s sigura ca am inteles ceva din el. Si nici n-o fluierat aia”

 7. Fane Brutalu Reply

  Intr-un tren doi ardeleni si un negru:
  -Bre da tu nu esti de aici.
  -Da tatal meu este din Africa, dar mama mea este de aici.
  -Pai cum?
  -Pai tata a fost odata pe aici si a vazut-o pe mama si a inceput sa alerge dupa ea si a alergat si a alergat si a alergat…si asa m-am nascut eu!
  Dupa vreo 5 minute ardelenii aveau o nelamurire:
  -Mai dar stii ce ne intrebam noi : O fi prins-o pe maica-ta?
  Asta este special pentru cei care nu au înţeles morala povestirii gropăreşti.

 8. Night-elf Reply

  Eu cand am ce sa fluier fluier! Si nu stiu de ce dar am impresia ca o sa fluier din toata inima noul “shlagar” al cinematografiei romanesti.

 9. Momo Reply

  @Grim_CrisȘ domnishorica nu a rezistat farmecului irezistibil a Groparului. Nu toata lumea poate, nah!
  La treaba cu fluieratul, aveti grija,stiu ca puteti sa fluierati cand vreti, da’ numa’ sa nu fluierati a paguba… Gropare io am vazut o pereche de shlapi super!! Si era tare ieftini. 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *