Prin 331 î.e.n./î.Hr., Alexandru cel Mare invada de nebun Persia cu trupele lui, cauzînd un mega exod de populație care – culmea! – nu a inflamat deloc Facebook-ul acelor vremuri, pentru că lumea avea lucruri mai bune de făcut – gen sex și rock’n’roll antic, mă gândesc.

Era anul 331 și strămoșii ISIS s-au gândit să nu capituleze la dronele macedoneanului, ia mai dă-l în franzelă; așa că nu s-au lăsat și l-au tot hărțuit și ei cât au putut, mai cu o fântână otrăvită, mai cu o emisiune cu Capatos, mai cu câte un atac în flanc, unde-i e greu voinicului. La un moment dat, armata lui Machidon, machită de hărțuiala asta de radio gherilă, s-a trezit departe de liniile de aprovizionare și de hipermarketuri. Situația era cu atât mai albastră cu cât producătorii locali nu-l sprijineau cu merinde pe cât și-ar fi dorit, pesemne din cauză că le tot întârziau subvențiile de la UE.

De disperare, Machidon a mâncat toată partea de jos a calului, ba chiar și pe a lui; după care și-a făcut un selfie (sursă foto)

Prins la înghesuială, Alex s-a gândit el ce s-a gândit, a mai tras un fum, a mai întrebat un admin de Oracle, apoi a ticluit un vicleșug: a adunat o bună parte din armurile și spadele caporalilor, le-a topit de le-a înnebunit, apoi a făcut din ele armuri și săbii pentru giganți. Adică pentru personaje de calibrul lui Ghiță Mureșan, jucător de baschet la SC NBA SRL. De parcă toată oastea lui ar fi fost constituită numai din urieși!

Tot echipamentul ăsta l-a lăsat în urmă, azi o sabie, mâine o platoșă, poimâine o tigaie care putea fi folosită și ca scut… în așa fel încât perfizii de persani care veneau în urma lui să le găsească și să se oripileze!

Și chiar așa s-a întâmplat. Văzînd cât de babane erau armurile găsite în urma grecilor și gândindu-se cam ce puțulici trebuiau să aibă purtătorii unor asemenea echipamente, sirienilor li s-a făcut un pic de jenă; așa că au adoptat strategia românească – mai dă-i, mă, încolo, de unguri, să vină, doară ce-or să poată face! Oricum nu vor sta aici 2000 de ani.

Așa că Alexandru cel Mare a cotropit o Transilvanie mai mare decât își planificase inițial, fără ca măcar să tragă un foc de armă; asta, firește, și pentru că puștile nu se vor inventa decât un mileniu și ceva mai târziu.

De aici.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 1 comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *