Lucrurile stau în felul următor: pot găti o groază de rețete complicate, inclusiv iaurt, sanvișuri și ouă fierte ffff tari; ba chiar odată m-am băgat și mi-am atacat colegii cu mâncare la wok și n-a fost nevoie să chemăm ambulanțe chiar pentru toți, numai pentru cei care au mâncat și pentru cei pe care i-am ars cu tigaia!

Buba e că acum am primit un soi de robot de bucătărie din Star Wars și eu nu am experiență absolut deloc la aluat. De nici un soi, m-am ferit de frământat ca de căsătorie, dar acum e prea târziu pentru ambele.

Scula se numește KENWOOD kMiX KMX750BK (așa mi s-a prezentat la unboxing, săru’mâna, doamna sculă!), are 1000 W, 6 trepte de viteză și eu sunt complet habarnist despre ce aș putea face cu ea!


În afară de poze de toamnă cu poneii Gropăricii în fața bolului de inox de 5 lităre

Așa că vă rog pe voi pe interneți să vă faceți vreme să-mi lăsați o rețetă de ce aș putea găti cu scula. Pită, aluat de pizza, pandișpan, aluat de făcut colțunași, sticks-uri, aluat de gogoși, de plăcinte, de foccacia sau de bachata ciabatta, de plăcinte-înainte, stromboli, prăjituri și alte cele, orice, că se pot face mult mai multe chestii decât mă duce pe mine talentul masterchef-esc. Vă rog ajutați un blogger care se știe doar juca cu scula aia de parc-ar avea iară 12 ani!


Atacăm curele de slăbire, cine e cu mine?! Burțile alea nu se fac ele singure!

Și vă mai rog cât mai cu milă și cu detalii, că nu mă pricep; și aș vrea EU să gătesc, că scula are 6 viteze și n-aș lăsa-o pe nievastă să o conducă, că cine știe cum o mai parchează.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. Anonymous Reply

  Pe site-ul fetelor de la savoriurbane.ro gasesti cele mai bune retete. Nu poti da gres! Sa postezi si rezultatul.

 2. Gallenus Reply

  Groparule, ai putea începe cu un aluat nisipos. E cel mai simplu de făcut. Și cu cele mai mici șanse de rateuri. Asta pentru că nu trebuie frământat. Doar amesteci ingredientele cu accesoriul ăla care seamănă cu o paletă rară și cam crăcănată. Plus de asta, e un aluat grozav, merge și la fursecuri, dar și la tarte sărate.
  Dacă vrei ceva mai elaborat, uite aici cum faci un aluat de pâine:
  http://germania.gallenus.ro/category/hexen-kuche/
  Dar de data asta să folosești accesoriul în formă de cârlig! 😉
  Hai că e floare la ureche! Spor!

 3. Adrian Matean Reply

  Sir, aparatul ăsta a fost făcut pentru un singur lucru: covrigi. Crede-mă, m-am plictisit în pandemie anul trecut, am încercat tot ce era de încercat în materie de panificație (în afară de haioș, că nu am găsit ce trebe). Fa rost de bicarbonat pt opărire, dar în rest e floare la ureche:
  https://bucate-aromate.ro/2019/11/covrigi-de-casa-opariti/

 4. mac gregor Reply

  Humus:
  – cumperi niste pasta de susan. Asta e partea scumpa.
  – fierbi niste naut, pana ce cad cojile de pe boabe. Asta e partea cea mai grea.
  – in robot, pui niste ulei, niste usturoi, sare, nucsoara, zeama de lamaie. amesteci
  – adaugi nautul fara coji si pasta de susan, invarti bine,
  – bingo humus

  • Lelia Reply

   Pasta de susan făcută în casă e mult mai ieftină și mai bună. 🙂 Cumperi semințe de susan, le pui într-o tigaie, pe foc, până când devin aurii (nu maro!), apoi (după răcire) le pui în blender până când se macină cât de cât. Adaugi ulei de măsline și zeamă de lămâie până se leagă un pic, apoi boabele de năut fierte, sare și usturoi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *