Porumb

Deci Iisus a fost, conform unor oameni mult mai luminati si mai avizati decat hoardele de oameni de stiintza care de cateva mii de ani studiaza Biblia si nu ii gasesc cusururi, un muritor de rand. Ba mai mult, a fost si insurat cu o nevasta, si ar fi avut si soacra. Ba mai mult, a avut si copii. Ba mai mult, a si murit. De-a binelea.

Din moment ce ar fi fost om ca noi toti, si meseriasii astia stiu mai bine ca noi toti, eu totusi vreau ca GENIALII sa aduca urmatoarele dovezi despre Iisus, si anume cum ca:

– circula pe RATUCu’ ala al lor evreiesc fara sa plateasca bilet, si cand era prins dadea spaga la rabinii controlori;
– chiulea de la scoala, si isi facea rost de scutire medicala in alb pentru rabina-diriginta;
– mergea in OSER sa isi cumpere insigne comuniste;
– la teza de limba ebraica copia; si cand pe vremea lui se fraudau testele de capacitate, ministrul educatiei de atunci le transmitea pe Internet;
– trebuie ca si-a filmat pe video sau tras pe DVD presupusa sa nunta; sau macar un anunt mic la rubrica de felicitari din “Racnetul Ierusalimului”, editia anno 28 e.n.?
– expre’ si-a ascuns mormantul tocmai pentru a prinde etapa asta a vietii lui Dan Brown cand avea mai mare nevoie sa devina multimilionar (cica $250 .000.000 o facut nenea cu cartulia lui!)
– si-a dus copiii la gradinita particulara sau de stat; si mai tarziu, i-a dat la medicina, sau la Drept;
– pestii pe care i-a facut ca sa hraneasca multimea erau cumparati de la Metro;
– cand a transformat in direct apa in vin era in prime time, si a fost transmis live pe Prima TV la emisiunea aia cu nuntile (nu mai stiu cum o cheama);
– e adevarat ca luase lectii de la David Copperfield atunci cand a umblat pe apa;
– multimea de oameni care a preferat sa-l salveze pe Baraba in locul Sau erau suporteri proaspat iesiti de la meciul FC Bunul Samaritean – Deportivo Galileea;

Si, in sfarsit, dovada ca nu sta chiar acuma de la dreapta Tatalui si suspina usurel in barba-i “Doamneee, mare e gradina Ta! Dar multi mai sar gardul cand e poarta deschisa…”

Se-aude, domnu’ Dan Brown???

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

 1. alex trusca Reply

  radu…bravo. poate ca ma mai tii minte…mi-am facut un pic de lucru prin caminul nr. 6 de la litere din hasdeu…:)
  acum vreo 6 ani…eram student la teologie
  mersi de textuil asta. am ras copios. nu neaparat pt ca am treaba cu cele sfinte, ci pt ca nu suport manipularile lui dan brown. si…nu ma pot dumiri cat de multi imbecili si creduli se lasa dusi de nas.poate ca asa se vor mai trezi, prin textul tau.

 2. alex trusca Reply

  PS cei care au urechi de auzit si nu aud, sa mearga la orl:))

 3. stella_dark_angel Reply

  OO..da am ras cum n-am mai raas de mult…bun articoluu..bun mi-a placut…cat despre manipularile lui Brown..e ..buna cartea doar poate pentru copiii sub 5 ani..basme taica..basme fictiune bolnava…si informatiile despre care se zice ca sunt adevarate…sunt de fapt..rastalamcite…rusine..sa afci avere pe o acrte ca asta…

 4. akita Reply

  Ai mai nu fiti rai cu Dan Brown o scris si el o carte ptr amercani. Nu astia au facut criza cand la radio so anuntat ca vin extraterestrii? Tot ei cumparau buncare pe timpul Crizei cubaneze. Asa ca mere sa iei toate documentele de-ti pica sub mana si teoriile conspirative , le amestec le pui la oala si la sfarsit iese una buna tocanita de idei cat sa devii putred de bogat. (Asimov e mai realist desi recunostea ca scrie carti SF). Nu mai vorbim ca apoi incurajezi si industria maculaturii si dai locuri de munca la pleiada de critici/autori care publica variante dupa Da Vinci Code gen Decriptarea codul lui Da Vinci, adevarul despre codul lu D Vinci, realitatea, mitul , povestea, femeile, Fecioara Maria, Maria Magdalena etc din Codul lu’ D Vinci. No cum sa nu fi fericit? Traiasca ecnomia de piata.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *