Ne-o luat la ocazie, pe mine şi pe sasu’, un nene care se ocupa de fonduri europene. Şi cu nenea – un braşovean de vârsta lu’ tata, dar plin de energie şi de viaţă – am pălăvragit tot drumul de la Vâlcea la Sighie.

Şi trecem, pe Valea Oltului, pe lângă Valea Lotrului (asta e o zona mortal de faină, un fel de fiord norvegian combinat cu muntele Sleeping Lady din Alaska, combinat cu Kilimanjaro şi canionul ăla din Papua, de am uitat cum îi zice).

Şi când vede Valea Lotrului, nenea şoferul face:

– Pfuaaaay, ce primar cretin acilea!

Ghiciţi ce l-am întrebat!

– Ce primar cretin acilea? zic.
– Foarte cretin, zice.

Pauză. Ştiam că dacă-l întreb devine precaut şi zgârcit cu vorba, da’ dacă-l las – nu rezistă şi dă în foc.

– Să vă povestesc, zice el, dând în foc. Eu mă ocup de fonduri europene.

Era a şaişpea oară când îmi zicea asta.

– Şi mă duc la primar acilea, în Valea Lotrului, şi-i zic: bueeeey, uite! Hai să facem un proiect european, şi eu îţi aduc fonduri! Şi asfaltăm drumul până în comună, şi tu mai câştigi un mandat de primar, că ai făcut ceva bine pentru leliţele din sat.
– Hmmm, zice primarul. Şi cât e de lucru la proiectul ăsta?
– Păi… îi de lucru, vreo 2 luni. Că suma e mare, îs câteva milioane de coco. Şi trebe documentaţie o tonă.
– Hmmm, zice primarul. Şi tu ce ai de câştigat la chestia asta?
– Păi… io am 12.000 mp în zonă. Şi îi pot vinde mai scump dacă drumul e asfaltat. Plus că şi firma mea de consultanţă îşi percepe un comision, de ţâ la sută din valoarea proiectului.
– Nu se poate, zice primarul, nu-s de acord!!!!!!!!!!!!!!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 20 comments

 1. Darael Reply

  “Hmmm, zice primarul. Şi tu ce ai de câştigat la chestia asta?” este un citat celebru din vocabularul tuturor primarilor din Romania.

  Traducerea este simpla:
  “Hmmm, zice primarul. Şi EU ce AM de câştigat la chestia asta?”

 2. marius vl Reply

  pai daca ala era drum judetean pt refacerea lui trebuia ca proiectul sa vina din partea consiliului judetean asa ca primarul era oricum in plus daca voia sa-l faca intradevar il facea

 3. popescul Reply

  pai cum sa fie de acord daca lui nu-i iesea nimic la afacere,ma refer pe moment,ca dobitocu nu si-a dat seama ca poate ala cu “fundurile” lui avea dreptate la faza cu mandatu’,desi la domn’ primar cred ca-i trebuia unu de la dna…

 4. jinx Reply

  mentalitate tipic romaneasca. primaru vietii o fi gandit lasa ca-mi iese mie, da’ de ce sa-ti iasa si tie??

 5. Florian Reply

  Surse absolut sigure, sh-anume ochii din cap, mi-au confirmat ce scrise Groparu, cã ca Valea Lotrului mai rar. Asa e, parcã-i sãpatã d’un gropar stahanovist care si-a lipit coada lopetii cu Poxipol si a bãut un bax de Red Bull.
  Tre’ sã zic ceva si de primaru’ ãla cretin? Bine, zic. N-am fãcut infarct din cauza lui, da’ o sã mã loveascã damblaua si boala lu’ Calache si Parkinsonu’ la un loc, dac-o sã aud vreodatã d’un primar, parlamentar, ministru sau presedinte care se strofoacã în vreun fel pentru binele natziei.

 6. bobi Reply

  puşcai-ar capu`.. adică nu-i destul că-i moca ?! cred că-i cel mai deştept dintre nevertebrate…

 7. Dan Chichernea Reply

  @ Tase,

  bănui că tu lucrezi la proiecte europene de mic copil şi o faci ca hobby, neinteresându-te partea pecuniară.
  greşesc maestre ?

 8. Kabool Reply

  Aia cu inca un mandat nu e de-ajuns..adica ceva concret, palpabil, acum nu ai sa imi oferi? Pai nu zise ala cu fondurile, ca e in beneficiul locuitorilor. Atunci du-te si fale beneficii la altii…nu e un caz singular, sunt f multe ca si acesta…traiasca tara asta! si mai ales acesti oameni care o conduc:)))))))))))))))

 9. Adrian Reply

  Prost primaru da si omul tau nu-i departe.
  Pai cand ii spui la taran ca tu iei “comision”, el ce sa intelega decat ca esti bun de DNA ? Cracanarii astia de ziarsti si ciorile politice au pervertit limba romana de nici nu se mai poate intelege omeneste om cu persoana.

 10. Tracker Reply

  ai fost la valcea ? data viitoare te sechestrez intr-un bar si te torturez cu alcool .

 11. iulian n. Reply

  A apărut o nouă generaţie de maradonişti: europiştii. Au auzit ei că îs bani mulţi şi pică primarii în genunchi la poligloţi… Era doar un imobiliar proaspăt freelancer, Gropare

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *