1. In fata blocului meu comunist si superb, da’ al meu, zace un loc cu tobogane si leagane in care copiii mici isi plimba mamicile lor mari, foarte mari, ca asa e mamicile in Romania, cât buţile, da’ barbatii lor chei şi şi ei burtoşi şi stelişti încă le mai iubesc dupa ce le-o zămislit mostenitori. Si mie mi se pare normal!

Si seara, dupa ce copkiii isi transporta mamicile acasa in pat la tati, ca sa le mai faca tati un fratior-doi-trei, băncile alea de lânga leagane sunt ocupate de tineret încă fara bacalaureat care asculta manele la telefon, fac copilele să râză şi mai şi fumează sau impărtăşesc o bere la PET, pe furiş, că e minori.

Şi într-o seară, o patrulă patrula. Şi io ştiu că toţi aveţi o părere nasoală despre Garcea; era vreo 12 noaptea, şi cred ca jumate din gaşca aia nu avea voie să comande Winchester la chioşc, decât peste 2-3 ani. Şi Garcea se îndreaptă către ei (era vreo 12 noaptea) şi începe (auzeam numa frânturi) cu “Buna Seara, plutonier Căpşună…” şi nu mai înţeleg nimic, că stau la patru. Pruncii făceau linişte şi îl ascultau pe Garcea ce le zicea de parcă era vun Mesia d-ăla, şi chiar mă miram cum de nu se ia nici unu în goarnă cu el, că aşa-s adolescenţii ăştia, aşa am fost şi eu şi aşa voi rămâne mereu, cel puţin la minte.

La un moment dat nuş ce zice Garcea, şi încep toţi să râdă – aşa cum io poci numa a visa că se râde la bancurile mele. Deci hohoteau pruncii, ghe numa! Şi când hohoteau mai abitir, Garcea zice “No, io numa atâta am avut de zis, seară faina!” şi pleacă, greţos de amabil, şi toata gaşca îl salută de parcă era popa satului, aşa era de respectat!

Gata, end of story: nu tu ameninţări, lecţii de viaţă, morală, teorie, când eram de vârsta voastră… etc. In vreo 20 minute toata gajca veselă s-o şi spart, pruncii or plecat pe la căşile lor, toată lumea fericită, Băsescu rămâne preşedinte.

El e politistul de cartier, prietenul copiilor si al adolescentilor.

2. Azi dimineata vad un Geep d-ăla supărat, da’ nu era Geep, era Mercedes, mare, SUV, etc, negru, de fiţe. Trage pe dreapta, şi coboară o piţi blondă din el; lângă ea opreşte un Audi A6, tot negru, tot de fiţe, condus de un manelist tipic – burtan, ceafă, lanţ de aur, maieu şi şlapi. Zice mintea mea, în gândul ei: no ui şi la ăştia! O tunat şi io adunat, amu se şi pornesc să bage chef de manele pe trotoa… trotua… trottoir! Şi până să îmi iau de la ei privirea, o aud pe madamă că întreabă, şi ea greţos de politicoasă: “Aţi păţit ceva? Sunteţi în regulă?”

Manelistul se băgase în ea (cu maşina, şi făcuseră accident), şi i-a răspuns politicos că nu a păţit nimic, totul e OK. Şi or continuat să îşi rezolve problemele politicos, ca la Cluuuuuj.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 24 comments

 1. KillerINC Reply

  eu stau cam la 500 de km de tine, mai exact in Pitesti, dar as renunta oricand la tot ce am aici ca sa ma mut la cluuuujjjj

 2. kittynel Reply

  @Groparu
  nu te mai plange de bicicleta, in Amsterdam se fura toate bicicletele tot timpul. invariabil se permuteaza intre ele, fiindca urmatoarea bitza ti-o iei pe 10 para de la un junkie, care tocmai a furat-o de la altcineva, si tot asa, in catva timp, poti sa ajungi chiar sa ai bicicleta ta inapoi.. platind bani pe ea, of cors…

 3. kittynel Reply

  vad ca lumea a inceput sa vorbeasca “gropariceste”.

  bicicleta “noo” , “io”, “poa’ ” etc etc…

  pe cand un dictionar de termeni “groparicesti” ?

 4. adi Reply

  Sa-nteleg ca stai in Grigorescu, Groparele care esti, tu, unicul, minunatul? Ca io doar acolo am vazut un Garcea respectat si disparitii subite de biciclete…

 5. seliman Reply

  Eu vreau să văd manelişti pe biciclete. Deci, tablou: manelistul elegant – cămaşă creponată cu dragon cauciucat pe spate şi stofari (pantaloni de stofă) cu pantofi negri-lucioşi stil Ali baba cu bot ascuţit şi lung pe un

 6. seliman Reply

  scuze.. pe un montăn baic cu oglinzi tunate şi aparat de măsurat bătăile inimii+claxon cu 12 sonerii presetate şi în format mp3..
  Manelistul casual: exact ca ăla de-l descrii tu mai sus da pe o biţă din Americi de aia cu cadru gros ca un butuc şi cu aspect retro cu un pitt-bull dupe el care să sparie toată puţimea din cartier cînd trece el, barosanu’.. 😀

 7. Groparu Reply

  @ adi: nu mai stau in Grigo, era prea curat cartierul, si cand am plecat de acolo s-o triplat media de varsta a zonei! A, si or crescut preturile la apartamente, nush cum dreq.

  @ Seliman: da’ pe trotineta, ca JEG.ro, nu le-ar sta ghini?

 8. Sinzi Reply

  ca-i fain la cluj stiam da ca-i “taramul fagaduintei” pentru micii “infractori” n-aveam idee. Acuma…un singur Garcea de treaba am intalnit si eu pe la 14 cand m-o gasit la vreo 2 noaptea in Cetate cu un crai mioritic care culmea era si de la seminar….noi saracii nu faceam mare lucru da cica ei , ORGANELE , trebuiau musai sa stie cine-i suspect de viol :))

 9. alin62 Reply

  a invatat si groparu sa minta…
  sa vedeti ce patanii o sa aiva el de acum cu tot felul de bunaciuni…

 10. Greuceanu Reply

  la asha o blondoaka…… da-o dreaku de mashina…. + ca n-ai precizat daca jip-u si A6-le erau de CJ

 11. Groparu Reply

  @ alin62: ia vezi postarea de azi 😀

  @ Greuceanu: gipu si A6-le erau de Beiuş (unu) şi de Filiaşi (celălalt)

  OF CORS CĂ ERAU DE CLUJ! CĂ DOARĂ NU EREAU DE APAHIDA!

 12. Greuceanu Reply

  “vand branza de sibiu si jiop de cluj!” – evident

 13. un om Reply

  da poate ierea de djej? care se stie ca ie un pol mai ceva ca cluju…

 14. cris Reply

  deci…io m am dus sa imi platesc factura la net si era una care era toata izghita in spatele meu, pana m am intors la ea si i-am zis doamna, va rog sa va dati jos de pe mine. si ea o zis vai, dar v am facut ceva? da, ma izbeatzi cu janta peste chicioare si ma chisca fiinca is arsa de soare. si ea o zis , o vai…….si io m-am dus 2 cm mai incolo…..si o ramas conflictu in aer.ca la Cluj:))

 15. eu Reply

  Io am luat amenda dupa cum urmeaza:
  Fac io dreapta aiurea, ca de-aia sunt semne, sa nu ma uit io la ele. Politaiu ma trage pe-o rana si zice: “Buna ziua, gradu si numele, ati cotit-o si n-aveati voie. Actele va rog”. Io ca un bastinas de Cluj ce sunt i-am zis: “Dom’le, am gresit, platesc asta e. Da’ actele nu sunt la mine, ca le-am uitat acasa.”
  “Aoleu, zice politistu’, pai daca le adun pe toate se fac fo 6-7 milioane.” Acu’ calculati si voi cate beri eram gata sa dau statului, deci m-am inverzit pe buna dreptate. “Da’ hai ca facem sa fie bine, va dau amendez numa pentru parcare aiurea + ca n-avet buletin, ca aia e numa un milion jumate si 2 puncte, zice el”. Case closed. Nu mai sunt nici politaii ce-au fost … Sau li s-o trage de la Cluj?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *