(Notă fără nicio legătură cu Delta: e din ce în ce mai greu să ții blog personal în țara asta plină de politică, parol!)

Așadar: am dormit bine, ne-am trezit, ne-am reunit cu gașca (hinul și nașul ajunseseră seara și am stat la un rachiu, medieșenii au ajuns dimineața), am beut o cafea și ne-am recuperat râmele negre și lipitorile pentru somn silurus glanis.

Apoi ne-am dus către port…

…nu înainte de a-l saluta pe scriitornicul preferat gropăresc Nikos, să trăiască Zorba, să fie fericit!

Pe drum am constatat că traficul pe brațul Sulina este mai intens decât în alți ani, sens că economia bubuie. În imagine: cei trei pruncușori ai noștri, care au trebuit să jure cu mâna pe Originea Speciilor Pe Calea Selecței Naturale că ne vor aduce în Deltă cu dronele atunci când vom fi în scaunul cu rotile.

Am mers încolo – cu cine altcineva decât! – cu Evelin. Așa îl chema pe luntraș, I kid you knot.

N-am ajuns bine, că deja s-a strigat plecarea la pește! Ui la ei, parcă-s chirurgi de herțuri, așa încruntați operau monturile neprinzătoare.

Fiu-meu nu avea chef de altceva decât de făcut pișu-n mare, așa că am plecat cu trei ficiori pe litoral ca să ne îmbăiem, am lăsat peștii în sarcina tovarășilor. Acolo ne-am jucat ”hai să-l înecăm pe Groparu!” și am avut mare noroc că m-am întors cu slipul pe mine, că ăștia micii te lovesc cu genunchii în testicule imediat, nu stau la discuții.

Apoi am revenit la golful de la Casa Sibiană. Relaxare și liniște, că-n Sulina s-au scos troleibuzele care făceau zgomoturi.

Am găsit un soi de protozoar amibă parameci, l-am fotografiat numaidecât, uitați-vă și voi ce curbe sexy are.

A doua zi, plecarea era la 6 dimineața, dar am ratat-o, și pentru că nu s-a deranjat nimeni să ne bată la ușă s-a lăsat cu nițel scandal și niște carne la telefon. Noroc că au revenit repede să ne ia cu ei, și ne-am pus pe prins pește, dăm exemplu la pescari și clasă.

Aici, ficiorul gropăresc cu primul și singurul lui pește prins în Deltă! Că dupa aia s-o culcat pe barcă. La anul eu presupun că o să mă pună la skanderberg, și peste doi ani va putea porni singur drona cu care-și va duce părintele ramolit și invalid în Deltă.

A doua zi am mers cu barca broască verde.

Și am luat trei crapi, dar nu e voie să-i păstrezi, așa că le-am făcut vânt. Ăsta era cel mai punctabil, și e mare lucru pentru mine, care nu am mai prins crap în Deltă de vreo 6 ani, posibil 8.

Ca să sărbătorim, seara am ieșit la păscut… ăăă, ăsta, mâncat în oraș. Noi și vacile.

Și am tras a doua zi un ceaunaș cu fasole…

…urmat de o oală uriașă de raci, din care am halit vreo 15 oameni și tot nu i-am dovedit. Raci! Nu craci – aia-i altceva.

În ultima zi, am ieșit la o știucăreală. Dis-de-dimineață, mă trezește zorile.

Hinuțul mic și Gropărelul mare – sătui de cât bullshit le-au servit tăticii.

Apa tulbure, brădișul sus – n-am luat nimic, doar un bibănel și un pix de știucă. Ne-am făcut totuși vreme de halit din brișcă.

Și cam asta o fost. Că apoi am pornit înapoi. Aici: hinul cu hinuțul, care au dormit ca buștenii pe drumul de întoarcere – manageriat de același Evelin.

Și mare noroc am avut cu pescăriile din Tulcea și Hârșova, că m-am ales cu un zărgan – ia uitați și voi ce pește cu oase verzi, asta din cauză că are prea mult fosfor și asta ajută la creieri de ardeleni! Nu ca data trecută, când am luat din Auchan zărgan afumat și l-am aruncat, că am zis că peștele ăsta ține cu drapelul Ungariei.

Și no, cam asta a fost. Familia Groparu s-a ales cu 12 ore de condus până în Tulcea, trei crăpceni, vreo 15 plătici, în rest distracție și voie bună, bancuri și o feciorească din aia de adulți imaturi, așa cum vă doresc să aveți pe lângă voi nopțile, doamnelor și domnișoarelor, să vă strângă în brațele lor puternice de la atâta luptă cu crapii ăia mari de 900 grame! Mai facem și la anu’, sănătoși să fim, numa’ să nu explodeze tulpina Delta și în Deltă.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

 1. Alex Reply

  Domnu I.T. Groparu, avem o problemă de numărătoare aci pe blog. Avem Delta partea 0, avem Delta partea a doua. Unde îi partea unu?
  Alex

  • Pricinosu' Reply

   Pai a scris in articol.
   S-a pierdut pe drum din cauza evenimentelor politice.
   Ce sa-i faci, daca s-a incins tarata in Catu, Iohannis & Co. … asa se intampla!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *