Delta 2 cheama Delta 1, receptie?

Am ajuns in Tulcea dupa un algoritm foarte simplu, care functioneaza de fiecare data: Gropare, daca nu ajungi la 8 seara in Medias, plecam fara tine! Si ei or venit la 10 seara, ca baietii.

Am renuntat cu inima grea la şampoane, balsame şi pomezi de păr, la cremele mele de ten şi la aparatul de ras si aftershave; drept urmare, in cele 8 zile de Delta mi-a crescut o barbă roşcată, că le-am zis tuturor că de-amu nu-s Groparu, sunt zoologul german Dietrich, sau marinarul austriac Joshka. Şi am vorbit cu ei prin toată Sulina cu germana mea de Schneller, schneller, das ist gut!

M-am împrietenit rapid cu un cuplu de olandeji navigatori, pe care i-am părăsit fără regrete când am aflat că nu au iarbă la ei. Pai ce olandeji sunteţi voi?

Pe rapidă spre Sulaina, numai în rândurile noastre se râdea. Râdeam ca proştii, că aştia cu care am mers ei nu prea îs normali, şi se mai şi reproduc acasă, şi le-or şi făcut nevestele copii. Ne-or depăşit ca veselie, spre final, o gaşcă de 7 argheleni din Câmpia Turzii, care terminasera până-n Sulina 2 kile de pălincă cu cifra octanică mare. Da’ mare!

În Sulina ne-am cumpărat tăt ce am mai avut de cumpărat şi am aşteptat să vie gazda, să ne ducă pe baltă. Nu am stat mult; numa’ vreo 6 ore, timp în care am crezut că facem abator de turişti, aşa fierbeam! Şi după ce am lăsat jumate de salariu maxim pe economie pe transport (un taxi băşit de Oltcit şi un barcaz de mers pe canale), ne-am trezit, 4 kile de vin mai târziu, drept în inima Deltei, între Sf. Gheorghe şi Sulina, hăpt la mijloc.

Am pus de tabără, ne-am culcat. Şi a doua zi am început pescuiala.

Din tot grupul, eu ma prins primul şi al doilea peşte: cât două degete de copil cu solzi, da’ aşa cum mi-au zie mie toate femeile, nu mărimea contează.

V-a urma, scris greşit, ca să preţuiţi ortografia mea impecabilă, nu ca a altora. Vom reveni cu poze, parol!


Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

  1. Carmen Reply

    Deci willkommen Gropare…ca nici n-am avut vreme sa-ti urez. Sper sa nu mai pleci prea curand si sa ne imbucuri sufletele noastre, ale celor care nu fac pe ei de bucurie doar pentru ca a pogorat Madonna in Carpati :))

  2. Greuceanu Reply

    z mah z! abia ajtept sa vaz cum a fost… ca dupe ce-mi aduc io aminte….. nu prea am ce povesti…

  3. cronosonline Reply

    Lasa gropare ca am fo’ io saptamana asta, si m-am dus cu pasajeru’, care o facut 4 ceasuri si ceva pana in Sulaina, the land of no choice, am crezut ca ma fute istanu pana am ajuns

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *