Marţi, când alţii se dragobeţeau, noi (el, el şi je) am fost la Timişoara să ne drago-mbătăm, căci sârbul familiei a primit de la Ramonă-sa inelul de logodnă şi de căsătorie – ofertă specială 2 în 1, şi el a văzut că i se potriveşte şi că parcă îi vine ca turnat!!!

Deci pe trinul ăla Iaşi-Timişoara zis Aemoaf (îi mai zice şi Foamea când vine de la Timişoara la Iaşi) se pot întâmpla tăt felu’. Gen – să ieşi cu una bucată domnişoară la ţigară pe peron, şi să îţi rămâie bagajele în grija prietenei ei, şi tu să o-ntrebi:

– Ai încredere că prietena ta nu o să fugă cu bagajele noastre?
– Ăăă… da, normal, doară e prietena mea!
– Fato! SIGUR ai încredere? (şi chicoteşti în sinea ta, că fata te ia foarte în serios).
– Ăăă… da!
– Nu-nu-nu. Deci. SIGUR AI ÎNCREDERE CĂ NU FUGE CU BAGAJELE NOASTRE???
– Da…!

Stingem ţigările, urcăm în trin, estea două ies la o discuţie, şuşotesc ele ce şuşotesc, revin în compartiment, şi a doua mă ţintuieşte cu privirea:

– DE CE CREZI CĂ AŞ FI FUGIT CU BAGAJUL TĂU? DE CE?
– Tu fato, zic, aşa-s bancurile ghe la Cluuuuj. Aşa e ele! Noa, scuză-mă dacă la bancurile de la Cluj numa ăla care zice bancu râde. Mnoa!

La ieşire, mă ofer să le ajut să îşi care valiza plină de plumb. Le întreb:

– Câţi chineji aveţi voi tranşaţi în valiza asta?

Iară nu o râs nimeni. Decât io. Şi când m-or dus la taxi, s-or cărat cu ultimele două taxiuri din staţie, fără să-mi mai zică pa, clujean borât.

Ajungem la hotel, mă las spălat cu şampon de câini (e mai ieftin!) ca să miros frumos, şi ţâjnim către Yugoslavia, adică localul unde se măritau eştia.

Şi dă-i cu caisia, şi dă-i cu bere, şi dă-i cu caisia, şi dă-i cu bere. Mă pup zgomotos pe gură cu brotheru’ Alex şi brotheru’ Ursulică, cu care am şi avut nişte discuţii despre Atlantida enervant de erudite. Şi dă-i cu caisia, şi dă-i cu bere, şi dă-i cu caisia, şi dă-i cu bere. Şi stăm în cele mai bune locuri din restaurant, chiar lângă fanfara ţigănească adusă special pentru această ocazie de Sârbu, şi când oamenii îşi iau pauza încep să mă împrietenesc cu ei, că aveau, tată, nişte voci ghe ioaaaaaai!!! Şi le declar dragoste eternă, că io sunt şi rămân fan ţigani, şi unu dintre ei m-o rugat să-l ating ca să am noroc în viaţă, şi io l-am atins! Şi am cântat şi eu la chitară aşa, numai cât să mă fac de râs, şi dă-i cu caisia, şi dă-i cu bere, şi dă-i cu caisia, şi dă-i cu bere.

Şi dă-i cu caisia, şi dă-i cu bere, şi dă-i cu caisia, şi dă-i cu bere.

Sincer – mi-aş dori să ştiu mai multe despre ce s-o întâmplat în noaptea aia acolo. Can anyone help?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 18 comments

 1. hadean Reply

  no, lasă că am făcut io poză, că am ştiut că altfel nu putem păstra amintiri. şî ţî le dau şî ţâie.

 2. ovi sirb Reply

  S-apoi n-ati oprit si voi la o bericica cu localnicii? Zicea Crivatul ceva de sunat in scopuri alcoolice acum cateva zile, dar vad ca nu s-a mai intamplat nimic.

 3. Akaty Reply

  Pai nu ai spus tu: “Şi dă-i cu caisia, şi dă-i cu bere, şi dă-i cu caisia, şi dă-i cu bere”. Mai conteaza altceva?

 4. andrei crivat Reply

  @ovi sirb: crivat n-a mai fost in stare sa dea telefonu’ ala, cu scuze

  @groparu: mo, deci exista dovada filmata a faptului ca te-ai dat la mine, mo. deci asa faci ? ma prinzi cu spritu’ in nas si incerci sa profiti, pervers, de inocenta mea ? huoa, ma gropare, houa!

 5. hadean Reply

  @ovi sarb: susţin, crivăţu n-o mai fo în stare să deie telefon nici la unu unu doi. noroc că n-o fo hăpt nevoie, deşi celula hepatică o decedat şi s-o rejenerat de câteva ori succesiv şi consecutiv.

 6. onslow Reply

  constat o mare, big, grosse, grand, velika greseala, care, in calitate de banatean ma jigneste extraordinar de tare. citez:
  “(îi mai zice şi Foamea când vine de la Timişoara la Iaşi) se pot întâmpla… tăt f…”)
  Deci:
  trenu’ foamei e(era) doar in sensul invers, anume de la IASI la TIMISOARA, niciodata invers.
  Punct!
  Daca nu ma crezi, intreaba-l pe mile.
  Si vreu scuze, macar de forma.

 7. Darael Reply

  Si Mile nu spune nimic la el in tarla ?
  No, asta ie.
  Ii spun aici “Mile, sa aveti Casa de piatra, cu Prunci multi si sanatosi !”

 8. Greuceanu Reply

  @onslow: da’ tu de unde jti mo cand io’ fo’ fuoame groparului?! nu-i normal ca daca tzi-i foame atnci cand meri la TM sa numejti trinu aceala Foamea?! iotiti’ ce afectat e frunchea tzarii! 😉 ca si cum ii zici ungurului ca paprika lui nu pijka!

 9. deci,totodată... Reply

  mă, plec acu vreo stămînă , voi conversaţ despre cocîrţ ; vin acu , voi conversaţ despre cocîrţ ! mă , ficaţîî voştri ce zîc mă ?! io-s topit. în dimineaţa asta aş bia o biere cu riscu c-aş plăti-o !şi de-ar fi şi geamănă …

 10. Darael Reply

  @ Ingineru – Niup. Totodata a stiat o stamina sa-si ripare batiriile dupa cocirtul ingerat; a postit cu moare si masaj duios pe burta… 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *