Ca sa ne lamurim de la inceputuri: io la folbal is bun numa şi numa ca sa fac faulturi. Atât. Şi când n-am cui face faulturi, mă faultez pe mine.

Deci: meciul ăsta o fost primu meci de folbal la care io am fost din copilărie; şi-am ajuns la meci amu, la bătrâneţe, om serios. Şi am fost cu ceva colegi de la firma, care îs destul de englezoi. Şi cărora le-am zis că dacă merg cu ei trebe musai să ronţăie seminţe, că alfel îi dau ăia afară de pe stadion. Şi le-am dat seminţe loate de la ţigan şi i-am forţat să mănânce. Şi la final le-am zis de mitul ăla (oare?) că ţiganii se pişă pe seminţe ca să le deie gust bun.

Io am prekini cu care joc folbal marţea care joacă mai bine folbal decât Girondinii şi chefereii. Asta v-o zic cu mâna pe inimă, care la mine zace în pantaloni. Mai mult, io fug – la meciurile cu băieţii – mai mult decât mai mulţi jucători cheferişti. Şi io nu-s plătit pentru fuga asta, dimpotrivă. Deci ruşinică.

Cea mai tare fază: un cheferist o fost accidentat într-un duel pentru balonul rotund cu pete. Zice Robache (unul dintre englezoi): amu o sa vie doctoru, şi doctorii ăştia de fotbalişti au un burete minune cu care te freacă şi îţi iau durerea! Mă, m-am uitat, şi aşa o fost: folbalistu se zvârcolea pe jos ca lipitoarea când îi dai sare; o vint vraciu, l-o atins cu buretele, şi să vezi, nenicule, ce zglobiu o devenit dintr-o dată folbalistu! Mă întreb de ce nu bagă asemenea bureţi în spitale, mai zice Robache, şi şi aici am fost silit să îi dau direptate, că bine le zicea. Şi-mi trebe şi mie un burete vrăjit d-ăla, să-mi loaţi şi mie dacă vedeţi prin mol.

O figură frumoasă a făcut Tony, cică aşa îl cheamă, care şi-o entorsat una din cele două glezne; şi de nervi aşa s-o crizat că o dat un pumn la panourile de pe marginea terenului, şi o găsit de cuviinţă să lovească şi un microfon al unui reporter nevinovat care înregistra zgomotul stadionului, şi microfonu o căzut pe jos. Noroc că şi dacă îl strica, ziariştii au de unde să îl plătească, fincă se ştie că ziariştii câştigă mai bine decât folbaliştii din orice divizie.

Atât. Şi amu Crivăţ zice că io-s de vină că chefereii or jucat folbal ca mine, adică football, deci cu picioarele, nu cu capu, că alfel îi zicea headball. Nu Headbangers’ Ball, aia-i alceva. Cu totul alceva. Daţi click pe link dacă nu mă credeţi!

Si la final:
– Gropare, ce-i cu urmele astea de ruj de pe guler?
– A, zic, pai e simplu: am vrut să mă vopsesc pe faţă în culorile CFR-ului, şi numa cu ruj s-o putut, că nu am găsit vopsele; şi nu ştiu cum de pe obraji şi frunte s-o fi prelins pe guler.
– Da. Eşti un nesimţit.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 22 comments

 1. Elisa Reply

  Cum s-a terminat meciul?ca de aia citii pana la capat,doar,doar spui scoru’.. 🙁 Au pierdut? La cat? La 1-1? 😀

 2. PhenoBarbieDoll Reply

  vaaaai, mi-am amintit de Kurt Cobain cum s-o dus el la Headbangers’ Ball intr-o rochie galbena si-o zis ca “it’s a ball, so I thought I’d wear a gown”

 3. Tya Reply

  trimite-o la mine ca inca mai am “arma crimei” (a.k.a rujurile care este ) si o lamuresc eu ca nu esti nesimtit..de data asta.

 4. anonim Reply

  Felicitari ca ai fost la meci si o urecheala zdravana ca le-ai dat colegilor seminte! Poate le-ai deschis apetitul pentru seminte.

 5. natty Reply

  deci eu nu am inteles cum o dat tony cu sete in panoul ala dupa ce saracu’ nu mai putea juca ca-l durea glezna? ii trecuse, se prefacuse? nici pe medici nu i-a lasat sa-l atinga! (misterele fotbalului …)
  asta e al 2-lea meci la care am fost in viata mea si fost cam nasol, dar daca stiam ca e si groparu pe acolo ma agitam si eu mai tare! (desi eram intr-un grup cu peruci rosii!!!)

 6. Night-elf Reply

  Gropare traiti-ar capu ala si cui i-a venit ideea sa zica ca e nascut din spermatozoizii lu peste, ca iti citeam cronica de meci si o dadui in bara, jos (printre alte aplicatii deschise) cand veni sefa sa vorbeasca ceva cu mine, si sa vezi ce frumos se vedea ca scrie acolo: “nascut din sperma…”

 7. curly Reply

  vinovatzi is aia doi tzarcovnici de la Radio Zu…io cre’ ca pe ei i-a copiat groparu :))

 8. Groparu Reply

  @ curly: aia ba da! De fapt pana si io-s plagiat dupa Homo Sapiens Sapiens, deci nimic nu mai e orighinal.

  @ Night-Elf: (CAPS INTENDED) =))=))=))
  FIX ASTA O PATIT WARSONGU’!!!!!! =))

 9. PhenoBarbieDoll Reply

  aia voiam sa zic si io, ca fix asta o patzit warsongu’. io nu pot pt ca sa patesc asta, pt ca io nu tre’ s-o dau in bara cand vine sefa finca io sunt chiar dansa

 10. Sorina Reply

  … Ce bara?! Care bara?! La noi, la capitala, e si mai mishto! Striga shefu’, pe la opt jumate: “Ce mai scrie, ma, groparu ala nascut din mishcatori?! Cititi tare!” .
  Si io interpretez, ce sa fac, ca am dictie si atitudine, plus o mie de ani, in care toate pudorile mele or avut destul timp cat sa se faca praf…

 11. Szidi Reply

  Sa nu va luati de Tony daca ati fost doar la un singuri meci !!!!!!

  Ca oricare dintre noi , daca suntem platiti sa facem ceva-notat cu X….. nu in fiecare zi reusim sa facem treaba buna X si mai facem si cite un KK sau Y… nu?
  scuze…ma exprim un inginer

 12. Little Dot Reply

  pai durerea aia revine dupa meci, te dau cu toate spray-urile posibile ca sa nu mai simti durerea, dar dupa meci te dezmortesti si durerea revine… algocalminul nu mai tine pasul cu durerile vremii :))

 13. caprairinucai Reply

  Gropare,m-am distrat copios cetindu-ti blogul si comenturile.E prima data cand intru aici si asta datorita faptului k azi mi-am luat liber de la bec:am urmarit meciul intr-o fabrik de BR si m-am trezit nu.De unde se vede k e benefic sa consumi.Am cunoscut o caruta de oameni faini aici.Va saluta Constanta.Stiu e km devreme dar LA MULTI ANI(sunt km ametit din fire si uit;si nu-mi trece:P)

 14. dxn Reply

  ei, uite un blog pe care intru sa ma distrez. mereu gasesc ceva ca sa rad. ai fost epic. mai ales aia cu buretele, cred ca au apa vie acolo, secret profesional tinut numai intre doctorii de sportivi loviti si apoi refacuti in 2 secunde.

 15. undethebridge Reply

  ba fain si asta…..si by the way..si io la servici imi citesc blogurile….ca tot omu muncitor….
  gropare…data viitoare cand meri la meci cu cefereu nu ma iei si pe mine? parca as manca si io samantza pe stadion….

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *