Ajung la Oradea cu Usturoiul, da? Seara – conferința anti-rasism Cultură în Mișcare a Bunoiului (căruia doresc să-i mulțumesc și pe această cale, a avut grijă de eveniment ca un profesionist!) proiectăm filmul, cină, bere, somn!

Și… eram cazat la Hilton Oradea: lux, frumos, ordonat ca o casă de păpuși, piscină, saune, mic dejun mai bun ca-n Olanda etc.

În cameră mă lepăd de pantaloni și iau hotărârea să dorm în bikini, din moment ce dormeam singu. Dar, înainte de asta, verific termostatul în cameră: era la un decent 70%.

Și adorm ca un bebelaș la un sân frumos de mămică – sau chiar la doi, de ce nu doi, doi sâni delicioși.

Și dimineața mă trezesc ca un maieu ud uitat afară de Bobotează: rece în cameră ca-n beci și chiar simțeam pe fața mea sensibilă un soi de alizeu de gulag rusesc!

Băi, zic, nu se poate, e hotel de 5 stele! N-are voie să n-aibă încălzire, ce Dumnezo, suntem în iglu?

Mă duc iarăși la termostat, îl pun pe maxim rece tura asta (poate o fi inversat vreun Dorel polaritatea!), mă duc la micul dejun… și revin în camera mea de hotel de 5 stele, acum transformată într-un iceberg cu totul și cu totul de gheață!

Orice om cu mintea la el, nu-n pantaloni, ar fi sunat la recepție; dar eu, nedorind să-mi fac branding de analfabet tehnologic prin județul Bihor, mi-am mai pus un laibăr pe glandă și m-am apucat de lucru – mailuri, mesaje, nebunii.

La vremea aia, în Oradea era o vreme de nu l-ai fi scos nici măcar pe domnul profesor Voiculescu din pușcărie; și mai simțeam, din când în când, câte o rafală de vânt cum se izbea neputincioasă de ferestrele alea până-n pământ, și eu râdeam de ea, deși tremuram.

Photo posted by Groparu (@groparu) on

Ploaie, ne-ploaie, frig, orădenii tot se pupă!

M-am mai dus eu apoi la termostat, l-am mai reglat să fie ba la mijloc, ba iarăși la maxim, l-am mai bibilit… ce nu i-am mai făcut! Dar tot degeaba, cu destinul nu te poți pune, deci frig.

Și, la un moment dat, o rafală de vânt mai zdravănă s-a lovit mai cu putere de unul din geamuri și l-a izbit de perete, că doar fusese deschis toată noaptea, da’ io nu-l văzusem de perdelele alea mari-mari, că no, io nu-s genul care să caute după perdele, te miri ce obsedați sexuali voyeuriști găsești după ele.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. Bula Reply

  Mai demult am patit-o si eu asemanator, la un hotel, dar a fost “doar” de 3 stele.
  Diferenta a fost ca, sistemul de inchidere a geamului a fost defecta, iar vantul puternic de noapte l-a deschis.
  Cand m-am trezit in zori, inainte de ora 6, caloriferul cald, camera = frigorifica.
  M-am dus si am anuntat receptia. In nici 10 minute au venit sefa de tura, un instalator, un lacatus, femeia de servici, si inca 2.
  Au urmat consultari scurte si in soapta intre ei, dupa care sefa de tura mi-a cerut scuza (cu un vocabular exemplar, ales) si mi-a oferit o alta camera mai eleganta si dotata, + un voucher de sedere in hotel cu all-inclusiv, pentru 2 persoane adulte si 2 copii, 7 zile ! Si, evident, sejurul actual gratuit, “din partea casei”.
  Si asta s-a intamplat LA NOI IN TARA, intr-o zona montana din Transilvania !

 2. neamtzschantz Reply

  @Bula
  ai uitat sa spui ca ti-au cumparat la plecare un porsche, o vila in centrul clujului plus ca ti-au platit concediul la maldive pentru urmatorii 10 ani, urmind ca pina la pensie sa treci anual pe la ei sa spui ce-ti mai doresti.

 3. Andor Reply

  @bula
  N-ai terminat…. “si uite asa se justifica averile bugetarilor in Romania” 🙂

 4. Eugen Reply

  Si ia zi, acum cand vrei sa te uiti in stanga-dreapta trebuie sa te intorci cu tot corpul, sau ai scapat de asemenea “bucurie”?

 5. Groparu Nemernic Reply

  @ Bula: ca semn de deplină mărinimie și pentru că doresc să scoatem în evidență lucrurile serioase și frumoase de la noi din patrie, te rog să ne spui numele hotelului – ar fi păcat să nu ”pedepsim” bunele indenții cu puțină reclamă pe față.
  @ Eugen: hmmm… nu la spate am probleme, ci la cap. Acolo e baiu’.

 6. Leo Reply

  E ok și eu pățesc chestii de genul. Cum ar fi: îmi caut ochelarii să îi pun ca omu’ la ochi, dar ei sunt deja… sau îi am în mână…

 7. Bula Reply

  Oh, am uitat . . .
  Cand m-am trezit de frig, mi-am dat seama ca . . . totul a fost doar un vis 🙁

 8. adi Reply

  2000, hotel de 5 stele la Yokohama, intru in buda, scaun de WC cu jde mii de butoane, incalzire, muzica, etc…
  Inclusiv buton de spalat cu apa la kur.
  Fac treaba mare, il apas (butonul cu jet de apa caldutza de spalat la kur), si-mi dau seama ca inainte de ala trebuia sa fi apasat butonul de tras apa!!!! Greu cu tehnologia, chiar si pentru cercetatorii britanici.
  La Hilton Oradea n-am fost, da am fost in 2009 la Hilton Waikiki, Honolulu, Hawaii, si jur ca n-am simtit nici un pic de frig.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *