În casa scării trece pe lângă mine vecinul de la 3, beat și cu copilul de 4-5 ani de mână. Copilul zice ceva către mine, nu bag în seamă prea bine ce, ca apoi să mă trezesc că “taticul” îl asmute ca pe un cățel spre mine: “Hoțul!” – cu un gest de cioban, aplecîndu-se spre mine și sărindu-i saliva din gură. Mă dezmeticesc de ce mi se întâmpla și mă ridic să îl intreb ce are. Face pe cocoșul și se apropie de mine provocîndu-mă să îl lovesc. Îi zic să meargă în casă că este cu copilul și nu ar trebui să vadă așa ceva, la care începe să urle că eu și ceilalți vecini “l-am despărțit de nevastă” și că pentru un metru pătrat de gresie ce i se cuvine lui (!?) – în vara s-a pus gresia pe casa scării și nimeni nu i-a cerut un leu – îl jefuim să plăteasca 20 de milioane. (Nefiind proprietar si stînd “pe nașpa” în bloc până peste 200 de ani când se vor rezolva actele, nu contribuie la fonduri, nu își plăteste nici măcar cheltuielile curente – dar asta e alta poveste).

In fine, mă lasă nervii, ma apropii de el strigand și eu să meargă în casă, îl imping cu fruntea în fruntea lui – fara să îl ating fizic (ce-i puțea gura nici nu pot descrie…) și castig 3 sferturi de etaj spre casa lui. Urmeaza vreo 5 minute de vorbit cu voce tare 🙂 in care se preface de mai multe ori că mă lovește – probabil așteptînd să sar eu primul la bătaie (noroc că mă stăpînesc de obicei). Vine alt vecin și când il vede fuge repede în casă amenințînd că mă dă la poliție.

Fiind cu nervii întinți, sun eu la poliție și le spun că un vecin beat și singur acasș cu copilul preșcolar sare la ceartă și scandal. Mi se face legătura “la secție”, de unde mă anunță un domn că o să vină un echipaj.

În fine, vine echipajul, mă legitimează, îmi cere buletinul, numărul de telefon, apoi, după ce le explic că e a “n”-a oară când vecinul face scandal – și mai grav, acum e singur cu copilul, polițiștii merg la el la ușă. Bat respectuos de două-trei ori, apoi pleacă pentru că nu li s-a deschis ușa, lăsîndu-i în ușă o invitație la sectie.

Mă sfatuiesc că daca cred că copilul lui e în pericol să sun la Protecția Copilului, pentru ca ei nu pot interveni intr-o familie.

Mie mi-e mai mult teamă să nu se lege de soția și de copilul meu când sunt singuri, dar nu stiu CE POT FACE?

Omul e divorțat, alcoolic și nu prea pare cu toate acasă. Însă nu e prima dată când observ că pare “școlit” să pice de victimă, să provoace ca să fie atacat… Asta ar trebui sa ma liniștească, oare?

A avut incidente cu mai mulți vecini în trecut și se părea că de când l-a lăsat nevasta i-a mai venit mintea la cap…

Primită pe mail. Voi cum ați reacționa?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. Ovidiu Reply

  In primul rând femeia aia e tâmpită de a lăsat copilul pe mâna lui.De sunat urgent Protectia copilului.

 2. Gigel Reply

  Daca ii lipsesc tiglele de pe casa, gaseste si tu pe cineva sa le puna bine la loc. Si sa verifice din cand in cand ca sunt bine puse.

  Dupa 2-3 verificari imediat se potoleste.

 3. Atti Reply

  Gropare, cu astia nu castigi cu vorba buna. Pur si simplu nu intelege mecanismul de evitare al conflictului si in capul lui el castiga daca tu alegi sa nu il bati.

  De aici urmeaza automat ca data viitoare (si e absolut sigur ca o sa fie o data viitoare) porneste direct la intimidare si deja isi permite mai multe, indiferent ca esti tu sau Groparelu + Sotia.

  Singura solutie e sa ii tai craca drastic. Electrosoc, spray paralizant, orice care nu lasa daune permanente functioneaza.

  Trist, dar cateodata trebuie sa te impui prin singura chestie pe care o inteleg: forta.

 4. luminita Reply

  Da, da, cunoastem, asta-i scuza clasica:”:pentru un prieten intreb”,
  (gen “primita pe mail, tag Floresti”)
  adica tu nu de asta te-ai mutat din Floresti, hmm,, altfel ai fi stat mult si bine acolo, noroc cu betivu, ca te-a fugarit, recunoaste!
  😆 :mrgreen:

 5. mac gregor Reply

  gropare, din cauza ca e beat poate exista impresia ca nu are rost sa vb cu el, ca oricum uita. Te asigur io ca se inregistreaza pe banda.

  just my 2 cents.

 6. mac gregor Reply

  numa ca mesajul tb sa fie in acelasi timp si gandit ca sa nu sara la bataie, si spus de doua ori mai tare sa se inregistreze.

 7. Furiosul Calm Reply

  Vreau sa ii asigur pe cei care se indoiesc ca nu i s-a intamplat Groparului istoria asta ca nu au dreptate, mie mi s-a intamplat. Eu i-am trimis mailul. Dar ceea ce speram sa aflu era daca autoritatile pot face ceva in acest caz, pentru ca reparatori de tigle s-ar gasi, dar nu este genul meu – inca 🙂 – sa apelez la asa ceva.

 8. mutareainplic Reply

  Dincolo de nervi, si aia indreptatiti, mintea “autorului” cred e bine sa stea la copilul ala. Mie mi se pare ca a procedat bine ca l-a interpelat pe individ si ca a chemat politia prompt. Cred ca ar trebui sa urmeze sfatul politistilor si sa sune la Protectia copilului, asta daca chiar considera ca vecinul este un pericol. Indivizi ca astia devin de obicei mielusei in fata autoritatii. Corectiile fizice sunt intotdeauna cele mai atractive si mai proaste idei cu putinta.

  Sper sa fiu bine inteles: cele de mai sus trebuie luate ca o opinie personala, pe care nici eu nu stiu daca as respecta-o ad literam fiind intr-o situatie asemanatoare.

 9. Paula Reply

  Trist pentru copilutul respectiv. Ar trebui sunat la Protectia copilului si in legatura cu el, e cam lege ca nu te pui cu omul beat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *