Deci la mine la ţară e o zonă mega molcomă, de răsună numai joagărele şi drujbele, că-şi taie muntenii pădurile ca proştii.

Şi deci ajung eu, mic vedet blogosferic, in sat.

Şi a treia zi aflu că vine Băsescu în satul vecin, la Gura Râului, că e Festivalul Bujorului; şi primarele i-a pregătit o primire tradiţională, cu oameni în port tradiţional, cu clopuri tradiţionale, cioareci tradiţionali strânşi pe picior, aşteptându-l pe Bossu’ cu tradiţionala pită cu sare, vorbind, bine-nţeles, la tradiţionalele lor telefoane celulare în timp ce exersau tradiţionalul Căluşar.

calusari-sibieni-1

Nu am apucat să-l văd pe domnul preşedinte, că s-o făcut o coloană de maşini de 8 kilometri, şi am zis că mai bine beau o bere decât să mă coc în căldură, blocat în trafic rural, în furia vişinie; oricum, dacă l-aş fi văzut pe domnul preşedinte, i-aş fi strigat: “Pssst! Faţă de câine! Faţă de câine!”, iar apoi: “Spoof!” Da, spoof i-aş mai fi zis domnului preşedinte.

Şi nu trec bine 4 zile, că aflu că în Cristian, celălalt sat vecin, soseşte, măre, ditamai regele Belgiei! Mi-am ţinut nepoţii ascunşi, ca să nu-i treacă Măriei Sale regale ceva idei belgiene prin cap cu ei, şi ne-am strecurat cu furia vişinie prin coloana oficială, că tocmai fusesem în Sibiu să iau bucate ca să pregătim ciuperci ciobăneşti, mititei, şi câte o porţie de Pangassius la grătar, că venea văr-mio (salut, mo, dacă citeşti!).

Şi noroc că mi s-o terminat concediul, că cine ştie cine urma să vină în Mărginimea Sibiului dupa aia, poate chiar Zoso sau preşedintele Norvegiei, şi cel puţin cu ăsta din urmă cine ştie cum o mai scoteam la capăt!!!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 14 comments

 1. ovi sirb Reply

  Stai să vezi când oi mere io prin zonele alea, Gropare. Are să fie primire oficială de treizecişitrei de fuste, alea.

 2. Carmen Reply

  Iti dai tu sama ca daca vine presedintele Norvegiei, Elena Udrea ar fi prima ajunsa la fata locului, eventual tragandu-l dupa ea, de urechi, pe Turcescu…numa’ asa, ca sa vaza si el ca sia ea ce stia despre minunatele taramuri nordice…ca sa nu mai spun ca ar fi musai prezenta si Eba(in cazul in care n-ar fi retinuta cu ceva trebi la Bruxelles). Deci bine ai revenit 🙂

 3. Groparu Reply

  @ Carmen: deci respect ca te-ai prins cine e presedintele Norvegiei, prieten la catarama cu presedintele Danemarcei!

 4. Quadratus Reply

  Cu presedintele Norvegiei e grav, ca si cand te-ai intalni cu Meduza… Stiu io un om ce-o patit-o! Bine (ca) te-ai intors!

 5. cirstea florin Reply

  Posted by Ionut on iulie 10, 2009 at 23:51

  Mie mi se pare simpatic analfabetul. fara nici o legatura cu nimic … mira-m-as ca ce zice el sa nu fie corect! Acum mai mult timp Zoso avea un concurs cu un ceas sau ceva in genu … si nu erau decat vreo 5 – 10 inscrisi printre care si eu .. ghici ce … nu s-a mai anuntat nici un castigator, iar cand l-am anuntat ca vreau sa stiu cine a castigat m/a banat! Fain nu!? CE PAREREA AVETI DE ATITUDINEA SARLATANULUI DE ZOSO,CARE CERSERSTE LINKU-URI,PT A RAMINE PRIMU.DA-TI TOATE LINK-URILE LUI ZOSO ,POATE ASA ACEST SARLATAN CIBERNETIC NU MAI INSALA NAIVI SI NU SE MAI PRESTEAZA LA ASEMENEA MAGARII, PT A AMINA INEVITABILUL.,ADICA PIERDEREA POZITIEI DE LEDEAR.FELICITAR CABRAL.ESTI UN ADEVARAT LEADER.ASTEPT PAREREA VOSTRA.

 6. WhiteWolf Reply

  Gropare, nu mai inteleg nimic. Adica, nu chiar…
  Pricep ca si Basexu si Rejele si-au facut drum pe acolo numa si numa din cauza ca ereai tu acasa. Asta pricep. Sa mor io .
  Da’ poza n-o pricep nici daca imi dai tzuica din aia bashinoasa de la regatzeni si-mi zici ca-i rachiu.
  Unde dracu’ au aia din Marginime port cu oglinda din pene la palarie , nene ??? De zurgalaii de la picioare nu mai zic nimic ca mi-i sila, deja.
  Io cre’ ca primaru ala de la G.R., turnatoru’ ala impootzit trebe’ musai lapidat. Ca strica fix ce-o mai ramas fain.

 7. Groparu Reply

  @ Mo, lupulaine: deci nu au pene, ca numa la Bistrita au pene. Aveau un soi de ornament supt forma de cerc circumcis, cu zale si tat felu. In rest – clop orighinal, facut de Dadarlat Ilies, ma.

 8. WhiteWolf Reply

  Parca-ai fi politicos din ala de mesteca vorbe politicoase fara sa zica nimic da ia salar de politician :)) Asa de fain ai sarit peste clopotzãii de la peceoare care numa’ orlãtzãni nu-s :))
  Te cred cand zici ce zici; ca doar ai fost acolo si-ai mai intrebat si tu lumea. Chiar daca te faci ca nu. Da’ io stiu ca trã’ sa fie negru, rotund din ala fain si ca nasu’ de cal cand dai cu mana pe iel: daca-i nou, ca daca-i vechi luneca ca si pelea de la seaua lu’ Flori si pute a branza de te ia ametzala. Nicidecum cu ornamente ovreiesti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *