Când am fost în Deltă nu ne-am năcăjit noi foarte tare că nu am prins pește, că oricum am golit pescăriile din Tulcea și Hârșova; ne-am necăjit însă de la faptul că Sorin “Tzo”, aflat la numai 30 de km de noi, a luat ditamai animalu’, un crap de 14 kile, pe Chilia! Ca să vă faceți o idee, piciorul lui Tzo, folosit ca reper, e de mărimea 44. Dap.

De ciudă, când am ajuns de pe baltă am chemat neamurile din Sibiu la ospăț și am tras o zamă de pește și niște pește prăjit la ceaun de și-au lins toți coatele! Jur.

În aceeași ordine de idei, în weekendul ăsta are loc la Polus Center al 7-lea Campionat Internațional de Gătit în Aer Liber. Dacă vă pasionează subiectul, dacă încercați să scăpați de corectat mâncarea nașpa punînd mai multă sare sau dacă sunteți pur și simplu pofticioși, eu vă recomand cu căldură de la cuptor să dați o tură până acolo; și, dacă vedeți un ceaun mare cu pește prin el, indiferent cât sunteți de fițoși (“nu-mi place somonul ăsta, nu simți ce miros de crescătorie are???”), nu plecați până nu primiți o cănuță sau măcar un shot. Pe cuvânt de Gropar, este una din cele mai gustoase chestii pe care le puteți gusta în viața asta, iar în cealaltă am înțeles că numai Dumnezeu are drept la borș de pește!

Dacă nu, asta e, poate sunteți norocoși și gustați celelalte hiper-bunătăți.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 10 comments

 1. alexnicolae Reply

  detaliu la varianta de bors: ” se iau pesti mici, capete de pesti mai maricei, cozi si se fierb mult timp, apoi se strecoara zeama/se scot toate oasele, solzii, etc. In zeama se pun legume si bucatile de peste mare, fara oase!

  de ce e important detaliul? pentru ca asa poti sa mananci cu toata fata direct din oala si cu mainele sa ii ti pe meseni departe de oala.

 2. Groparu Nemernic Reply

  @alexnicolae: comentariul tau zici ca l-am scris io! Mai e si faza asta ca apare nievasta, isi drege vocea si tu-i zici: “iubita mea, pentru tine ii tineam pe astialaltii la distanta!!!”
  @ ciprian: bob cu sirop de porumb. Am inlocuit TOATE momelile din carlig cand am aflat, dar tot degeaba.
  Mno!!!!

 3. Honci Baci Reply

  Gropare facem episodu 2 la Dunare. vezi cum o pui de un bilet de voie (ca nevoie de un pescuit cinstit este mai tat timpu) si in 4 octombrie te prezinti proaspat si nevatamat.
  si sa nu zici ca oferta asta nu ii totala… la tine transportu ii gratis (ca tu dai bani pe chestii decente… vezi usturoi la mii de euro legatura).

 4. Groparu Nemernic Reply

  @ Honci Baci: Honci, io aș veni… da’ tu vrei sa mergi cu neispravitu’ ala de Tzo, și ăsta iară prinde cu o boabă mai mult pește decât am prins 5 pescari serioși cu 50 de kile de porumb, 10 kile de mălai și vreo 12 feluri de arome!
  Nesimțit, ce mai.

 5. Anonymous Reply

  Ma nu fi ponta… vii au ba? Lasa-l pe nea tzo cu palmaresu lui. Tu numa zi sa stiu sa declar inchisa lista in masina 😈

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *