Băi, în Elveția asta nu sunt bani! Dimpotrivă, ăștia îți cer ție bani peste tot – papi o bere, pac, 3 franci cinzăci; mănânci o piță, pac, 12 franci! Deci e clar că-s cam la fel de sărăntoci ca-n România.

Lacul Como
Au și ei niște lac de munte, no, mare brânză! A, au și brânză

Azi, venind pe autostradă, am depășit un Smart pe care scria că e de vânzare la 2000 de franci. Băi, și arăta ca scos din cutie, mi-o venit s-o opresc pe tanti aia și să-l cumpăr pe loc! Dar m-am liniștit repede, că avea numai două locuri, unul pentru nievastă, celălalt pentru Gropărel, și eu unde mai intram? Iară mă puneau să fug după mașină, deci nici un gheșeft.

Dar nu de-asta este bine să fii român, ci vedeți mai jos.

Din Bergamo am închiriat o mașină, și prima lor ofertă o fost un Alfa Romeo Giulietta. Cică are numai două zgârieturi, așa o zis omul (știți că la rent-a-car plătești fiecare zgârietură în plus pe care o suferă mașina); și am început să ne uităm noi, cu ochi de român, după belituri de vopsea, și frateee… am găsi vreo 14! Pe jante, bot, capote… dar nu asta era problema, i-am zis și Ambrei, fătuța de la rent-a-car; ci faptul că unul din cauciucuri era efectiv cu gaură. Adică puteai rupe bucăți din dânsul. Așa că am refuzat delicat și am primit un Audi, după parlamentări îndelungate.

Păi băăăăi… ăștia pe noi încercau să ne facă? Pe români? Păi bueeeeei, italienilor, mâncu-v-aș lingurița voastră, păi voi furați de la cei mai mari hoți din Europa, bueeeei?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 7 comments

 1. biaggio Reply

  Alfa a fost asa la misto,ai cautat-o de defecte pana ti-o datmasina; se stie ca romanu` daca nu are ceva nemtesc nu se simte bine.

 2. Groparu Reply

  @ neamtzschantz: ai dreptate, data viitoare vom merge pe jos până-n Șvițera.
  @ biaggio: și nu mă voi opri până nu voi avea întreaga economie a Germaniei sub fundul meu de dac!

 3. Groparu Nemernic Reply

  @ neamtzschantz: trei vite furajate din România, vreo 3 trenuri schimbate, taxi aeroport-gară și gară-hotel = mai mult decât te costă o mașină închiriată.
  Cooperativa e foarte atentă cu ce-și cheltuie francii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *