Deci: eram prin Italia, în concediu, băi ragazzi băi. În cea mai caniculară noapte din viața mea, din aia de se opărește bloggerul la popo numa’ când își aduce aminte! Nici păsările nu mai zburau pe cer, de frică să nu se transforme direct în carne pentru salata de boeuf și să-ți pice-n farfurie.

Și ne plimbasem seara pe riviera aia de la Rimini, care este o nebunie, italienii se certau în gura mare discutând pașnic despre vreme, copiii behăiau de cald, iar turiștii haleau la pizza de lasagna și fripturi de brânzeturi și ce le-o mai trăznit prin mințile alea ale lor fierte de căldură, de zici că vine lipsa: Apoca-lipsa (sau Napoca-lipsa, dacă vă plac calambururile nereușite).

IMG_0032 (800x406)
Iertare pentru calitatea pozei: era seară, era cald, iar mie-mi era setică

Și-n atmosfera aia incendiară ne-am pus și noi la o masă cât mai în vânt, și după ce ne-am prefăcut că am mâncat ceva, am comandat o tipsie de înghețată pentru Gropărelu’, un vin rece alb pentru doamna nievastă și patru butoaie de bere de la Polul Nord – pentru blogger.

Și ne venea să ne ascundem în frigider de cald ce era și să nu mai ieșim de acolo până de Crăciun; fiu-meu deja se dădea cu înghețată pe frunte, nievasta spărgea cuburi de gheață între dinți, iar eu mă miram cum de nu mai fac pișu mic în viața asta! Că uite, sunt la a patra bere în 10 minute, după încă vreo 3 litri de apă băuți în ultima oră, și nimic, măi frate, ce beam ieșea prin toți porii, ciudată chestie și metabolismul ăsta.

Și când am simțit că suntem în pericol să rămânem lipiți de scaune în seul propriilor noastre funduri care se topeau pe lemn, am plătit și am plecat către stația de autobuz.

Era ora 23:00; și deja banana aia de lună se topea de pe cer și picura lacrimi de ceară, ca o lumânare pe un mort crematorizat. Și ne târam pe un trotuar fleoșcăit care radia aer uscat direct în nările noastre și ne simțeam mai ceva ca Old Statterhand în deșert, atunci de-o trebuit să incendieze cactușii ăia ca să facă ploaie, știți voi.

Mno.

Și, când am ajuns în stația de autobuz, mi-am jurat că fac o baie în gheață când ajungem la hotel, apoi dorm direct pe gresia din baie; și am mai jurat și că mă fac om cuminte dacă scap cu bine de seara aia, dar apoi mi-am retras promisiunea.

Mno.

Și după 3 minute o mai venit un cuplu în stație… și ne cântărim un pic din priviri, și apoi ne salutăm în românește! Bănățeni cumsecade din Timișoara, aflați și ei în concediu, și am stat un pic cu ei la discuții și ne-am simțit bine.

Apoi a venit autobuzul, cu toate geamurile deschise; și ne-am suit la început numai noi… apoi s-a mai suit o tură de oameni… și la a treia stație, fratele meu, deja erau atâția pasageri că nu mai încăpeam bine printre țâțe uriașe de negresă și turbane de marocani! Și toți transpirau ca-n cuptor, și autobuzul deja nu mai putea accelera bine de câți eram în el; și toți eram lipiți unii de alții și respiram același aer încins și făceam inhalație cu atmosferă din soare.

Și ultimul lucru pe care l-am văzu înainte să pic ca într-o comă de cald a fost când domnișoara bănățeancă i-a spus ceva la urechiușă iubitului ei bănățean, care s-a ridicat imediat de pe scaun ca să închidă geamul cel mai apropiat. Păi, o trăgea curentul, băi ragazzi băi.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

  1. Pharaonul Reply

    Da, ce sa zic. Treaba asta cu curentul din cate mi se pare este numai la noi, la romani. Eu nu am auzit prin alte parti de sindromul/boala/efectul asta in alta tara.

  2. Alexisos Reply

    Nee, nu e tipic romanesc, e mai mult est-european. Ca doar lucrez cu respectivele natzii impreuna. Sa vezi ce frumos este cand itzi zboara hartiile de pe masa din cauza “curentului”. Sau auzi cum fosneste buruiana hidroponica de birou mai ceva ca bradul lui Heidi (nu Klumm, aialalta cu Peter, bunicu shi olariooooohu).
    Ma faceam miiiiic la masa shi im puneam sacoul pe genunchi, ca deh, mi-ashi fi pus patura, da n-aveam. Iara neamtzu sufleca maneca la camasha, ca deh, afara era soare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *