Protest la Cluj, primul de iarna asta. După un an de manipulări, dezamăgiri, minciuni și bâlbe ale partidului ajuns acum la guvernare, clica hoților și a incompetenților; la fel, de altfel, ca PNL (uriașă dezamăgire!), PMP (partidul de buzunar al fostului escroc prezidențial), UDMR (partidul curvelor) și, ăsta, care mai era… aaa, da, USR, partidul care se-nvârte în jurul cozii și nu poate aduna toți tocilarii sub aceeași umbrelă să lucreze pentru binele nostru, al ăstora din clasa de mijloc, așa cum e ea, în continuă cură de slăbire.

Așadar:
– de la PSD nu aveam așteptări. Urmașul fostului PCR nu m-a convins niciodată că ar avea niște cadre calificate, cu gândire europeană – cu foarte mici excepții, gen Dâncu sau Flutur, care s-au și extras elegant din partid când a dat năvală pătura asta de nimuruci cu diplome la privat și bacalaureate și doctorate absolvite toate în 3 ani.

– de la PNL… de când aplecat Ionuț Popescu din partid, sunteți pe nicăieri. Am să vă spun un singur acronim: USL. Muriți, uăi!

– de la UDMR nu am avut niciodată, dar niciodată așteptări că ar dori altceva decât zâzanie. Partidul curvelor, pa.

PMP reprezintă chiloții unei alte dezamăgiri. Băi Băse’, unde ar fi fost România dacă erai tu de treabă? Păi, îți spun eu, poate deasupra Croației, poate deasupra țărilor baltice, că deasupra Ungariei nu poate fi vorba, dar poate îi suflam în ceafă. Președintele gură-goală, domnul Udrea.

– și USR… în afară de faptul că v-ați scindat, ca proștii, în ultimele 10 luni, ați scăpat de scorțosul de Nicușor Dan ca să-l înlocuiți cu alt scorțos, ce realizări notabile aveți în ultimele 10 (zece!) luni? Congrese ca să determinați poziția partidului vizavi de mariajul homosexual, băi, PE BUNE??? Pancarte cu #rezist în Parlament, hărțuiri repetate la Liviuț și… ce altceva? Unde este guvernul din umbră, unde sunt vizitele la Sinteza Zilei, în care să dați cu Gâdea de pământ, unde sunt luările de cuvânt care însuflețesc oameni? Unde vă este retorica, unde vă este analiza evenimentelor curente pe care s-o aveți pe limbă zilnic, de ce nu căutați camerele de luat vederi ca să vă expuneți punctele de vedere la intrarea în plen? De ce citiți de pe foaie cuvântările din Parlament? De ce rămâneți un partid de tocilari?

Noi am fost în stradă cu mari, cu mici…

…cu câinii lui Soros…

…unii în cârje…

…alții cu ținută de gală, cu joben…

…în timp ce alții se uitau la noi de pe gard, iar patronul de la Pensiunea Dorobanți, care angaja recepționeră, urla la noi că să lucrăm, să ne angajăm la el, nu să ne pierdem vremea cu prostii… (băi! Am două joburi și familie, ce mai vrei de la mine?)

…și alții urlau după valorile UE și ale democrației americane, așa imperfectă cum e ea, dar parcă mai puțin imperfectă decât alte democrații.

Deci… vreo 7-8000 de oameni de la Cluj au ieșit în seara asta afară ca să susțină ceea ce cam toți din Parlament au uitat. Băi, USR, faceți dracului un proiect de lege ca să poată ăia care nu-s ca noi (da, ăia homo de care vă temeți voi!) să beneficieze de aceleași drepturi ca ăia hetero, nobody cares. Mai dezbateți cu adopțiile, dacă e cazul, mai lălăiți-o cu căsătoria până se mai aliniază și România coalISIStă la niște valori europene. Dar ascultați la mine, legat de chestiunea asta homosexuală care aproape că v-a rupt partidul: NOBODY REALLY CARES.

Știi de ce-i pasă lumii?

Păi, de felul în care vă prezentați.

Și acum sunteți cam pe nicăieri.

Ce e de făcut? Păi, simplu.

Luați-vă o firmă de PR.

Luați-vă ceva consultanți.

Am cunoscut în România niște politologi de vârf, dacă dați fiecare 10% din lefuri către unii din ăștia vă învață ăia ce și cum, că voi sunteți prea pierduți în cartezianisme, Descartes și Platon.

10%. Investiți în voi, în pana mea.

Vedeți că singurul vostru capital este onestitatea. Dar asta nu ajunge, și asta se erodează rapid. Și ăștia ca noi nu pot fi aburiți și nici nu se vând, ai dreq, pe un kil de ulei.

Și mă mir și-mi vine să urlu la lună că trebuie să citiți treburile astea pe blogul meu, care nu are nici o treabă cu politicul.

Dar e atât de simplu.

Faceți.ceva.Punct.

Facem și noi ceva? Da?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. Atti Reply

  Gropare, cred ca USR-ul asta e ca un virgin de 30 de ani, ramane nef*tut daca nu isi pune una ambitia cu el.

  PR? Consultanti? Alea sunt pentru politicieni. Astia sunt niste putzalai care au decis ca ei sunt mai speshăl și pentru ei justitia universului e destul sa schimbe lumea. Nici nu stiu altceva decat hashtag whatever. De i-ai pune maine la guvernare ar măcăi ca o gasca de trupa lui Dragnea ar pare exemplu de elocventa.

 2. Groparu Nemernic Reply

  @ Atti: Hmmm… eu i-am votat și nu prea pot zice că-mi pare rău după vot. Fie și numai pentru Emanuel Ungureanu și tot e ceva. Sunt o pată de culoare, sunt altceva decât ticăloșii ăia din USL. Dar trebuie să se trezească la realitate și să-i învingă cu armele lor, că la ora actuală ăia joacă Monopoly și USR face echitație: nu pușcă regulile.

 3. boemul Reply

  câinii ca (,) câinii… io-s curios cu cât o fi plătit Soros jandarmii ăia care au venit cu caii 🙂

 4. rodion Reply

  PR-ul este pentru inselatorii si circ Gropare.Pe cineva care sa-i invete sa fie cinstiti si sa faca lucruri bune ar trebui sa angajeze.E suficient ca oamenii sa vada ca lupta pentru ei si o sa-i voteze.Pana acum s-au remarcat doar prin afinitatea fata de homosexuali si cam atat.La noi , spre crunta ta dezamagire nu prea e plin de bieti homosexuali fara drepturi si pe cale de disparitie pe care ar trebui sa-i protejeze de ferocii heterosexuali, asa ca ….ioc electorat.Astia asa putini cati sunt isi vad de treaba lor si nu doresc deloc sa iasa in fata si sa li se sparga oalele in cap tot lor.Pana si pentru mitinguri trebuie sa aduca homosexuali de import.Conu’ Nicusor ..tocilar.-tocilar da’s-a prins cam cum sta treaba si i-a lasat in ratacirea lor.In politica si-au asociat deja imaginea cu protejatii lor , asa ca n-au sanse nici cat mai are PSD-ul in urmatoarele alegeri.
  Despre restul gruparilor mafiote legale(din pacate) sunt total de acord cu ce-ai scris in articol.

 5. super_fotbal Reply

  Tu inca mai tratezi asta cu politete si cu optimism. In ultimii ani in romania pur si simplu s-a dus totul in cap. Au prostit lumea si oamenii sunt mai derutati ca oricand. Mai treci pe la parintii tai sa vezi pe ce planeta traiesc.
  Poate par rautacios, dar nu sunt. Pur si simplu senzatia mea din exterior este ca arde totul si toata lumea merge linistita pe langa foc. Ca sa nu mai zic ca rautatea a atins niste nivele foarte ridicate, cum zici ceva putin diferit zbam ar fi in stare sa te scalpeze.

 6. mac gregor Reply

  @super_fotbal

  da, dar cumva tot trebuie sa iesim din mizeria asta.

  De exemplu, PSD le explica la toti de ce ar trebui sa il urasca.

  Stai sa vezi, abia au inceput sa se prinda primarii pesedisti ca in urma revolutiei fiscale a lui Tudose raman cu -50% fonduri locale. Sa vezi circus atunci.

  Le dau inca un an ca sa fuga in opozitie, sa mai salveze ceva.

 7. m Reply

  Io n-am iesit. Daca avem oo, merem la bucuresti, ca minerii, nu aici, in fiefurile noastre ale opozitiei, dupa lucru si in weekend. Ca-l doare in cur pe dragnea si clica lui din campia dunarii ca protestam in ardeal, in alta tara, pe seara, in timp ce ziua contribuim la cresterea de pib cu care se lauda ei dupa aia.

 8. m Reply

  Da o sa ies si aici pe la SB, ca avertisment ca daca se intind mai mult la prostii, facem mai urat.

 9. Atti Reply

  @M: Facem mai urât? Exact cum? Că deocamdată ce facem cu demonstrațiile și cu marșurile e un fel de circlejerk. Uite ce chestie tare am făcut, ne-am adunat să nu fim împrăștiați, bravo, hashtag rezist pe feisbuci.

  Întrebarea e, ceva efect real are toată chestia asta?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *