Sunt pompierul desemnat al firmei, prilej cu care la fiecare simulare de incendiu de dinainte de pandemie am avut privilegiul de a da buzna în toaleta femeilor și de a striga, cu glas tunător, ”INCENDIU, EVACUAREA!!!”

Din ce mi s-a spus, am înțeles că această practică este foarte eficientă în a ajuta doamnele și domnișoarele colege să se elibereze cu succes de constipație.


Pompierul care, atunci când nu stinge incendiul, îl provoacă

Revenind la lucruri mai serioase, bloggerul nepereche a obosit de câte ori v-a tot zis să vă protejați casa cu detectoare de fum și stingător (1, 2, 3). Și nu prea m-a interesat subiectul până când nu am văzut că la Cora se vindeau stingătoare auto expirate la reducere (!) și am văzut și cîteva filmulețe pe youtube cu simulări de incendiu. De exemplu, un simplu scaun care ia foc degajă atâtea gaze incandescente încât te-ai putea trezi direct pe lumea cealaltă, la cantina la care servește Maradona; asta ca să nu mai vorbim de faptul că, și dacă un incendiu nu aprinde întreaga cameră, gazele eliminate (mult la sută din locuințele noastre este făcut din materiale foarte ușor combustibile) pot provoca o explozie la simpla deschidere a ușii, în contact cu oxigenul. Bum! Și rămâi fără sprâncene. Și timpane. Și față.

Detectoare de fum am găsit în Cluj la preț foarte bun la un outlet care aduce marfă din Franța, dar testele nu au fost până acum cocludente; voi mai încerca și voi reveni cu informații dacă merită. Legat de stingătoare pentru casă, aveți aici o recomandare de la un nene care se ocupă numai cu din astea.

Și pe voi, cititorii gropărești, poate vă interesează și un curs de protecția muncii la home office și de un curs de acordat primul ajutor acasă. Vă puteți înscrie la cursuri în următoarele trei zile și le puteți vedea gratis când aveți voi vreme.

Stay safe, friends!

Notă: fie-mea era să se înece astă-vară cu o coajă de măr, noroc că a fost nievasta pe fază cu un Heimlich rapid pentru copii și a tușit afară dumicatul până să ajung eu. Plus că m-a salvat și pe mine de la înec de multe ori, că imediat ce avea impresia că înot într-un ocean de bere apărea din senin și mă trimitea la culcare.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

 1. Zev Reply

  ‘ Sunt pompierul desemnat al firmei, prilej cu care la fiecare simulare de incendiu de dinainte de pandemie am avut privilegiul de a da buzna în toaleta femeilor și de a striga, cu glas tunător, ”INCENDIU, EVACUAREA!!!”

  Si de cate ori a fost intr-adevar simulare sau incendiu 🙂

  Altfel, Gro, din experienta proprie as fi tare atent cu recomandari. Nu stiu de Romania, dar la mine e piata plina de knock-off-uri alibabesti care nu prea merg. Am avut ocazia sa impusc un franc lucrand pentru departamentul pentru comunitati local, care inglobeaza si autoritatea pentru case subventionate de stat. Autoritatea lucreaza atat cu case pentru saraci proprietate a, si administrate de catre stat, cat si cu case proprietate a statului, dar administrate de catre ONGuri. Prin contract, ale carui conditii le stabilea proprietarul, adica autoritatea. E, la un moment dat m-au pus sa le scriu manualul de mentenanta pentru aceste case. Mi-au dat materialul, ce trebuia eu sa fac era sa-l integrez intr-o ‘public policy’ (Gro, varianta romana ‘politica publica’ suna ca dracu’, fa ceva ca ai patalama si know-how!). Mno, cand am ajuns la PSI, mama ce draconeala. Parametriitehnici erau atat de detaliati, ca guru in domeniu mi-a zis clar: ‘eventual 40pc din alarmele la vanzare pe piata australiana ating standardele astea, dar n-avem de ales – raspundem penal de viata oamenilor si de casa ca public asset’. Morala – completand ce spune Gro, oameni buni, scumpiti-va la ce vreti voi, dar nu la alarme. E ieftina, e proasta, make no mistake.

 2. Attila Reply

  Am montat alarme și senzori de tot felul la diverse firme – ce zice Zev e perfect adevărat – e ieftin, e prost, end of story.

  Centralele în sine, hai că mai sunt cum sunt, dar la senzori nu faceți economie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *