1. Premise
Ca să-ţi faci rost de un loc de parcare gratis şi păzit în Mănăştur, ai nevoie de următoarele:
– un loc de parcare nemarcat de primărie (este foarte important acest aspect)
– o maşină
– un smartphone
– un pensionar.

2. Izbucnirea conflictului
Vii cu maşina în croazieră într-o frumoasă zi de vară sau de toamnă şi cauţi locul de parcare nemarcat de primărie. În momentul în care îl identifici, începi procedura de parcare, pe care o şi duci la bun sfârşit.

Din gloata de pensionari care joacă table în faţa blocului, îmbrăcaţi nici mai mult, nici mai puţin decât în maieuri şi pantaloni de pijama, se desprinde El, pensionarul. Cel care la ceasul acela nu se plimbă gratis pe RATUC, boscorodind în stânga şi-n dreapta, pentru că este prea cald afară chiar şi pentru cei care au transportul moca, ci dă o tablă cu băieţii.

Pensionarul sare direct la gâtlejul tău, ca un câine de luptă cu urechile tăiate:
– Domnu’! Domnu’! Cine ţi-a zis dumitale că ai voie să parchezi aici?
– De ce nu am voie să parchez aici? vei întreba tu imberb, complet ignorant de faptul că un loc de parcare în Mănăştur este egal cu greutatea lui în platină, cobalt sau iridiu.
– E locul cuiva, nu se vede? te va întreba pensionarul indignat.
– Nu se vede, vei spune tu cu un calm de lunetist pe faţă; este închiriat de la Primărie?
– Dom’ne, se va oţărî pensionarul cu gura mare (factor de război psihologic), locul ăsta de parcare este al… din… (aici îţi va înşira nişte nume de vecini, apoi nişte ani de mult apuşi, de pe când Marina Scupra cânta în duet cu Aurelian Andreescu).
– Vecinul… (aici poceşti niţel numele vecinului, pentru a sublinia cât de puţin contează el în triunghiul acesta amoros cu parcare supraterană) are acte pe el?
– Dom’ne, toată lumea ştie că locul ăsta e din… al lui… (aceeaşi înşiruire de ani şi nume).
– Ei bine, de azi e al meu! spui tu, sigur pe tine.

În acel moment, iadul se dezlănţuie cu o îngrămădeală de decibeli ca la un concert cu fanfare.

3. Soluţia
Când pensionarul altminteri paşnic se apropie vertiginos de ceasul când are nevoie de pastilele de inimă, scoţi telefonul şi îi faci brusc o poză. Acest lucru îl va descumpăni pe pensionarul badigard de loc de parcare; şi va protesta, mai moale de astă dată:
– Dar di ce-mi faci poză…
– Domnu’, îi spui tu răspicat; dacă locul ăsta nu este marcat de Primărie, înseamnă că e liber; aşadar pot parca aici. De altfel, oricine poate parca aici; iar dacă maşina mea păţeşte ceva, ştiu şi cine va fi de vină, că am poză cu dumneata, şi vin să te găsesc cu… (şi aici spui nişte acronime, DIICOT, Procuratură, Ministerul Agriculturii… orice).

4. Final
Pleci în treaba ta. Din acel moment, pensionarul va veghea personal ca nimeni să nu-ţi facă ceva la maşină, pentru că ai poză cu el şi poţi veni să-l găseşti cu Ministerul Agriculturii.

PS: Mersi, Călin, de poveste.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 19 comments

 1. Paul Reply

  Din acel moment pensionarul iti va dezumfla rotile si iti va spune ca nu ai semnat nici o harie cu el sau cu primaria,ca sa-ti pazeasca masina, si ca iti multumeste pt fotografia facuta, dar la Ministerul Agriculturii nu cresc locuri de parcare in copaci!

 2. .marius Reply

  Eu zic să adunăm poze cu pensionari!!!!

  FTW!

  PS: Paul, dacă tu ai impresia că un pensionar de Mănăştur ştie ce fac ăia la Ministerul X, Y, Z sau la DIICOT, înseamnă că nu ai fost prin Mănăştur demult 😉

 3. Iulian C Reply

  La faza cu pozatu’ nu m-am Gandit …. Dar voi sti de acum …. ms

 4. cosmin Reply

  Asta presupune sa ai un pensionar indeajuns de inteligent sa stie ca i-ai facut poza. Ca daca mai vii si cu o tableta daia, nu se prinde el ca ii faci poza cu o carte.

 5. Asigurari RCA Reply

  Mie mi-au aruncat slanina pe masina in Manastur intr-o iarna. A trebuit sa merg sa spal masina apoi mi-au inghetat usile. As zice niste cuvinte urate de oamenii din zona raspectiva dar o sa ma abtin 🙁

 6. unom Reply

  Sa vezi ce patii io fix sambata care fuse da’ se duse: cautam loc de parcare, una bucata casa, una bucata trotuar in fata dansei, masini parcate prin zona, juma trotuar, juma carosabil. Zic sa fac idem. Aveam de stat vreo 2 ore. Casa respectiva avea una bucata poarta de garaj cu “Nu parcati” si una bucata portita cu acelasi traditional “Nu parcati”. Bun, zic eu, logic, poarta mare, sa isi bage omu masina in curte, poarta mica, sa poate apropitarii sa intre in curte fara sa stearga camesa de masina parcata acolosha. Buuuun, deci parchez intre cele doo porti. Ma duc in treaba mea, revin in 2 ore. Un Cielo parcat fix juma de dos in strada, botu tot intepenit in portita omului. Zambesc, gandindu-ma ca valeu, ce frigider plin si poate si un autograf cu cheia o sa-si ia nefericitul. Aprind o tigara. Dupa gard, brusc, o tanara domnita ma interpeleaza fara menajamente, pe un tot ultra-pitigaiat: “Auzi, masina asta e a ta?” Uitandu-se la masina mea, langa care imi bateam cuiul. Ii confirm deductia perspicace. Continua, si mai pitigaiat “Auzi, pai ti se pare normal sa nu pot sa parchez propria masina in fata propriei case ca ai parcat tu aici??? Tu nu ai vazut semnul de “Nu parcati”???” Ii explic frumos deductia mea, ii sugerez sa-si puna semn pe gard, ca mai ie si blonde care nu pricepe mesajili subliminale. Pe un ton la fel de tafnos imi sugereaza sa nu care si cumva sa se mai repete in vecii vecilor amin. Ma uit asa, cu jale, sting tigara si plec.
  Ah, draga doamna, daca citesti cumva, desi e dubitabil: te rog eu mult, pune semne clare, ilegale, evident, ca na, nu e trotuaru’ matale, da’ nu te mai burzuloi la oamnei de aiurea ca faci riduri si e pacat de matale. A, si ca sa stii, esti naspa 😀

 7. Mihaela Curea Reply

  Ce ți-e și locurile acestea de parcare, noi am pățit ceva asemănător în cartierul Gheorgheni, trebuia să fac ceva cumpărături de la un magazin pentru bunica mea, și când am vrut să parchez mașina un pensionar a venit să-mi explice câte-n lună și-n stele, că nu acolo, că acela e un loc de parcare privat și cândva cineva va veni să parcheze. Nepoata îl privea cu mirare, și sper să-i fi zis : ”Bunicule de ce ești rău?”

 8. dan Reply

  Lasa ma, ca o sa ajungem si noi pensionari dastia acri, care o sa caute scandal cu fiecare ocazie.

 9. Anonymous Reply

  mesaj pentru “”unom”
  sunt curios unde ai aruncat tigara dupa ce ai stins-o.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *