Se dă așa: fiu-meu în autobuz, cu maică-sa.


Fiu-meu sau, așa cum îi spun eu, ”Dovlecelul lui tata”

Pentru că nu mai circulăm cu mașina prin oraș după ce Primăria a băgat autobuzele de școlari, dimineața îl lăsăm în autobuzul pentru școlari, după-masa îl ducem acasă cu autobuzul normal (la cap).

Și, pentru că fiecare excursie cu autobuzul este prilej de a vedea lucruri noi, gen adolescenți cu care fac echitație (adică stau călare pe Instagram) și pensionari zgomotoși care nici ei nu merg la referendum, Gropărelului i se pare foarte tare să ne întrebe de orice lucru care i se pare lui exotic și apoi să dea din cap cu un aer savant când îi explicăm, de parcă el știa deja totul.

Și… în după-masa aia, al meu Gropărel scanează populația din autobuz, apoi îi face semn maică-sii să-i spună ceva la ureche. Și îi șoptește (crede el) dar zice cu glas suficient de puternic (realitatea din teren) ca să audă toată jumătatea de autobuz:
– MAMI, NENEA ĂLA POARTĂ PANTOFI DE DOAMNĂ!!!

Mno, doamna aia tunsă scurt cu pantofi cu toc înalt o auzit tot-tot-tot ce-o zis fiu-meu; și tot drumul s-o uitat fix – da’ fix! – în ochii nievestei, care ar fi intrat direct în pământ în secunda aia, dacă ar fi fost instalație de foraj, da’ nu era.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

 1. ala Reply

  Trebea sa-i zica: Nu te uita la mine, uite-te in oglinda cand pleci de-acasa.

 2. Dan Reply

  Nu prea am inteles chestia cu ,,și pensionari zgomotoși care nici ei nu merg la referendum”

 3. remus Reply

  traficul din cluj s-a mailinistit acum ca groparul este in bus.
  azi dimineata a fost cu 12 secunde mai putin blocat. super!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *