Aterizară cu bine în capitala Moldovei, soția își reîntâlni, emoționată, familia, lacrimi se vărsară, pupături se schimbară!

Urmară câteva zile înecate în vin bun de casă și bunătățuri de la Moldova. Apoi, într-o seară, la cină, ginerele își luă inima-n dinți și îl întrebă pe socru-său de la obraz:
– Auzi, tată socru… da’ nu îmi dai Dacia matale să mergem la nunta aia de la Cluj? Nunta pentru care am venit din Suedia?

Toți încremeniră! Peste masa de seară se lăsă o tăcere mai grea ca sarcofagul de plumb de la Cernobâl (actualmente Ucraina, viitoare provincie rusă): toți știau cât de importantă este Dacia aia berlină, aia veche, pentru tata socru. Mai degrabă i-ai fi cerut soacrei să-i spele șosetele…

Furia foarte alba

A photo posted by Groparu (@groparu) on

Ceva de genul, dar cu număr de Ieși.

– Bine! încuviință el, într-un târziu, cu inima sfârtecată.

Apoi bău întreaga seară la vin fără să mai zică nimic, de greu ce-i era, surd la discuțiile de după cină.

A doua zi, dis-de-dimineață, socrul își luă ginerele și îl duse, resemnat, la Dacia familiei. Unde începu să-i facă instructajul, pentru că fiecare Dacie are personnalitatea ei:
– Dacă e frig afară, tragi șocul și o turezi la maxim 4-5 minute, până-i scade turația. În curbe vezi că-i mai fuge fundul dacă e gheață, să intri cu frâna de motor. Ambele mâini ferm pe volan, tot timpul, nu conduci ca șmecherii, că mașina asta n-are servo. Apeși zdravăn ambreiajul și frâna! Să simți. Și mai e ceva, ceva foarte important.
– Zi, tată socrule.

Socru’ își trase olecuță sufletul.
– În trafic, oamenii nu au răbdare cu șoferii de Dacie.
– …
– Așa că, fii atent: ți-am pregătit în ușa de la mașină ceva cu care să dezamorsezi conflictele, dacă sare vreun nebun la bătaie. Dacie veche… înmatriculată în Moldova… te uiți?
– Da!
– Așadar, când te claxonează vreunul, te blochează și vrea să iasă la tine la cafteală… iei ghemul ăsta de sârmă și i-l arăți pe geam!
– Păi cum așa?
– Păi simplu! Ăla o să vadă numărul de înmatriculare, că-i de moldovean, o să vadă că-i arăți sârma… o să bufnească în râs, și gata, ai scăpat, mergeți fiecare mai departe în treaba lui.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

  1. Gigi Reply

    😆 Foarte bună gluma asta! Și eu, care mă gândeam la alte ….bâte ascunse în ușă!

  2. Ovidiu Reply

    Am oftat din rarunchi…..si te-am iertat, am sa-ti citesc in continuare blogu’ !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *