– Înălțimea voastră, konichiwa și bun venit pe Aeroportul Internațional Otopeni!
Bun găsit! Ce vreme minunată!
Konichiwa, konichiwa! Știți… din păcate, n-o să vă puteți vedea cu prim-ministrul nostru.


(sursă foto: Utopia Group)

– NU??? Păi cum… dar programasem vizita de 9 luni de zile…! Am adus cu mine 20 de firme japoneze, 30 de oameni de afaceri, directori și președinți de companii! Nu sunteți voi cea mai săracă țară din Uniunea Europeană?
– Ba da…
– Nu aveți nevoie de drumuri, uzine și baraje?
– Ba da…
– Nu vă trebuie fabrici de mașini și de chip-uri electronice?
– Ba da…
– Nu v-ar prinde bine niște investiții în aeroporturi, poduri și construcții…?
– Ba da!
– Păi dacă sunteți așa de săraci și vă trebuie bani și drumuri și fabrici și baraje… unde e primul ministru?
– Știți… și-a dat demisia azi-noapte și nu are cine să vă primească ca să discutați despre bani și investiții și fabrici de automobile…!

Premierul japonez Shinzo Abe tăcu, pradă celor mai negre gânduri. Ce avea să spună el presei la întoarcere, mai ales cotidianului Asahi Shinbun sau Yomiuri Shinbun? Cum avea să declare CTP-ilor niponi că premierul României nu s-a întâlnit cu el? Și, mai ales, ce-i va spune Împăratului?

Dintr-o dată, fața i se lumină și spuse:
– Sunteți săracii Europei, dar nu vreți bani de la noi. Sunteți Kamikaze! Respect asta.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 15 comments

 1. Peredhil Reply

  Idiotii astia-s genu’ de kamikaze ce se detoneaza cu bombele atasate de corpurile desteptilor de alegatori.
  Las’ ca apare acusi vreun’ proclete gen tudor sau altu’ la fel de breaz sa-ti explice ca nesimtirea asta a fost parfum pe langa ce facea basescu….

 2. Tiberiu Popescu Reply

  :))))))))))))))) Cum ţi-am scris şi pe ual, japonezul n-a venit degeaba, mutul nemţesc a prins balonul din zbor şi a marcat dregând musacaua, a jucat rolul de şef al executivului, fix ca într-o republică prezidenţială.
  Mutul-săsesc rupe căputul din nou. Mai rar aşa curvă-politică, în semnsul bun. Mai constatam asta când cu ocaziile prilejurilor de tuată Rromânika îl înjura că vacanţe, iar el era la lucru, dar mascat în plimbări de voie. După cea din USA, NATO a suplimentat dotarea scutului de la Deveselu în tehnică şi personal, imediat după cea din Israel am făcut ceva ce părea imposibil, am avut verde la arestat cetăţenii israelieni şi mossadişti plătiţi de PSD s-o sape pe Codruţa-DNA….
  http://www.zf.ro/politica/presedintele-klaus-iohannis-dupa-intalnirea-cu-shinzo-abe-am-decis-sa-ridicam-relatia-romania-japonia-la-nivel-de-parteneriat-strategic-16929891

 3. mirela Reply

  ” Ei! cum le spui dumneata, să tot stai s-asculți; ca dumneata, bobocule, mai rar cineva.”multe semne de admiratie :))))) In aceeasi ordine de idei, este foarte posibil ca premierul Japoniei sa fi venit doar ca sa dea un semnal Romaniei iar ai nostri sa nu se fi pregatit niciodata de aceasta vizita. Bun, s-a dus premieru’, da’ programul era doar tête-á-tête cu dumnealui? S-a inchis Atheneul Roman, nu mai exista Camera de Comert si Industie Romania – Japonia? Inca o enigma din pitoreasca noastra Romanie. Bine ca nu l-au cerut pe Seful Statului Major :))))

 4. adi Reply

  Haidi bre, ca pana la urma s-a intalnit cu Ilie de la scularie. (un banc genial de pe vremea lui Ceasca). Si l-a muzeul satului sigur s-a delectat cu niste sashimi de Mangalita.

 5. mac gregor Reply

  Japonia: “noi vrem sa venim cu 30 de oameni de afaceri sa deschidem afaceri. Voi vreti?”

  Romania: “noi vrem… aaa.. . noi vrem ce zice seful”.

 6. sow Reply

  A venit omu’ sa se-ntilneasca cu Tudo Sake. N-a stiut ca pina ajunge el, Dragnea Kuza Shita ii da un Yako Yuku Tawa lui Tudo Sake. Bine ca a mai salvat situatia Sasta Kutu.

 7. CSB Reply

  @mac_gregor:
  Japonia: “noi vrem sa venim cu 30 de oameni de afaceri sa deschidem afaceri. Voi vreti?”

  Romania: “faceti cum credeti, da nu ne deranjati”.

 8. Groparu Nemernic Reply

  @ Tiberiu Popescu: Dacă scrie Shnizo pe Facebook că a bătut palma cu Ioha’ pentru niște chestii, mai scade PSD niște grade prin sondaje.
  SPEEEEER!
  @ mirela: ”bibicule”, dacă-mi permiți 🙂
  Partea nasoală e că să aduni 30 de oameni de afaceri în același avion nu e de ici, de colo. Toți au ședințe, planificări, rapoarte etc., trebuie să-și justifice salariul ăla de mii de euro pe oră și sună extrem de nasol când scriu în raportul de travel ”N/A” în dreptul României. Și ăștia veniseră chitit să spargă bani ca să facă bani, nu să se deie pe la muzee în aer liber pe cea mai câinoasă vreme din univers.
  @ adi: În locul lui Shnizo, aș fi zis ”tempura mea, România!”
  @ mac gregor: Așa cum am scris și pe FB la cineva… ”băi, o venit să ne aducă pensii mărite? Nu! O venit să ne pună la muncă. No, ducă-se!”
  @ sow: L-ai uitat pe Igura Ka Kuru 😀
  @ CSB: :)))

 9. sow Reply

  @groparu
  :))))))) asteptam sa il pomenesc dupa bushidoeala, da’ vad ca i-a zis hai! lui Murasaki Kurowa.

 10. Tudor Reply

  Ce prosteala! De parca se scoborase Dumnezeu-Tatal in Romania si …ce’s vezi, nu-l primea nime’! Aveam premier numit Fifor, aveam prezidel, aveam oameni de afaceri roma……..de fapt n-aveam, ca i-a bagat baschetbalista la bulau pe fapte inventate!
  Si ce-i cretinismul asta cu “nu vreti bani de la noi?” de parca ala venise sa faca donatii si nu ne-am dat noi seama, sau esti tu Gropare medium si-i citesti gandurile?
  Pai daca vrea sa dea bani, sa-i trimit nr. meu de cont, ca nu mi-ar strica neste meleoane da parai, numa’ zic!
  Chiar ma gandeam ca daca-l primea Tudosri pa japonez, venea, nene, in tara, sute de mii de investitori niponi, de nu mai puteam de otostrazi, spitaluri , scoale si aeropoarte! Toate moca!
  Ha, ha, ha….ma strik de ras, dar ma repar la loc!

 11. Groparu Nemernic Reply

  @ Tudor: Mă rog, dacă tu crezi că ne prisoseau niște miliarde investiți în România înseamnă că o duci extrem, extrem de bine, bos!

 12. mac gregor Reply

  @Tudor

  pai da boss, daca nu ne da banii direct in cont pomana, noi oricum nu am fi stiut cum sa stabilim relatii de afaceri. Ori gratis spitale moca, ori nimic.

  Trebuia un reprezentant al PSD ca Tudor, sa mearga peste tot dupa premierul japonez “da-mi si mie boss neste meleoane de parai sau niste spitale moca”

  Dar daca doar asta intelegeti voi in PSD, nu vrei tu sa-ti iei colegii de partid si sa faceti asta in metroul din Paris?

 13. adi Reply

  Banc (poate-l stiti):
  Muncitorul roman catre cel japonez:
  – Bai, tu cate ore lucrezi pe zi?
  -8 ore. 2 pentru mine, 2 pentru firma, 2 pentru imparat si 2 pentru Japonia. Dar tu?
  -Si eu la fel ca tine: 2 ore pentru mine, 2 ore pentru firma, imparat n-am, si n-am nici-o treaba cu japonia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *