– Dl. Groparu, ce văd eu aici pe ecran nu pare foarte OK pentru dvs., zice Sf. Petru.
– Vai de mine, dar cum așa?
– Păi! Nu v-ați ferit de șarpele beției, dimpotrivă; ați lipsit de la biserică, ați blestemat în trafic (Doamne, ce limbă spurcată aveți la volan!), v-ați răstit la copii, v-ați certat pe Facebook, ați luptat împotriva Coaliției pentru familie, AȚI RÂS DE GABRIELA FIREA!!!!, uneori ați mai și zis câteva despre Iisus…

– Sfinte Petre, dar e de datoria noastră să ni-L închipuim pe Domnul folosind căile aflate la dispoziția noastră, inclusiv calea imaginației, a ironiei, a rațiunii și a sarcasmului! Și mai ales când ăștia ni-l arată blond cu ochi albaștri!
– Am mai auzit argumentul ăsta de la scenaristul ”Life of Brian”, n-a ținut. Ia să vedem… a, aici! Păi aici văd un semn satanist clar! Ții minte când te-ai lovit cu degetul de la picior de colțul mobilei?
– Uahaaa, da! Tulai, ce le-am mai zis atunci!
– Exact! Ai făcut cutremur în cer, s-a crepat raiul de la cusături la cât ai blestemat și l-ai invocat pe Belzebut! S-au spart butoaiele de agheasmă, a trebuit să ștergem pe jos patru săptămâni, au zburat fulgii din aripile îngerilor, n-au mai putut poza în nici o icoană un trimestru întreg, să fi văzut ce ciufuliți erau! Le-a fugit pofta de mâncare; și unii așa s-au înfricoșat, c-au fugit prin colțurile paradisului, abia i-am scos la lumină după 30 de utrenii, și unii mai slabi de înger încă mai suferă de stres post-traumatic, tu știi ce greu găsim aici un psiholog de îngeri? Regret, chiar nu te pot lăsa înăuntru! Du-te în tenebre! Ia-l și pe Vladimir ăla rus de la poartă cu tine, că nu ni-l trebe!
– Vladimir? Care, Putin?
– Da!
– Dar ce-a făcut? Că era paznicul ortodoxiei, gardianul dreptei credințe, salvarea pravoslavnicilor…!
– Apăi nu prea-ți pot spune, pentru că GDPR… dar nici el nu merită rai, după ce s-a trezit cu sute de tancuri distruse sau capturate, avioane doborâte, compatrioți omorâți, și-a demascat toți pupilii propagandiști din Europa și din lume, i-a unit pe republicanii din SUA să bată palma cu sataniștii ăia neoliberali de democrați, a întărit coeziunea UE, a reușit să convingă statele vecine să se înarmeze ca niciodată, a provocat căderea AUR în sondaje și-a făcut-o și pe Le Pen să piardă presedinția Franței, a reușit să scoată Elveția din neutralitate, a sădit ură față de ruși și față de biserica lor ortodoxă vreme de 100 de ani de acum încolo, a adus Suedia și Finlanda în NATO, deci a câștigat încă vreo 1000 și ceva de km de frontieră comună cu NATO, a început discuțiile despre reducerea dependenței de resursele rusești…
– Păi, Sfinte… ce treabă au resursele rusești cu raiul?
– Are! Pentru că așa a blestemat și-a înjurat Vladimir, că nu mai are nici o șansă la rai, așa a-njurat! DAR… dar, tot nu a-njurat la fel de tare ca tine când te-ai lovit de mobilă cu piciorul, așa că fă bine și dispăreți amândoi către tărâmul  lui Lucifer, hai că v-a sosit UBER-ul! Și nu vă prostiți pe drum, oricât ai vrea să-i dai bobârnace-n urechile alea clăpăuge.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 1 comments

  1. Morrissey Reply

    Esti caz pierdut. Inginerii sa te aiba in paza lor!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *