Cand sarbatorea Revelionul la Sibiu, domnul presedinte Basescu declara ca, odata cu integrarea in UE, tranzitia s-a incheiat. O vreme am fost sigur ca tranzitia se incheia doar la pantaloni.

De ce? Pentru ca in Romania nu s-a schimbat nimic dupa aderare – nici la noi, nici la ei.

Pentru ca odata ce am integrat Europa in Romania, membrii Comisiei Europene NU au inceput sa se certe cum se cearta onor premierul cu onor presedintele: soferul se cearta cu marinerul.

Pentru ca – exact ca pe vremea defunctei guvernari albastre – premierul tocmai a trecut o ordonanta prin care unui numar oarecare de companii de stat li se iertau datorii care insumau cam 1 miliard. Euro, dolari – ce mai conteaza? Propun schimbarea numelui in PNLSD.

Pentru ca toate balbele legislative si-au pastrat aceeasi scuza: “directivele europene ne cer asta”. Vezi interzicerea transhumantzei. Ciobanii de politicieni au devenit gelosi si incearca sa isi pastreze mioarele la ei in judet, sa nu mai umble pe la alti berbeci, curvele dreq.

Dar daca a aparut anul acesta o stire care imi da o oarecare urma de speranta, iat-o: un hot i-a furat senatorului PNL Lupoi scuterul. Scuter simplu, nepoleit cu aur, fara motor de Hummer, fara girofar. Gestul hotului mi se pare normal deoarece daca onor domnu’ parlamentar folosea scuterul pentru a merge la munca, nu avea cum sa aiba nevoie de motorizare, deoarece parlamenterii nu muncesc.

De ce este asta o stire buna?

– daca in Romania parlamentarii nu mai pot ajunge la serviciu, atunci sunt sanse ca tara asta lasata de capul ei sa se dezvolte de la sine;
– dupa furt pe drumurile patriei va circula un scuter parlamentar mai putin (deci putem rasufla usurati cand traversam zebrele pe verde);
– am primit cel mai bun indiciu ca tranzitia e pe care sa se incheie: hotii au ajuns sa se fure intre ei.

Si apropos, s-a crezut multa vreme ca imunitatea parlamentara functioneaza si impotriva SIDA. Dar daca romanii incep sa se molipseasca de la o boala grea? DACA AM INCEPUT SA LUAM INAPOI CE NI S-A FURAT???:D

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *