Deci cine n-a vazut filmul “The Corporation”, nu ar merita sa mai traiasca pe lumea aceasta, decat daca e o blonda tanara cu sanii mari, careia i se iarta tot sh care sh promoveaza in firma (numai) pe baza de IQ. Dixit.

De ce? va veti intreba.

Haidatz sa va zic.

Finca tot documentaru’ vorbeste despre cat de periculoase is firmele astea de apartament care intr-o buna zi vor prelua lumea: Gaurica SRL, Shlapul SRL, (s)Exxon, Caporal Electric, Fed(s)Ex.

Claro ca firmele astea deverseaza sapunuri prin mările planetei mele, fac experimente cu gene sh sprancene tăricene pe oameni vii, vand lapte contrafacut sh infestat cu nush ce hormoni de crestere, de o sa ajungem toti o natie de grasuni imbuibati, lucioshi sh fericiti, sh pe langa asta nij nu platesc toate taxele, ca au o gashca de avocati specializati pe neplatit taxe.

Si pe langa asta firmele sunt populate de o cohorta de corporatisti care nush daca is fericiti, da’ bogati is cat cuprinde. Nu Irinel Columbeanu de bogati. Zic bogati-bogati! Adeca d-aia care isi permit sa cumpere sanvish cand vrea ei; care nu raman la final de luna fara bani de abonament de autobuz, sh care daca vrea sa plece un weekend cu cortu’ singuri, pleaca! Da’ sanvishu’ e din carne de hipopotam care se vinde numa in Nigeria, sh e adus CALD de o firma de catering in maxim 6 ore de la prajire, asa, nu raman fara bani de autobuz, finca le sta la dispozitie Boeingu’ 737 al companiei (apropos, ce nume de companie e Boing asta, din moment ce mimeaza onomatopeic sunetul unei perechi de sani dezveliti care fug cu posesoarea lor pe o plaja bulgareasca scaldata de soarele diminetii?), asa, si daca vrea sa plece cu cortu’ in Antarctica vreme de vreo 4 luni (ca cica atata are un concediu managerial) sa vaza pinguinii, o fac! Fara jena. Ceea ce mie mi se pare super OK.

A, si mai e o faza: oamenii astia, daca reusesc cumva sa provoace o cadere libera la bursa a actiunilor companiei lor, is eliberati de functie. Cu un cec baban in buzunare. Cand zic baban, zic bani suficienti sa cumperi o juma de InterContinental cu ei. Sh apai sa populezi jumatea ta de hotel cu studente de anu I in pielea goala, sh sa te apuci sa te fugareshti prin cămari cu ele, înotând prin spuma naturala de capshuni cu Viagra.

Michael Moore, care nu stiu daca e coproducator sau femeiul de serviciu al serialului, care de alfel e un tip destul de socialist, se erijeaza instant in vocea celui care striga in pustie la corporatii “Dati-ne sh noo, ca si vrem malai! Mult!”

Mnoa, amu sta Groparu, incearca sa gandeshte, nu reusheshte, se mai kinuie, sh zice, intr-un final in care si-o pocanit sinapsele la greu: Ce-avetz mah cu ei? De ce nu incercati sh voi sa ajungeti in spatele unui birou d-ala cat un camion, mare boss de transnationala, care sh el sa se bucure de avantajele unui asemenea job? Ha? Ca io tat asta ma tat kinui sa fac, sh mai am maxim 90 de ani sh asha voi ajunge! Asta daca nu ni se prajesc crierii din capatzana mai devreme, de la efectul de sera!

PS: Filmul poate fi vizionat gratis de pe video.google.com, dat un search dupa The Corporation.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 46 comments

 1. ania Reply

  a aparut o inghetata noua de la napolact…mousse ii zice. e in 3 variante 🙂 scrie despre asta :))

 2. ania Reply

  putem s-o luam si asa. hai sa vedem: pt mouse cu scroll avem inghetata cu praline…sau cum naiba era…ceva cu ciocolata; optic…capsuni si vata de zahar si pt bluetooth ramane cafea 🙂 se potriveste…ca si mouse-ul meu bea des cafea :))

 3. mumuland Reply

  hm ……….. o zo pun shi eu deo firma de asta da ashtetpt studentele alea din anu intai cu tatele pe afara dhin nu mai stiu care epopeeum deliurim de a ta din oaresce zi…….. cu alea as fura sio io statu roman si dupe aia leas condamna la trajere in teapa….
  buna treaba cu inghetaat da stii proverbul ala care nici nu se epsista? …………… asta e : cine stie sa linje klar ca cunoaste toate sortimentele de inghetata….

  iz io ma.care io? asta: 😉

 4. IepurasulAtomic Reply

  Gropare…am io un subiect mult prea tare pentru tine…ce merita mentionat si vreau…pentru prima data de cand muma’ me m-o facut…sa-i dau cat mai multa publicitate. Numa’ asha…ca stiu io de ce :). Cand vin luni de unde plec(numa’ ashe sa te bag in ceata), itzi spun ce si cum. Nu zic mai multe, sa ramai curios si tu peste vickend. Ma pun la somn sa hodin berule ce le-am servit in seara asta, ca io-s ciumeg si maine nu servesc servici(adica azi…vineri, nu stiu cat iulie 200…si ceva). Ne auzim, sper sa ma ajuti cu treaba mai sus NEmentionata, ca-i de belea :D.Ceau!

 5. Groparu Reply

  Pfuaaay, trei comentarii in vo 4 ore!!! Iz tare. Deci:

  @ ania: nu e otzara prea mult dulce inghetzatzile alea? …ceva mai acru, asha, ca gustu’ de dimineatza de dupa o noapte intreaga de bericizare, nu egzsita la Napolact? Ashea… sh… m-asteptam sa imi dai peste nas cu limba frantzuzita, cum că ‘mouse’ sh ‘mousse’ e doo kestii diferite, sh io urma sa iti zic de Vauvenargues, pe care l-am cetit in orijinal…, da’ no, nerâzând de francieaza me, nu mi-o eshit faza. Da’ data viitoare,…

  @ mumuland, MI-I FRICA DE MA C** PE MINE ca m-ai detronat big time ca opsedat sexoal no. 1. Daca e ashea, pt asta am numa 2 cuvinte: res-pect! Nu, nu respect, scris cu literi mici, ci ashea: RES-PECT!!! PS: Mah, da’ SIGUR-SIGUR TU ESTI???

  @ Epurila pogonici – una la manutza: io credeam ca esti ficior de dat bacu’, underaged, but as smart as me; sh amu aflu ca ai serviciu? pfuaaay… A doa la manutza: mo, maine (sau azi, vinere) ma duc la munte, ca e ziua unui prekin mai kitarist ca mine, sh pfuaaaay, ce kef va ieshi! Ruaga-te sa fac baie noaptea in lacu’ ala de munte, anesteziat de palinca d-aia de la socru’, ca o sa mushc din lostritze! A, sh sa-mi amintesti sa ma kinui sa ma perpelesc pentru “oare unie mere epurila de-i ashea sicret? OARE PLEACA-N AMSTERDAM, LA HASH LEGAL???”

 6. ania Reply

  :)) cum sa ma leg de franceza ta…cand puteam sa ma leg direct de engleza ta :>
  voiai sa ajungem la discutii despre cosmetice si alte alea? 🙂

 7. Vedete Reply

  e inghetata nascuta din prafuri campioane? 😛

  @ania… numa sa nu-l duci pe groparu la epilat 😛

 8. ania Reply

  apai daca-l duc la epilat nu o sa-si mai poata aranja parul cu mousse si nu-i bine…

 9. Groparu Reply

  You ppl don’t wanna mess with my Engrish. It’s a mess already.

  Epilat Gropari? Saptamana viitoare ma tund chel, ca deja nu mai suport sa gandesc de sub capitza!

 10. cetitoare Reply

  no sa-mi retii si mie un post caldut (ori de incalzit) in SC GROPARU Corporate, ca pin’atunci ma reincarnez intr-o bunoaca (sigur. ca mi-o zis mie un tibetan).
  inghetata mousse…ce combinatie! oare ingheata (impietreste) si si fixeaza???? ohohooooo, de te tine turul Europei?

 11. ania Reply

  :)) e ca si cum te-as duce la epilat :)) (apoi la o inghetata in prima cripta pe stanga)

 12. sajata Reply

  mo, tot am promis si io blogu’ ala, da’ numa’ nu am vreme (si kef) de el. da’ las’ ca o sa scriu cum m-am pisat intr-o corporatie unde nu se trage apa 😀

 13. Gabi cu y Reply

  “Groparu
  Apoi… e mousse cu scroll, optica sh cu bluetooth? Astea is sortimentele?”
  Pt. cultura ta generala sa stii ca e diferenta mare intre “mousse” si “mouse”…te rog nu le scufunda si cred ca numai la mouse exista scroll

 14. Gabi cu y Reply

  Si lasa`ma sa`ti detaliez eu sortimentele…mousse cafea,mousse ciocolata truffe si mousse capsuni vata de zahar…P. S.:…instructiuni:nu confunda albu` cu negru`(sunt nonculori TOTAL diferite) 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *