Mă iertați dacă eu n-am știut de asta până acum, la noi în Ardeal veștile ajung mai încet și mai rar și mai apăsat: Cora a ajuns să vândă vin de post! Acum, cu zero la sută alcool, bei ca spartul, te urci la volan și apoi îi spui Poliției ”hâc, da, am beut, hâc, trei butelii de vin!” și n-au ce să-ți facă; ba chiar poți și urca filmulețul cu scena pe Internet, devii vedetă peste noapte și scrie Marian Godină despre tine pe Facebook.

vin

Probabil vă întrebați cine ar cumpăra așa ceva? Păi, cred că aceiași care cumpără slănină fără colesterol.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 19 comments

 1. Nemultumitu' Reply

  Dar ce s-a intamplat ieri ? Imi aparea un ecran cu hackeri de pe nustiuunde.

 2. un om Reply

  Doamne apara si pazeste! Asta e clar mana preafericitului! daca apuca de se vinde si bine te pomenesti ca ince incet il va inlocui pe cel “bun” (puneti in loc de bun: traditional, vechi, clasic, pacatos, dezlegator de limba si de inimi etc.)

 3. adi Reply

  La continut ii zice must; doar ca este mai procesat (2-3 filtrari, sterilizare gen suc de rosii sau UHT) decat am eu in camara (al meu e merlot).

 4. Groparu Nemernic Reply

  @ Nemultumitu’: un hacker mic-mic. Dar mi l-a rezolvat Mishu (îl știi, ăla cu trupa de acoperire).
  @ adi: ai beut din ăsta? Ce gust are? Și doi: are gust?

 5. adi Reply

  Nu Gropare, n-am beut si nici n-o sa beau, da mi-am facut si eu din strugurii merlot de pe langa casa must pe care l-am oprit din fermentatie si l-am pus in sticle, deci e un fel de MERLOT SANS ALCOOL; doar ca nu l-am si filtrat. De ce n-am facut vin??? Erau prea putini struguri sa ma complic cu butoi, etc..

 6. Groparu Nemernic Reply

  @ adi: cum l-ai oprit din fermentație, l-ai fiert? (sunt curios)
  @ luminita: acuma ești răutăcioasă, radler merge extraordinar de bine cu un coniac (cu alcool) în zilele de vară!

 7. zibusor Reply

  Cica e must – se lasa procesul de fermentatie pana la capat, dupa care nu stiu cum incalzeste in vid sau ceva de genu ca sa scoate alcoolul, dar sa ramane gust de vin.
  Cu ocazi asta am aflat si ca vinul respectiv are mai putin alcool decat kefirul – deci dupa ce bei vinul fara alcool, bagi vreo 2 cani de kefir facut in casa, cu 3%, si se compenseaza 😀

 8. zibusor Reply

  corectie la mesajul de mai sus: “cica NU e must”. Am mancat pardon baut pardon uitat tocmai partea esentiala 😀

 9. Groparu Nemernic Reply

  @ zibușor: …știi cumva unde ajunge alcoolul din vinul ăsta? Dacă ai cu adresă și date de contact, te rog. Mersi, întreb pentru un prieten!

 10. Nkm Reply

  Eu opream fermentația cu algocalmin. Puneam în “sticla” din plastic must vreo 5 bucăți și îl mai puteam consuma după vreo 2-3 luni. M.am lăsat după ce am uitat o sticla mai multe luni și a explodat. Curcubeul aromelor skitels pe pereți. Și așa am ratat șansa de a deveni unul din chemical brothers gen frutifres

 11. Val Reply

  Amu’ nu mai trebe sa scriem cu pipi pe zid, scriem cu vin “sonz alcol”

 12. adi Reply

  Am fiert mustul (5 minute), l-am imbuteliat in sticle sterile, apoi l-am tinut la cuptor 15 min la vreo 100 de grade, oprit cuptorul si lasat peste noapte in cuptorul care se racea. Inca nu mi-a explodat nici una in camara. Am mai facut, dupa reteta unui prieten italian, si vincotto, adica redus mustul prin fierbere (cam ca bulionul gros) din 10 litri la vreo 3; se foloseste in loc de vin, etc.., in bucutareala, la frispturi, gulasch-uri, etc.. E bestial

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *