–  Mă! Doară n-om sta toată ziua pe plajă ca familiștii și bloggerii fomiști! Hi să merem într-o croazieră, că aproape că n-avem ce pune pe Facebook dacă nu!

Așa o zis nievasta – și ne-am dus, ce era să facem.

După un drum de vreo oră prin autocar…

Mno. Cam așa-i Creta.

…ne-am suit într-o ditamai navă pântecoasă, ca Iona în balenă. Atâta numa’ că balena lui Iona n-avea bere la 3 euro halba.
Gramvousa
După acest vapor s-a luat și numele insulei, că tot Gramvousa o chema

Eram vreo 500 de oameni cu totul. Înmulțit cu vreo 45 EUR/persoană, ieșea un venit frumos pe zi de croazieră. Mi l-aș fi dorit pentru sine! Sincer vă spun.

Pe mare am plecat cu emoții, pentru că la ultima escapadă în vapor (eheeei, luna de miere, ce vremuri…) nievasta o vomitat niște ciorbă pe ceva englezi (care au continuat să bea imperturbabili din berea aia de la bufet; deci respect), plus că ne temeam să nu ne ia cu frig, că nu erau decât 38 de grade și se anunțau alizee. Din fericire, la greci și vânturile-s relaxate, așa că am crepat de cald. Așa de tare că, atunci când am ajuns pe prima insulă (nu mai știu cum se numește – Diana, îmi spui tu, te rog?), nu știam cum să mă arunc în mare mai repede! Și-am lăsat deoparte urcatul la cetatea venețiană de pe un deal pe care eram sigur că o să mă perpelesc de căldură ca un pui din șaorma (sunt extrem, extrem de rău de căldură, io-s născut iarna, prefer să fie ger tot anul) și am zis: hai să fac niște snorkeling, că n-am văzut un pește în toată Grecia asta, numa-n farfurie.

IMG_1008
Vreau eu să-l văd pe ăla care zice ”io vreau să sui Golgota în șlapi la 40 de grade, nu să fac baie!”

Și mă bag… pești mai deloc, dar scot un con!
– Uau, tati, con-de-mare! l-o botezat Gropărelu’ imediat.

Mă bag iară… scot un oscior de pui!!!
– Uau, tati, oase-de-mare! se entuziasmează iarăși copilul.

N-am prea știut care e șmecheria; până când, după ce am primit prânzul, am aruncat niște pită în apă. Și fii atent, fratele meu, peștii ăia mâncau tot și orice, mă!

Apoi am ajuns la Gramvousa. Unde am văzut o chestie incredibilă, și asta e diferența dintre românii care umplu munții cu cabane tradiționale de termopan, și grecii, care lasă natura așa cum o vrut Zeus (și bine-au făcut, că altfel sigur venea Zeus și făcea sex cu ei și cu copiii lor!).

Deci Gramvousa asta e o insulă cu doi munți; și între ei este o plajă care are un luciu de apă până la glezne, care atâta e de frumoasă, de limpede și de caldă, că… lăsați-mă să oftez și să încerc să mă fac un om mai bun, că așa poate ajung după moarte într-un loc asemănător (sper că nu va fi și Zeus în locul ăla, pentru că mă tem de integritatea fundului meu, sincer vă zic). Deci cam așa este!

Efectiv mergi de nebun prin laguna aia și n-ai mai vrea să pleci, deși bate vântul și e cald de-ți fierb postările în cap!

Cam așa a fost în croazieră, deci. Peisaje ireal de frumoase, pești flămânzi… mă iertați, a fost prima mea excursie în Grecia și m-am emoționat.

Dacă nu ați mers la mare anul ăsta, vă rog să nu heităriți prea tare; uite, vă las o filmare cu ce frumoasă e Mediterana, țuc-o tata.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 10 comments

 1. ces Reply

  Fierb postările și-ncap 🙂 Gropeus, nu-l huli pe Zeus ci data viitoare (spor să ai , vacanță mare !) să-i dai ofrandă ta, la bună purtare : pui lămaie pe o tipsie ( cea de tablă lucitoare) iei și-un peste crud, pui sare și urci cu el in spinare spre templul lui Zeus, prăjindu-l la soare.
  (La așa prăjit smerit și-n bocanci inflație, Zeus-pervertitul Buda va fi Afrodita-nuda, vis de insolație).

 2. Groparu Nemernic Reply

  @ ces: da’ io vroiam să văz din ăia vii, colorați, frumoși și cumsecade cum înoată pe lângă bloggerul ardelean!
  Nu chestii din alea din care-o ieșit Afrodita.

 3. diana Reply

  Ti-am zis azi ca va urasc? Da chiar in halul ala ma chinui cu postarile astea? si ma tot gandesc de care insula vorbesti (din nord sau sud?)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *