Vin la birou într-o dimineață, dau de portar și îi dau binețe, omul îmi răspunde pe jumătate adormit (sau, cu alte cuvinte, meditând profund la dimensiunea Vishnudevananda).

Amu… portarii de prin magazine sau spații de birouri, badigarji ăia de tip security agents, sunt în marea lor majoritate oameni deloc sofisticați. De regulă sunt taximetriști cu două joburi, saxafoniști care se recuperează după un weekend cu 14 nunți sau oameni care mai au doi ani până la pensie și le trebuie un job în care să nu-i bată curentul.

Portarul de dimineață era același uscățiv cu fața suptă, ușor adus de spate și ochii înfundați. După cum ziceam, îl salut și văd o schimbare de look: își lăsase barbă și asta-i rotunjise nițel fața, arăta… mai bine.

Nu mă rabd și-i zic:
– Să știți că vă stă foarte bine cu barbă!
– Mulțumesc! zice.

Și se înseninează.
– Zi frumoasă! îmi mai zice.
– Spor și dvs.! îi răspund eu.
– Numai bine! insistă el.

După o oră, cobor să-mi iau ceva de la Mega, portarul meu era afară, fuma.

Fratele meu, să vedeți ce drept se ținea, cu pieptul scos la înaintare ca un general de armată cu 18 stele și 64 de trese! Ieri fuma ca o victimă, azi era țanțoș ca un coq gaulois, stăpân pe sine, numai bun de băgat în videoclipurile macho-iste ale lui Enrique Iglesias.

PS: Amu trebuie să revin la tonul ăla politicoso-indiferent cu el, că sper să nu intre la bănuieli că m-oi fi dat la el.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 2 comments

  1. Andu YY Reply

    Eh, ce sa faci , portari si portari pe lumea asta.
    Eu i-am zis portarului sef de la cladirea asta cu cinspemii de etaje, ca are o jacketa foarte frumoasa, cu inscriptii de la firma la care lucreaza . I-au dat-o cand a venit sezonul rece parca e pilot pe avioane. Nu si-a luat-o in cap, doar ma conversez cu el mereu ca eu vin primul la munca la 7 fara 10. I-am dat si bomboane de ciocolata de ziua mea .
    E OK omul.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *