În ciuda vremurilor de restrişte economică pe care le trăim cu toţii, înainte de a-i spune premierului britanic să nu fie de acord cu planul de salvare a Europei, cooperativa britanico-engleză la care lucrez s-a apucat să angajeze tot felul de oameni şi de programeci, c-aşa-i în softache, este mereu nevoie de negri în orezărie.

În plin proces de recrutare, prind o discuţie între două colege care făceau parte din comitetul de analiză şi recrutare personal la întreprindere. Colegele astea atâta sunt de dedicate companiei, că dacă prind un candidat bun instantaneu au 4 orgasme.

– Tu, şi-a depus unu’ CV-ul la noi… deci dezastru, tu, calamitate!
– Ce dezastru?
– Tu, deci fii atentă, îi iau numele şi mă apuc să îi caut profilul pe net. Şi caut, şi caut…
– Şi?
– Şi tu, să pic jos! Era ceva culturist feroce, avea poze cu el în slipi pe Facebook, tu, cu ochelari de soare în cameră, poze făcute la webcam… Cu abdomenul încordat, cu bicepşii umflaţi, uns cu creme şi epilat, poze cu el şi cu posteriorul lui, tu, deci avalanşă! Păi ce ne facem, soro, că nu îl poţi angaja pe Mister Facebook, că te faci de râs! (bag sama că era un fel de Anna Sbitnaja)
– Şi nu l-aţi chemat la interviu? întreabă cealaltă colegă.
– Nu, tu. Ce să-l mai tot chemi la interviu.

Auzind acestea, las deoparte ce ronţăiam şi nu-mi vine să-mi cred urechilor!

– Tu! zic. Deci avea poze cu el pe Facebook cu abdomenul încordat, şi cu posteriorul în slipi? Şi dat cu creme şi cu bicepşii înfoiaţi?
– Da, zice colega.
– Şi nu l-aţi angajat?
– Nu!
– Cum, tu? Numai fincă avea poze cu el pe Facebook cu abdomenul încordat, şi cu posteriorul în slipi? Şi pentru că era dat cu creme şi avea bicepşii înfoiaţi? Păi ăsta e motiv să nu angajezi pe cineva? Ce dacă avea poze pe Facebook cu el în slipi, şi eu mi-aş pune!
– Nu, mă. Nu l-am angajat pentru că nu ştia engleză.

Text publicat in CJ24FUN

Apoi mi-a picat fisa: colegele mele tocmai îl refuzaseră pe Valentin Bosioc!

 

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 15 comments

 1. Valy Reply

  M-ai prins! Am vrut sa ma fac coleg cu tine si nu stiam cum. Am picat testu’ ca m-au pus sa spun ceva in engleza da’ cu accent ardelenesc si nu mi-a iesit deloc :D.

 2. mixy Reply

  va sa zica, acum tre’ sa scrii pe facebook ca stii sau nu engleza, ca sa nu mai bati drumul pe la interviuri, nu? Ma duc sa bag hobby: engleza, pe langa foto cu slip 😛 Mai trebuie ceva pe profil ?!

 3. Scorpia Reply

  Companiile chiar verifica conturile de socializare ale candidatilor dar sunt curioasa care sunt criteriile in baza carora un candidat trece sau nu acest test.

 4. Nadia Reply

  Treaba asta este foarte raspandita in afara si abia acum a inceput sa ia amploare si la noi.pana la urma care ar fi problema?Oricum in urma angajarii vei apuca sa arati cine esti cu adevarat,mai ales ca,cf noului cod al muncii,perioada de proba e mult mai mare.Nu vad nimic gresit in asta!

 5. Roben Reply

  @Scorpia: Criteriul este ca nu exista nici un criteriu. Ma gandesc ca vorbim aici de liniute cu masina de firma, teste de rezistenta ale instrumentelor primite de la angajator, poze cu fratele Daniel (Jack) in mana la munca, etc

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *