I-am batut, mai copii.

Resize of Resize of DSC00394

Romanii joacă folbal aşa cum conduc pe străzi, cum îşi îngrijesc buzile si cum îşi conduc maşinile pe străzi şi ţara prin UE: cu curu’: trag de tricourile adversarilor, îi faultează, îi împing cu braţele; când arbitrii fluieră, românii şutează, ca să-i fufu pe adversari, în loc să le dea frumuşel mingea (bravo, Tony, eşti cam vacă!). Danejii, pe de altă parte, joacă folbal chiar mai prost decât românii, şi trag de timp. Danejii, de felul lor, sunt cam fătălăi. D-aia sloganul la Carlsberg este “probably the best beer in the world”: le e frică să fie mai fermi, c-aşa-s ei.

Am oripilat colegii când i-am făcut vaci pe vişiniii care jucau cu nesimţire. Şi şăfu mi-o zis: bă, zice, zi-mi ceva în daneză, să le strig la ăştia! Ha! zic. Io ştiu foarte bine daneză. Ia strigă-le tu “ikke i rute”!!! Şi le-o strigat! De mai multe ori. Dacă vreţi să vedeţi umorul defect din această frază, citiţi postarea aia a mea de mai devreme, cu românii care fură.

Al treilea gol, deşi FIFA avea 5 arbitri pe teren, nu a fost recunoscut ca atare. Bag samă că arbitrul de la poarta danejilor fusese la o cumetrie cu ceva românce cu o noapte înainte, că se ştie că astea se dăruie necondiţionat mai ales dacă eşti urât şi străin, şi nu îl mai ajutau papilele ochiulare.

Pe stadion nu ai voie cu seminţe, şi nici brichetă, pe care trebe să ţi-o laşi la intrare într-un coş de gunoi. Uimitir! La ieşire, coşul e neatins, şi îţi poţi recupera chiar bricheta ta. Nu e tare faza asta?

Şi la final: “zurbagiii aceia de arbitri” se scrie exact cum am scris eu. Şi vă previn: următoarea lecţie de gramatică românească nu va mai fi moca.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. Alexia Reply

  “La ieşire, coşul e neatins, şi îţi poţi recupera chiar bricheta ta. Nu e tare faza asta?”

  Mah! Tu sigur n-ai Zippo ori te-a lovit inocenta suprema 🙂

 2. Halba Reply

  faza cu semintele e aiurea, n-are Paskany bani de maturatori? Eu am zis ca nu mai merg la stadion pana nu ne lasa cu bere si hot dogi :))

 3. exilat Reply

  mah de 2 saptamanii tat vorbim sa mergem aici la meci cand vine CFR-ul aici. da na cred ca ii mai simplu sa cumperi echipa decat sa cumperi bilete la un meci in deplasare.
  da dupa ce am vazut cum a jucat aseara CFR stau si mah gandesc daca merita efortul.

 4. ryunoske Reply

  Bă.. nuştiu cum voi, dar eu am un obicei prost, eu beau ca porcu la fiecare meci şi apoi intru dezbrăcat cu cucu gol în teren. De-aia FC Zimbru Chişinăul meu iubit are aşa puţine puncte în campionat

 5. Mortyse Reply

  Mah, sefu’ ca sefu’, da’ ce-or fi zas danejii cand or auzit ca le pleaca autobuzu’ la depou? Vaaaii, mi-au dat lacrimile de ras..

 6. Mima Reply

  Pe asta cu niste arbitri zurbagii si zurbagiii de arbitri ai invatat-o de la ilsutrul GG. Neamtu? 🙂

  Mai obisnuia si alta: Lua-l-ar dracu’ de “i”
  Ca-i cu-n “i”, ca-i cu doi “i”
  Mie oricum totuna mi-i.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *