Era o zi de iarnă românească nebun de frumoasă la Cluj (deci cu frig, ploi și chirii scumpe) când amica Mona s-a urcat în autobuz; în scop de deplasare, firește, că încă nu s-a angajat ca controloare (aka boacteriță) de bilete la CTP (Compania de Transport Public, nu ziaristul ăla pletos permanent zâmbăreț).

Și avea un pachet de țigări în rucsac, undeva la exterior; doamnă veritabilă, nu umbli cu earba dracului în buzunare, să-ți miroasă hainele ca-ntr-o discotecă din anii ’80, hashtag #discoinferno.

Și n-am aflat la ce se gândea în timpul deplasării, căci nu acesta este scopul mârșav al postării; ce știu este că, deodată, vede un cetățean care iese triumfător din autobuz cu un pachet de țigări atât similar, cât și identic cu cel aflat în buzunarul exterior al rucsacului său.

– O, nu! și-a zis amica Mona. Poate am pierdut șansa de a-mi face un prieten pe viață, doară bem același tutun! și-a mai zis amica Mona. De ce este viața atâta de crudă și nu aduce oamenii cu preferințe identice laolaltă? și-a mai zis, din nou, amica Mona.

Dar apoi, când a coborât din autobuz, a lovit-o realitatea (nu TV) direct în plex: și atunci n-a mai zis nimic altceva decât:

– O, nu! De ce mi-a furat omul ăla proba de coprocultură pe care-o pusesem în buzunarul exterior al rucsacului, ca să nu-mi miroasă hainele a discotecă din anii ’80, #discoinferno???

Omule care furi pachete cu probe de kk în autobuzele din Cluj… pune la Loto, frate.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. Florin Reply

  Grea viață duc și amărâtele astea de cutii de țigări. Unii le tapeteaza cu tot felul de poze scârboase pe exterior iar alții le înfundă cu te miri ce conținut rău mirositor, pe interior. Noroc cu prietena ta, ca le-a găsit un mod de utilizare mai folositor.

 2. terente Reply

  Uite că,pe lângă că e haioasă,întâmplarea asta poate sugera idei. Ce ar fi dacă cineva ar plasa,aşa mai la vedere,un pachețel cu “surprize”?De ex o cutiuță pe care dacă o desfaci îți sare în față o pulbere cu colorant,cam cum e la banii marcați prin filme…

 3. Razvan Reply

  Trebuie sa ai mare ghinion sa iti fure careva proba. Te mai scarbosesti odata, chestii din astea.

  • Groparu Reply

   Dacă ai ajuns aici de pe Facebook, vezi că a dat share persoana care a pățit-o.
   Altfel, toate bune la tine?

 4. alunelu Reply

  Eram in concediu in Bulgaria acum ceva timp, si se auzea ca se fura masini romanesti, asa ca am lasat undeva la vedere, in fata scaunului din dreapta, un scutec de copil aparent folosit, ca sa se gandeasca de 2-3 ori hotul daca sa ia masina mea neagra si lasata in soare la 35 de grade cu un pempars inauntru, sau sa treaca la urmatoarea masina. A functionat, dar nu stiu daca a fost asta sau faptul ca nu era BMW, Audi sau Mercedes ci un Ford Focus.

 5. Bogdi Reply

  Ce ghinion să furi exact ceea ce nu-ți dorești! Îmi place cum evenimentele neașteptate pot avea un umor neașteptat.

 6. Zalma Reply

  Povestea Monicăi cu pachetul de țigări confundat este o amintire amuzantă despre cum lucrurile mici pot aduce un zâmbet într-o zi obișnuită.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *