Când eram mititel de tot, îi făceam mamei de 1 Martie un mărţişor mâzgălit la grădiniţă, pe hârtie, şi nu înţelegeam de ce mama lăcrimează de emoţie când i-l dau.

Când am mai crescut, încercam să-i aduc mamei, de 1 Martie, cel mai frumos mărţişor pe care-l putea primi o mamă de 1 Martie de la copilul ei: un 10 la matematică. Sau măcar la biologie. Sau la muzică. Nu mi-a ieşit aproape niciodată, aşa că tot cu mâzgăleala o scoteam la capăt, şi mama tot lăcrima, da’ simţeam că de data asta mama mai degrabă de dezamăgire lăcrăma.

Am ajuns apoi tinerel, şi am aflat că mărţişoarele din piaţă sunt o reminiscenţă a secolului trecut, şi că cel mai frumos mărţişor pe care-l poţi oferi unei fete e o bluză mega scumpă, ba chiar un telefon mobil (dacă se poate să fie foarte-foarte scump, cu atât mai bine).

Apoi, mi s-a zis verde-n faţă că de 1 Martie cel mai fain mărţişor e o excursie la Praga sau Viena; fincă Budapesta e prea plină de unguri, ba chiar, şi mai rău, de negri care vorbesc maghiară (vă recomand experienţa, e unică).

P-ormă am auzit altele şi altele. Că o broscuţă verde crud de la VW, sau un Mini roşu ar fi cadoul ideal de mărţişor.

Hmmm.

Io zic că deja s-o exagerat cu nesimţire cu mărţişorul ăsta, mai ales că asară, pe când cumpăram în Billa, s-a întâmplat o chestie care m-o lăsat ca la dentist: un nene de la pază, care părea că se plimbă inocent şi nonşalant printre rafturi, s-a uitat în jur până când a crezut că nu îl vede nimeni, după care a băgat pe furiş câteva dulciuri în buzunarul hainei, după care s-a îndepărtat, fluierând liniştit.

Voi credeţi că e o simplă coincidenţă că tocmai de 1 Martie s-a dedat la asemenea păcat? Cine ştie, sireacul, ce fel de mărţişor i-o fi cerut femeia care-i încălzeşte aşternuturile!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 14 comments

 1. Dan Ciulea Reply

  ele sunt de vina… si mai zic ca noi suntem misogini!
  Apropo de unguri negrii, iti recomand experienta cu aia ce manca mult orez…si auzi tu ca is unguri!

 2. circoloco Reply

  asa, zi si tu de cadouri de martisor telefoane mobile si bluze scumpe…ca abia am scapat de Valentin, inca mai am sechele de la craciun…ziceam ca 1 martie asta scap cu un snur alb-rosu…da am uitat si de ala…recunosc…m-am simtit prost si inutil pentru iubita mea…da cu siguranta o sa-mi treaca…

 3. diana Reply

  poate dosi pentru amanta…alea-s nesatule,de nu le cari,ti-arata usa))))

 4. Alex Reply

  ultimul martisor: dupa ce muncesti ca un sclav sa te autodepasesti an de an cu alt martisor probabil cel mai frumos dar ar fi testamentul cu snur alb-rosu

 5. Ionut Reply

  Probabil i-a zis .. prea esti corect, comite si tu o infractiune, raule .. durule … arata-mi ca inca esti in vanator!

 6. Radu Reply

  N-am inteles concluzia !

  Care e ? Nu mai luam martisoare deloc ?

  Concluzia e ca s-a exagerat parca.
  Poi s-a exagerat dar vezi ca mai sunt unele care is mai cu bun simt si pretuiesc si niste flori, un cadou luat cu gust. Nu cred ca toate fetele vor mini sau VW sau inteleg ca nu se poate.

  Insa sa nu cadem in cealalta extrema in care vad barbati ca nu mai cumpara nimic. nici macar o simpla floare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *