– …și m-am dus în bazinul ăla infestat de rechini și m-am băgat în el!
– Da, fain.
– Nu-nțelegi, Gropare: m-am băgat într-un bazin cu rechini! Și am înotat cu ei!
– Ai înotat cu rechini…
– Stai, mă, să-ți arăt poză. L-am luat pe unul în brațe, l-am prins zdravăn fără să-l rănesc și m-am tras în chip, o stat cuminte ca un cățeluș. Stai că acuma-ți arăt!

Și scoate sârbul nebun o poză de la concediul lui în Mexic și-mi arată poza asta. Și nu prea m-am dumirit de dimensiunile relatării lui până n-am văzut-o, și abia atunci mi-am dat seama: efectiv intrase în bazinul cu rechini și-l luase pe unul în brațe, ca pe-o mireasă.

Și făcea multe tâmpenii din astea sârbul, că era dat naibii el. Și ce mi-o mai povestit de prin războaie, că fusese în vreo șapte ca reporter de război, tulai, când stăteai serile la discuții cu el numai te cruceai.

Și-mi cam lipsește, și mai multora le lipsește, că mai vorbesc cu ei și-l pomenesc cu dor. Și azi este ziua lui, și probabil mi-ar fi trimis o fotografie din craterul vulcanului Pinatubo, cum face surf prin lavă, sau de prin zona arctică, călărind o focă leopard din aia de patru tone în timp ce vânează cașaloți cu praștia cu bile.

Și La Mulți Ani, băi sârb! La Mulți Ani, ceapa ta de sârb nebun.


”Numai să nu mă fuți”, îl rugă rechinul

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

  1. andu yy Reply

    dar si tu ce ai pe umăr in poza de la ”Written by Groparu Nemernic” ? nu un rechin cu măr în gură? sau o ceapă?

    PS yy vine ca să mă deosebesc de alți andu. e numele nevesti-mii :yang yang

  2. Ema Reply

    Mile Carpenisan mai marturisea pe blogul sau ca “As vrea sa fiu un om de zapada. As vrea sa se bucure toti copiii in jurul meu, sa starnesc zambetele bunicilor lor si parintilor ce odata au fost copii. As vrea sa fiu un om de zapada pentru ca traiesc intr-o tara plina de ura fata de orice mai putin fata de oamenii de zapada. Nu mai vreau sa fiu din carne si oase pentru ca alea se strica cu timpul. E tara in care e bine sa fiu om de zapada. Atunci cu siguranta voi vedea multe zambete si sunt convins ca nu ma va deranja nimeni. Pai ce nu aveti dovada? Cine s-a preocupat vreodata serios sa curete zapada? Nimeni. Asa ca eu voi putea sa raman linistit si sa nu provoc griji prin simpla’mi existenta pana la primavara. Cine s-ar ingrijora pentru un biet om de zapada? …. iar apoi cand vine primavara as vrea sa ma topesc si sa devin apa. Sa se scalde toti copiii in ea si sa se bucure sa se balaceasca si bunicii si da si parintii ce odata au fost si ei copii….”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *