Înainte să plec ciocoieşte în Austria cu bloggerii în tabără de fotografie, în luna ianuarie, mi-am luat din Carrefour o geacă de schi Outhorn. Io n-aş prea fi vrut, că de banii ăia mai cumpăram două apartamente în Floreşti; dar nievasta o insistat că nu pot merge cu paltonul din liceu, că doar în ăla m-am însurat, plus că era geaca Outhorn la reducere, de la 180 la 150. Lei, da? Lei.

Zgârcit cum am fost mereu, dar şi cochet ca o fată, am întrebat-o pe tanti de la casierie dacă nu au programul rabla la geci de schi la reducere, unul din bancurile mele preferate cu oameni care nu au chef de bancuri. Dar tanti, aşa cum se vedea clar, nu avea chef de bancuri, lucru de care aveam să-mi dau seama după ce-i repetasem deja gluma de 13 ori fără ca ea să schiţeze un zâmbet gratis de exasperare măcar.

Primul lucru pe care l-am făcut după achiziţie a fost să mă laud pe Facebook că am geacă nouă, în timp ce unii oameni, săracii, nici măcar n-au bani să-şi plătească rovinieta la al doilea Jaguar; iar apoi am plecat în Austria cu satelitu’.

Revenind, am constatat că la voi, în România, anul ăsta nu au mai fost frigurile de anul trecut, când prin aprilie încă vânam pinguini pentru friptură prin pivniţa de la bloc; aşa că am purtat toată luna februarie căciula în buzunarul din partea stângă a gecii, ca în cazul în care dă cu ninsoare să-mi pot pune jobenul instant pe scăfârlie, într-o mişcare văzută într-un film cu Cood Hand Luke.

După vreo două săptămâni, nu mi-a venit să-mi cred ochilor: mâneca gecii se rosese de la frecuşul de buzunarul în care se afla căciula. Vă daţi seama?

Pune-te şi caută bonuri de casă de la Carrefour, apoi dă-ţi seama că nu le mai găseşti; plus că geaca începuse să se defecteze la vreo… 5 săptămâni după achiţizie. Deci nu în intervalul legal de 30 de zile în care poţi returna produsul. Lucrurile ar fi rămas aici; dar…

1. Un alt coleg îşi luase exact aceeaşi geacă şi avea aceeaşi problemă ca mine (scămoşare excesivă după purtat exclusiv în oraş)
2. Când am făcut, totuşi, reclamaţie la Carrefour fără bon mi-au spus că firma furnizoare şi-a retras marfa şi nu mai răspunde nimeni la telefon; dar m-a îndrumat cu căldură către site, să fac o reclamaţie. Site care arată aşa.

Nimeni nu e absurd; nici chiar un blogger cu nume funebru. Dar la 150 de lei mă aşteptam să mă ţină totuşi până în primăvară, nu să se defecteze după câteva săptămâni şi să arate ca după operaţiunea “Marea scămoşare de primăvară”.

photo(6) photo(7) photo(8)

Mai ales că de banii ăia puteam să-mi iau, fireşte, mai multe apartamente în Floreşti.

 

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 20 comments

 1. Gigi Reply

  1.Doamna de la casă nu zâmbea defel pentru că ştia că ai premoniţii cu rabla la geci
  2. Blestemul trabantului galben l-ai declanşat atingând cifra 13 la numărul de repetiţii a glumei cu rabla la geci
  3. La pomul lăudat să nu te duci cu sacul (Carrefour)
  4. Bine că sunt eu deştept ! 😎

 2. miki Reply

  Ia frumos geaca şi du-te cu ea la OPC. Nu te intereseaza absolut deloc ca un furnizor de a lu’ Carfur s-o destrămat. Ei îs obligaţi să te despăgubească. Şi nu, garanţia nu e de 30 de zile, ci de 2 ani (conf. L.449 cap.V, art.16)
  Eu am returnat la Miniprix o pereche de ghete dupa 3 luni jumate, pentru ca se rupsesera, si n-au avut nimic de comentat. Si-au cerut scuze si mi-au inapoiat banii.

 3. Alex Reply

  Sa-ti iei echipament sportiv din Carrefour ca si cum ai merge in Oser pentru mici.

 4. Groparu Nemernic Reply

  @ Alex: imi trebuia o geacă care sa ma tina pana in martie, si nu aveam chef sa dau 5 milioane pe ea. Stiu, ar trebui sa-mi iau haine de calitate etc, plus ca la cat de bine stiu sa schiez merit si o pereche de clapari, ochelari de soare de 800 lei, pantaloni de schi cu incalzire la 1000 lei si un Jeep.

 5. Ionut Reply

  @Miki de la ce MiniPrix ai primit tu banii inapoi? Ca-s curios. Eu m-am dus la ala din Militari dupa o saptamana cu o saiba din aia prin care bagi siretu care plecase la plimbare si mi-au zis ca e vina mea ca am tras tare 😆

 6. diana Reply

  mie mi-o zis mama să nu mai zic (oricum nu mă crede nime) că i-am luat la husband geacă Columbia cu 60 lei din second hand. Da’ io nu mă învăţ minte 😛 că doar era în stare perfectă doar îi lipsea un ţâmburuş la fermoar – uşor de înlocuit.

 7. bazdaganie Reply

  Cine ti-a zis ca daca iti cumperi haine scumpe de firma trebuie sa le si porti?..faci lucrurile total gresit 🙂

 8. naonao Reply

  :)) site-ul del a Outhorn e minunat :))
  cred ca mai castigat ieseai daca iti luai din SH 😉

 9. alunelu Reply

  Zici ca in Austria ai fost la tabara foto? Si tot mai faci poze in care albul apare portocaliu? Deci la lectia despre balansul de alb ai lipsit 😈 (Stiu, geaca Outhorn nu facea fata gerului austriac, asa ca ai ramas la hotel).

 10. Groparu Nemernic Reply

  @ alunelu: am facut poza cu iPhone-ul, mo 😛 pentru a vedea ce am mai reusit cu camera foto aia pe bune, vezi postarile din Roma si pajina de feizbuci.

 11. just me Reply

  Ceea ce ai cumparat sub numele de Outhorn e o facatura. Am cumparat geaca Outhorn veritabila si dupa 2 ani de purtare intensa primavara/ toamna, singura parte care a avut de suferit a fost buzunarul interior facut din plasa care sa-a scamosat in zona unde se freaca de arici. Deci nu firma Outhorn trebuie evitata ci hainele contrafacute.

 12. Cosmin Reply

  Salut.
  Eu am achizitionat produse originale Outhorn si au o calitate excelenta. Preturile sunt accesibile iar calitatea nu lasa de dorit.
  Eu am cautat pe Google si am gasit ca firma Outhorn are website in poloneza(e normal, face parte dintr-o companie mare numita OTCF din cate am vazut). Daca vei cauta si partea buna, gasesti si sediul lor si numar de telefon. Pe geaca mea, pe eticheta, aveam datele lor de contact.

 13. 22 Reply

  am patit-o si eu cu o geaca outhorn….exact la fel! scamosare, ba chiar se rupe…. 🙁

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *