Peste weekend, nievasta s-o tăt dus la poloneji în interes de afaceri. Dacă eram naşu-meu, aş fi zis că s-o dus pentru că lucrăm la al doilea prunc, şi-l vrem blond şi polonez, că ăştia-s deja în Schengen.

– Când îi cumperi şi lu’ nievastă-ta o maşină? Că ţie ţi-ai luat ditamai gipu’ cu număr de Bucureşti! zice soacra
– Când nu mă mai înşeală! vine prompt răspunsul.

Urmează o pauză grea.
– Niciodată n-o să-ţi înţeleg umorul ăsta. Niciodată, mai zice soacră-sa.

În fine, câtă vreme a fost plecată am rămas dădac şi menajer şi nevast peste casă; unde am păţit următoarele:

1. Am reuşit să-l conving pe Gropărelu’ să facă de două ori pişi în patul matrimonial în care adormise şi nu-l mai mutasem, deşi era (teoretic) vindecat de scăpat lichide în pantaloni noaptea. În fiecare noapte, cu excepţia zilei de vineri noaptea, când a făcut de două ori. Cine s-ar fi gândit că dacă îi dai unui copil să bea o halbă de ceai să se hidrateze înainte de culcare va umple dormitorul de miresme de WC de gară?

2. Pentru că interfaţa utilizatorului maşinilor de spălat Indesit este special gândită pentru ăştia care lucrează pe platforme petroliere, la computerele alea sensibile, am petrecut 2 ore pe net încercînd să aflu cum să spăl hainele şi lenjeria cu pişi în numai 30 de minute. Într-un final, am reuşit să setez maşina de spălat să spele hainele în 4 ore.

3. Apoi am uitat să le scot din maşină şi aproape că au putrezit.

4. Am ars o oală cu griş cu lapte că pot face un câtamai diamantu’ din ce s-o prins pe fund.

5. În arsura aia întărită m-am julit aşa de tare, că m-am gândit serios să chem salvarea.

6. Aşa de bine am potrivit apoi vasele în maşina de spălat vase, că aceeaşi oală arsă plus cea mai mare şi grăsimoasă oală în care gătisem felul meu de mâncare preferat (slănină cu jumeri fierte-n untură, cu seu de gâscă şi ulei) nu au mai încăput. Oala aia e aşa de mare, că nici măcar nu încape în chiuvetă. Vetă.

7. I-am făcut lu’ fiu-meu ochiuri.
– Tati, eu nu vreau să mănânc gălbenuşul, numai albuşul!
– E OK, fiule, numai albuş îţi dau să mănânci.
– Tati, dă-mi un pic furculiţa!

Ia furculiţa, sparge FIECARE gălbenuş şi apoi decretează:
– Nu mai mănânc ochiuri, îs pline de gălbenuş, uite.

Noroc că am apucat să le fac poză.
ochiuri oua
Căci ce-ar fi Internetul fără poze la mâncare?

8. Mi-am dus pruncul la Festivalul Luminii,
Fest. Luminii
Da, ştiu: cam întuneric pentru Festivalul Luminii.

unde bietul o văzut o domnişoară care stătea lejer pe iarbă şi purta pe nas, cu mândrie, o pereche de ochelari cu ramă ca a lu’ maică-sa. Şi al meu atâta s-o holbat la ea de la un metru în lumina aia slabă, că domnişoara nu prea ştia ce să mai creadă… şi am lămurită-o instant:
– Domnişoară, semănaţi cu maică-sa, de-aia se uita aşa la dvs.

Apoi, după o pauză:
– Nu mă întrebaţi unde e maică-sa, că habar n-am.

Şi n-am minţit: păi putea să fie în Varşovia, Cracovia, Gdansk, Zakopane…

9. Cred că unul din maidanezii de 200 de kile care populează zona noastră o făcut astm bronşic; că atâta gâfâie, săracu’, că-l aud şi prin termopane noaptea. Şi aşa de freaky se aude, că zici că un zombie face sex cu Mick Jagger; şi posibil să mă fi scăpat şi eu în pantaloni de frică într-o noapte.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 14 comments

 1. D.a. Reply

  ( scuze) am dat prea repede ” enter”. Deci, bine ca nu a cerut copilu` sa o duceti acasa pe d-ra, si sa o “mancati” pe mama adevarata, ca in bancul cu canibalii .
  Cat despre maidanez, poate ai noroc si trece la cele sfinte, si scapa si de tuse ….

 2. alunelu Reply

  Trei ochiuri la o masa? Nici eu nu mananc atatea. Avocado si branza mucegaita=bonus.
  Pisu poate face si din cauza de despartire de mami, nu neaparat de la prea mult ceai. Am patit si noi cand am vrut sa-l mutam pe ala micu in camera cu frate-su cel mare.

 3. Groparu Reply

  @ D.a: nu mă risc cu alta. Poate e chiar mai cicălitoare ca a mea.
  @ alunelu: bun, el ca el, da’ io de ce am facut?

 4. Bucătarul leneș Reply

  Păi cam cum te gândeai, judecând după poză, că o să mânce Gropărelul ochiuri (cu sau fără gălbenuș), dacă i le-ai dat la pachet cu avocați? E copil bine educat, nu? 😈

 5. RoxanaM Reply

  Asta pare clar schema de agatat repetata cu copilu’ acasa cu cate un biscuit la fiecare reusita :)) Noi stim, desigur ca nu e asa, dar domnisoara sigur si-a pus un semn de intrebare

 6. Alex Reply

  Bun articolu’… eu sunt home alone 2 saptamani – este in delegatie pe la Baia Mare (suna cunoscut). O sa pun o poza cu frigideru’ plin de bere 😀

 7. Arthur Reply

  Si io care am crezut ca lampioanele alea-s de fapt de la vreo pista de aterizare… Pe bune, am crezut ca ai pozat pista de la aeroportul din Cluuuuj 🙂 Na, ardelean incet la minte, ce sa-mi faci?

 8. Marian S Reply

  Io am auzit că la ardeleni se întoarce nevasta acasă până se prind ei că a plecat. Ale dracu` legende neadevărate pe care le ştim (şi aplicăm) numai noi, miticii. :mrgreen:

 9. Marian S Reply

  “Legende neadevărate“. Ptiu, aşa e când te grăbeşti ca miticu` la mici si bere.
  Trebuia să-mi editez comentariul; l-ai fi citit abia mâine. 👿

 10. boierul barba Reply

  Titlul , frate gropare e fff generos . Si eu am fost pus in asemenea situatie si am tratat problema , iar concluzia v-o prezint in citatul urmator
  “…..O dadui eu la invartit pe toate partile , ma mai intarii cu o visinata si un vin, mai dadui ceva telefoane cu bucuria si cu multumirea de sine si lui Dumnezeu pentru marele dar, insa ma trezii ca vorbesc singur frate cititor de bloguri.
  De aceea iti spun prietene , nu te bucura ca scapi de pichamerul observatiilor domestice cand sotia isi ia vre-un repaos sau vacanta , nu te gandi ca ramanand singur , iti va fi bine ca te inseli , nu e asa.
  Daca te-a prins norocul sa ramai singur asa dupa vre-o saptamana , sau cateva luni , ori maxim un an de la cununie , s-ar putea ca singuratatea sa-ti priiasca , dar daca asemenea plecare vine dupa ceva ani , linistea ce se instaleaza iti mitraliaza urechile mai ceva ca vocalele si consoanele consoartei proaspat disparute din habitaclu.
  Nasoale rau frate …, nu tu observatii , nu tu cerinte urgente sau trimiteri imediate la turtit nasul in usile alimentarei proaspat inchise, nu tu retururi cu cerutul indarat a banilor pe sarea de lamaie care e nesarata, nu tu lista incompleta de cumparaturi , nu tu invitati la masa , nu tu factura grasa la telefon …si cate si mai cate nimicuri lipsa…!!! Nimic din astea nene , ci numai o linie dreapta si subtire de liniste parca de pe un monitor de la un pacient rece de la reanimare .
  De aceea dupa cum mi-e obiceiul stau eu asa si cuget adanc in linistea pustie .. e greu singur , ca de aia toti barbatii zice “E greu fara nevasta ca de aceea scapam asa de dificil de ea”…..”
  extras din
  “http://sampleminds.blogspot.ro/search/label/Home%20alone”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *