– Gropare! Ia vino aici ACUM!

Când mi se adresează strigăte de luptă pe tonul ăsta, genunchii mei încep să se cunoască mai bine, cu o frecvenţă de numai 600 de bătăi pe secundă.
– Servesc patria! strig.
– Stai jos.
– Ba nu, că nu-mi tremură picioarele chiar aşa.
– Îţi tremură picioarele? N-aş fi zis, la cât sunt de strâmbe!

Stilul ăsta de retorică adânc studiată este menită să zdrobească din faşă cea mai mică încercare de nesupunere. Când nu curăţă morcovi pentru supă-bună-bună-reţeta-de-la-mami, nievasta oferă consultanţă gardienilor de la Guantanamo; că aşa ne-am permis şi noi apartamentul în Floreşti: cu Guantanamo şi cu banca.

Cum putem şi noi, ca românii.
– Auzi…
– Aud!
– Gropare, tu… ce maşină ai?
– Păi… nu mai am maşină; că Furia Vişinie s-a casat, e frigider de mult; şi acum circul ba cu rechinul, ba cu tine, când mă pui să fug după maşină.
– OK… ia să vedem: desfă braţele. Larg.
– Ha?
– Desfă braţele larg! Hai, să te văd!

Cu graţia unei berze, întind mâinile în lateral. Ca un crucifix sacrificat pe altarul căsătoriei; numa’ că fără credincioşi.
– Eram sigură! Ai graţia unui rinocer indian care dă o probă de lucru la Balşoi Teatr.
– Dar…
– Încă o chestie: când mi-ai zis ultima oară că mă iubeşti?
– Eee… cu asta nu m-ai prins: de fiecare dată când mi-ai ordonat!
– Da? Eu nu ţi-am ordonat niciodată!
– Ba da, sărumâna; da’ în gând, şi eu mă prind, şi mereu îţi spun că te iubesc.
– Cum mereu îmi spui asta? Că n-am auzit!
– Păi cum s-auzi, petala mea, dacă eu îţi declar în gând? Tu în gând îmi ordoni, eu în gând îţi declar! Păi da’ cum?
– …
– Da’ auzi, iubito… dar ce-ţi veni?
– Nimic. Mă uitam pe Facebook la o chestie.
– Ce chestie?
– Nimic. Ai spălat vasele?
– Ăăă… nu prea.
– Păi şi atunci ce facem, ne batem joc de casă? În loc să-ţi vezi de treabă, te pui să mă spionezi? Ha? Să vezi tot ce fac? Ia: 20 de flotări şi treci în bucătărie!

Mno; era clar că în perioada asta frumoasă, cu dragobete şi valentin şi ploaie în luna lui 1 şi 8 martie, lucrurile nu vor fi uşoare pentru noi, masculii; dar eu cred că am găsit soluţia, aşa cum urmează să vedeţi, că cu treaba asta le batem cu propria lor armă.

Adrian Oprea şoferul nu face altceva toată ziua decât să se plimbe prin ţară; şi ţac pac! Trage câte-o poză şi imediat o varsă pe Facebook şi spune: “te iubesc cât durează construcția de autostrăzi; te iubesc cât Giumalăul! Te iubesc ca pe ciorba de burtă” – şi alte asemenea. Şi aici e schepsisul: când mai fac pe nebunele, le dai mintenaş link către ultima postare a lui Şoferul, şi o loveşti la sentiment:
– Azi am rugat un prieten să-ţi spună cât de mult însemni tu pentru mine! Uite, ce nu fac eu pentru a-mi declara dragostea?

Cu puţin noroc, cine ştie, cu treaba asta scapi de spălat vase pe seara aia şi primeşti şi-o savarină – cadoul premianţilor. Mai ales că n-o poate băga pe aia cu “nu merge netul!” sau “nu mai am trafic de internet!”, pentru că Vodafone oferă 1 Mb pentru fiecare apel preluat/efectuat la cartela prepay, indiferent din ce reţea eşti sunat, în limita a 5 Gb.

Prrrrrrra cu Paul Lică!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

 1. diana Reply

  Da` p-ala cu lopata si cu roaba di ce nu l-o pus sa cante?!

 2. Marian S Reply

  Asta nu-i a bună, ascultă aici la un nene cu păr alb. 🙄
  Să vedeţi ce-o să-şi mai dea nevestele telefoane între ele, să facă ce ştiu ele mai bine – adică să trăncănească şi să aducă biţi la familie!!! :mrgreen:
  Iar tu, bărbatul, dacă mai vrei ceva bun, n-ai decât să defilezi prin dormitor cu o pancartă pe care ai scris cele două cuvinte (imposibil de pronunţat nu că de-aia eşti bărbat, ci pentru că nu te ascultă nimeni), pancartă agăţată pe erecţia aia pe care o ai degeaba. 😳

 3. Bula Reply

  Ce mai oferta, bre ! De nerefuzat !
  Dar – atentie ! – sa nu vorbesti mai mult de 5120 de ori, ca nu se face-n calcul ! Adica mai mult de 170 ori zilnic, mai exact de 7 ori in fiecare ora – atat ziua cat si noaptea, incontinuu . . .
  Si, daca mai poti vorbi dupa toate acestea, suna un prieten / o prietena si spune-i asa: la una din retelele de internet mobil, 5 Gb internet costa 15 lei. O fi mult sau putin fata de cea de sus ?
  🙄 ❓ 💡

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *