Deci e-mail, da?

“Bah! bătrâne, ce nu face omu’ la plictiseala?!

Io cu Mihai asta, colegu’ de la Lazăr, ştii tu care, stăm cam în aceeaşi cameră la un hotel…. si am hotarat ca fiecare face de serviciu, intr-o zi unu, in cealaltă zi, celalt! Bă! tre’ să gătesc, spăl vasele şi cam atat. Când îi rându meu gătesc cartofi cu te miri ce, se face! No-apăi stai că-i vinie rându lui Mìhai (c-asha se prezinta el in engleză, cu accentu pe i, bou’ pulii mele…). Bă, io stăteam aşa întins pe pat când îl văd că Mihai al mieu s-apucă să facă pireu… fierbe apa, pune prafu’ (cartofii din Jermania), începe să sară ştrochi, fuge Mihai, se ridică sfara, porneşte alarma incendiu, vine: receptionera, manageru’, vro doi bodigarzi, femeia de serviciu etc. “Nu trage Nea Herr….che, Ich bin rumanische!!!” asta ca asta… ne laudă ei un pic şi pleacă….

Next dei, gătesc io, totu’ ok.

Cealaltă zi, sâmbătă, ziua lui Mìhai (c-aşa se prezintă el în engleză, cu accentu’ pe i), găteşte pulpe de pui… io stau ca de obicei în pat şi mă uit la tv, apoi îl văd că pune uleiu’ la încins, se apropie cu pulpa îngheţată de tigaie şi zic: “Stai! Bă! ce franzela mea faci?! pune şi oleaca de apa ca să se fiarba mai întâi… şi ia Mìhai (c-aşa se prezintă el în engleză, cu accentu’ pe i) un păhărel de ţuică şi-l umple cu apă şi-l arunca în tigaia încinsă… se sperie Mìhai (c-aşa se prezintă el în engleză, cu accentu’ pe i) şi fuge de lângă vulcanu’ nărăvaş, se ridică sfara şi…… vine manageru’ (sa ţi-o crezi numa tu şi cu mă-ta)… nimic… vreo 5 minute… aerisim, şi… ca sa fac mishto de el ii zic: auzi pompierii cum vin… s-auzea o sirenă de departe… nu trec 2-3 minute: politie, salvare, maşina de pomieri de aia roşie şi mare cu becuri multe, au inconjurat hotelu’, au urcat fire-meni de ăia cu costume şi căşti, doctori şi asistente etc…. am poza cu maşinile….. . Şi ui ashe NI, de atuncea şî până în zilele noastre a gatit numa’ Greuceanu cel viteaz…..

Al tau

Flaviu

PS. shi mai am una…..mai faina ca sta, tot cu Mìhai (c-asha se prezinta el in engleza, cu accentu pe i)”

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 15 comments

 1. unmihai Reply

  @groparu
  nu-s io mă! îs altu
  @greuceanu
  să nu cumva să te apuci şi tu de blog-eragie! nu mi-e de-ajuns că juma de zi frec berbunca pe la groparu ??

 2. Greuceanu Reply

  Cum pujka mea le mai tzi minte mah :))))))), bata-te D-zeu…. eshti ca chivnitza aia super din Pishinau aia unde se bagau vinurile, se tineau 50 de ani, si doar apoi, cand valoarea lor creste destul se scot la savurat…. io mai ca am si uitat de faza asta cu Mi’hai (c-asha se prezinta el in engleza, cu accentu pe i);

  cat despre blog….. mah ce nevoie e sa mai inventeze unu’ un bec daca deja este unu’ shi lumineaza foarte bine, hugh?!

 3. Greuceanu Reply

  “din Tolba Groparului ies istorioare care mai decare mai nastrujnice…. care nu par a se epuiza vreodata…. exact ca din sacul lui Mos Craciun…”

 4. Crisia Reply

  Da’ pai de unde coltunasu’ meu sa scriu cu pipi pe zid, ca io nu pot! Altfel nu se poate, sau ma pun sa-mi caut con din ala de ajuta muierile sa faca numaru’ unu din picioare???

  Umplui monitoru’, telefonu’, ochelarii si toate cele cu strochi, ca ma puse naiba sa beau apa in timp ce citesc capodopere! Ptiu! Invatatura de minche!

 5. florynleahu Reply

  =)))))))) bravoooo. geniaaaal. poate credeti ca exagerez dar am ras singur ca boul cu laptopul in lap pana am ragusit:) frumos discurs narativ

 6. Ionut Reply

  l=a pacalit pe Greuceanu. Mìhai (c-asha se prezinta el in engleza, cu accentu pe i) intentionat o gafa … astfel a scapat de facut mancare …

 7. Marhioala Reply

  Apai sa nu’ti fie drag de romanasii nostri care se chinuie’n exil incercand sa prezerveze traditia? Io as baga o mana’n focul dezbaterii ca asta a vru’sa fie de fapt o reclama fin mascata la Greucean ca’i băeat de casa si le’are cu gastronomia.

 8. diana Reply

  poi gătesc io şi trimet přin curier….ieftin ca braga,preţ de criză 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *