Cei care mă citiţi, probabil că vă amintiţi că eu colaborez cu VIVO! Cluj Napoca de pe vremea când eram interpret, deci înainte să se deschidă; şi conferinţele lor de presă eu le traduceam, ca băiatul, că eu am şi meserie brăţară de aur, nu-s numai blogger.

Şi, de când mergeam cu presarii clujeni pe şantierul viitorului mall, şi nu mai ştiu care CFO/CEO din ăla străinez ne-o zis că mall-ul va avea un râu interior, o idee anarhistă mi s-o înfipt în creier, şi de atunci nu-mi dă pace, orice-aş face. Şi anume: ce râu e ăla fără peşti? Spuneţi şi voi!

Şi, de atunci, taaaaare, tare mult mi-aş dori să vin odată cu o plasă de caraşi vii, prinşi la undiţă prin zona Clujului, şi când e plin de lume prin mall, să le dau drumul prin pârâul ăla, să înoate şi să fie fericiţi.

Şi apoi să mă distrez de oamenii de la pază cum intră în râul ăla, mândreţea mall-ului, şi cum se chinuie ei să-i prindă pe caraşi, şi caraşii să nu se lase, şi ei să dea cu şepcile de pământ de frustrare. Şepcile alea pe care scrie Security, sau ceva.

Şi apoi să mă sune prietenii de la mall şi să-mi zică “Gropare, ce Dumnezo şi Zeus şi Zamolxes, avem filmare cu tine cum slobozăşti peştălăi în pârâu, no, anarhistule partener ce ne eşti!”, şi eu să le zic braşoave verde-n în faţă fără să clipesc, ca un politician sadea, “nu e adevărat, nu sunt eu, e unul care seamănă cu mine şi-şi zice Groparu și face blăstămății!!!!”, şi apoi să-i aud cum fac pauză la telefon, că la gogoşi din astea nu mai ai ce zice, că ai prea mult bun simţ, şi de prea mult timp colaborezi cu bloggerul, şi atunci laşi de la tine şi te faci că da, trebuie că e ceva greşeală, camerele alea de supraveghere sunt trucate.

Mno, fix azi, vineri, VIVO! Cluj-Napoca aniversează 11 ani de existenţă, timp în care pe mine, personal, şi pe o tonă de alţi clujeni, ne-a salvat nu numai cu ţoale de nănaşi/nuntaşi/cercetaşi (Decathlon, mulţumim că exişti!), dar şi cu cinema pentru copii şi pentru nievasta când pruncul e la bunici, plus jucării de cadou, mâncare (şi nu numai) de la Carrefour, carmangerie italienească şi magazine de electronice şi cadouri de oameni mari şi orice altceva îţi doreşti.

E mall, deci chiar orice altceva îţi doreşti, numai bani să ai.

Şi, no, până apuc eu să fac desant de peștălăi, şi-ntr-o bună zi tot sper să o fac, deşi m-am deconspirat, azi, vineri, VIVO are mega program aniversar, care va culmina cu concert Loredana (dacă gustaţi şi vă place) plus reduceri, o groză. O Gro(a)ză de reduceri!

Aveţi aici lista cu reducerile, ce mai, deci… până şi prietenii mei personali de la 0 Bag au reduceri, şi amu, serios, ăştia chiar merită, că aşa marketing agresivo-îndrăzneţ n-am mai prea întâlnit.

La Mulţi Ani, VIVO, şi ţine-i, Doamne, magazinele – mai ales Decathlonul cela. Şi maaaare, repet, mare noroc aveţi că încă n-am prins o plasă de caraşi în viaţa mea, dar tot învăţ eu odată şi-odată  să pun viermuşi în cârlig, că asta e cam greu, şi apoi se va săvârși și păcatul ăsta!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 16 comments

 1. Nemultumitu' Reply

  Pe lângă pești, orice râu care se respectă, e musai să aibă și niște PET-uri. Așa că poți deșerta și un sac cu sticle.

  • Groparu Reply

   Nu mere, că io-s din ăla care strânge PET-urile după alții, nu aruncă în râuri.

   • Bogdan

    Bine bine, eu rau fara pesti am mai vazut, dar fara o broscuta mica cu gura mare inca nu am vazut….

 2. ovi sirb Reply

  Știi cum se cheamă când au filmări cu tine că faci ceva și tu negi în continuare că erai tu pe filmări? “The Shaggy Defense”, și e un termen folosit pe bune. N-am nimic valoros de adăugat, dar voiam să împărtășesc asta.

 3. Ioana Reply

  Daaaaa !!! Vrem pesti in raul de la Vivo ! ! Sa vezi cum ii smanglesc “romulanii” . Eu, in frageda pruncie, puneam viermusii cu penseta…de atunci am evoluat dar tot nu imi face o deosebita placere cand ii trag in teapa.

  • Groparu Reply

   (trebe să ne învățăm să nu mai dăm mereu vina pe alții – cunosc o sumedenie de români verzi cărora le-ar sticli dubios ochii la vederea unor pești în apă, eu inclusiv)

 4. ion ion romanul care nu face politica Reply

  Mall din Alba avea intr-o vreme pesti intr-o baltuta la parter.Se oprea lumea sa se uite si uitau de ce au venit.Asa ca s-a inchis demonstratia de crapi koi si s-a mutat in santurile cetatii.Duminica trecuta migrau in bancuri dupa cat de gusttoasa era painea aruncata de copii.

  • Groparu Reply

   Apăi clar că devine loc de pelerinaj pentru pescari. Io nu m-aș mai mișca de acolo.

 5. remus Reply

  mor. ca e clorata apa la maxim. mai maxim decat pot suporta pestii.
  sau te refereai la pesisori de cauciuc ? ca si aia se prind cu undita.
  are fiul meu in colectia lego :)))))

  • Groparu Reply

   Da, dar dacă-l răpești pe omul repsonsabil cu clorinarea nu mai are cine și cum să clorineze, nu?

 6. mac gregor Reply

  Culmea anarhiei:
  – sa cumperi 4 purcelusi
  – sa scrii pe ei: 1, 2, 4, 5
  – sa le dai drumul in mall
  – sa mananci popcorn in timp ce ei cauta dupa purcelusul cu numarul 3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *