Deci: stai la pescuit de peşti.

Te aşezi lejereanu în scaunul comod cu buzunar pentru bere, iei o sorbitură din licoarea rece, îţi reaşezi frumos pălăria pe bostan şi te uiţi relaxat la plută, care şomează niţel. Priveşti în zare la o lişiţă care zboară. Un nor trece ca melcul peste cerul de sticlă albastră. O adiere agită uşor papura.

La un moment dat, inima începe să-ţi bată cu putere: pluta a luat-o la plimbare înspre stufăriş! Tragi cu nădejde, iar la capătul firului se zbate, vesel, peştişorul care-ţi îndeplineşte o dorinţă, o singură dorinţă urbană. Nu milioane de euro, casă-n Palma de Mallorca (unde vacanţionez eu acum), Scarlett Johansson fără prosopul de baie sau Justin Bieber ostatic Al Qaeda: peştişorul îţi dă 20.000 de dolari ca să schimbi ceva în oraşul tău. Ceva care sa lase lumea cu gura cascata si apoi sa râdă cu palmele pe buric.

Ei bine, peştişorul Pepsi (între noi fie vorba, mulţumesc PepsiCoRomânia pentru donaţia pentru Zolty!) rulează acum un mega proiect: oferă nu mai puţin de $20.000 pentru un proiect născut din născători de proiecte campioane pentru a scoate din ţâţâni mediul urban în care trăim. 20.000 de dolari pentru a va pune in practica cea mai nebuneasca revoluţie. Pentru a organiza un festival de cel mai haios râs. Pentru a planta in parc un copac japonez rar care face gheise si pe care să-l botezaţi, pe google maps, copacul arboricol. Pentru a picta nişte pădure de brad cu o mare de azur pe un bloc isteric de cenuşiu. Pentru a oferi lalele la 20.000 de proaspete mămici. Pentru a construi un acvariu imens în care peştişorii Pepsi să se poată înmulţi, pentru că avem mare nevoie de asemenea proiecte.

Aveţi idei constructive? Puneţi-le într-un text, într-o imagine sau într-un film (încă şi mai bine). Fiţi creativi, că de-aia sunteţi români şi vă daţi pe net! Trimiteţi-le pe pagina de Facebook a PepsiRomânia pana pe 19 octombrie, apoi votaţi-le. După preselecţia făcută exclusiv pe baza voturilor voastre va urma o nouă rundă de vot a proiectelor câştigătoare. Iar dintre acestea, marii judecători care vor hotărî soarta celor $20.000 (distinsa doamnă Cristina Bazavan, Dobro – normal – cel urban – şi un alt membru de calibru, caucazianul Cabral) vor selecta un câştigător. Că şi voi, votanţi, veţi primi goodies de la Pepsi pe perioada campaniei – e de la sine înţeles.

Clujeni, ardeleni, români, ce aţi schimba voi în oraşul vostru dacă aţi avea în buzunar 20.000 de dolari? Gândiţi-vă şi spuneţi-le! Că eu, unul, m-am cam săturat de lamentări.

PS: Copac arboricol lol.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 23 comments

 1. lamb Reply

  Damn daca da numa 20j de mii nu ma bag, daca dadeau vreo 2 milioane atunci faceam un observator astronomic pe Tampa la mine in Brasov. 😆
  Nici ideea unui acvariu lung de vreo 20 de metri plin cu pesti exotici si pus undeva in centru orasului nu suna rau.

 2. George Reply

  recent am revenit in tara din Palma de Mallorca :mrgreen:
  daca postai asta mai repede plateam o bere si un cocktail la Gropăresei , iar la Gropărelul un suculet 😀
  apoi ne plimbam ca smecherii in orasul vechi incercand sa facem diferentele intre acesta si cel din sibiu 😛 😉
  distractie in continuare ❗

 3. underscore Reply

  Daca tot te-ai saturat de lamentari.
  Q: Ce ai schimba la oraşul tău?
  R: Tzara din care face parte.

 4. RaulM Reply

  I-as dona pe toti la cei saraci. “Mai usor intra o cămilă prin urechile acului, decat un bogat in imparatia cerurilor” (parca asa era citatul). Am vazut si la Sebastian articolul cu concursul. E articol platit?

 5. Anonymous Reply

  Gropare tu faci ca in bancul: Un rus superimbogatit pescuia.In undita se agata un pestisor de aur.Rusul il scoate din carlig, se fotografiaza cu el si apoi il intreaba Hai , zi , ce dorinte vrei sa iti indeplinesc.
  Cu banii aia as face un parc cu multi arbori, pe cursul unui rau cu maluri amenajate cu nisip fin(sa poti sta la plaja). Ca in orasul asta AL… daca nu ai casa de vacanta nu poti sa ai parte de verdeata sau plaja.

 6. sonia Reply

  Hmmm, cam putin… pai 19.000 ar fi numai comisionul meu ! Cu mia ramasa nu vad ce-as putea face. Poate as schimba o bordura, asa m-as incadra in buget. Crezi ca as mai putea negocia cu pestisorul sa facem un act aditional si sa mai primesc vreo 20 milioane? Ma oblig, in schimb, sa colorez apa din fantanile arteziene la Unirii 🙂

 7. berenger Reply

  nu ma intereseaza banii de la pepsi, dar stiu ce lipsesc in toate toate orasele din romania: copacii. asta as face cu banii astia, as planta copaci

 8. Unu'a'lu'Mitica Reply

  Eu as face un adapost pentru politrucii bagabontzi!… Cu doua sectoare: unu’ (mai mic) pentru smintiti si altu’ (mai mare) pentru mishei.

 9. roxani Reply

  Ia uite mai Gropare ce de-a idei bune ai strans aici 😯 Te iei la intrecere cu pagina de Facebook, Pepsi Romania!
  Acu’, dincolo de gluma, buna initiativa a astora de la Pepsi si vad ca lumea a inceput sa se implice. Am citit cateva idei super, in aplicatia aia a lor. Eu sustin Brasovul si sper sa vad cat mai multe idei, cate mai multe persoane implicate in a schimba ceva in jurul lor! Oricum, fain articol, bravo pentru promovare!

 10. Mack Reply

  Nu cred ca ajung banii sa reabilitez fiecare cladire istorica din Iasi, de aceea as inverzi un pic orasul…

 11. c_ristina Reply

  Ha, ca mamica de profesie,le as pune pe toate super doamnele cu care trebuie sa impart parcul sa stranga semintele care elegant le scuipa si chistoacele,

 12. Greuceanu Reply

  mah gropare…..

  tu jti ca io-s din Sighi’, mah, io stii ce-as face mah?! …. i-ash schimba nationalitatea lu’ Johannis…. l-as face mah Roman intre sashi…… sa se mire toti sashii mah…” ‘ ui mah….. gospodarie ca la romania mah…… lucru romanesc mah, ce mai?!”

 13. Flavia Reply

  Hahahahahah!!!! Nu cred ca ajung banii pentru un refresh lui Boc! Desi nu este o idee rea!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *